|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
lan mail
ekipa, neznam dali ova moja pitanja spadaju ovdje, ako ne molim da se prebaci u ispravni podforum. Dakle: Dali je moguće, te na koji način napraviti neki tipa mail poslužitelj koji bi radio neovisno o internet konekciji. Radi se o sljedećem: Imam u firmi umreženih 30-ak kompova, a često se zna desiti da rokne internet, pa smo svi ka oduzeti, bez komunikacije kroz mailove u firmi. e, meni je palo na pamet da napravimo neki tipa mail poslužitelj na serveru, dodjelimo si mail adrese, te da stvar funkcionira kroz mrežu u firmi. dakle, samo računala spojena u firmi, bez interneta, a mogu slati i primati mailove koja šalju kolege u firmi Kolega koji je radio u Nizozemskoj mi je rekao da su oni to imali, ali je bilo malo davnije pa se nesjeća kako. hvala na pomoći i eventualnim uputama |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
znaci trebao bi ti neki web programer da ti napravio takvu aplikaciju??? kaj se toga tice, ja sam to ucio, al ajdmo rec da za sada nebi htio umakat prst u pekmez... potrazi takvog strucnjaka i to bu ti napravio za par sati/dana |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno da si možete složiti mail server, no ti nije nešto što se napravi u 5 minuta. Složi nekakav stroj i recimo Dovecot No, ukoliko nemaš iskustva s tim, nemoj se petljati nego nađite nekoga koga ćete platiti da vam to podesi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ne moraš ići s dovecotom. dovoljan ti je sendmail ili postfix. microsoft exchange (ako preferiraš windowse, ali on košta). uglavnom, takav način slaganja mail sustava je i preporučen. dakle, poduzeće ima svoj server, na njemu nema nikakve dodatne mail adrese, nego ga koristi kao najnormalniji mail server, a za slanje i primanje od i prema ostalim serverima na svijetu koristiš mail gateway od svog ISP-a. a to za složit... hmmm... pošto nikad nisi radio, čitaj. puno čitaj ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Ja sam u staroj firmi slagao FTGate za takve stvari. Definiraš pop boxove sa adresom email poslužitelja (tipa pop.iskon.hr) upišeš password te definiraš lokalne usere i koji pop box pripada kojem useru. Ukoliko se mailšalje između usera na istoj lokaciji (čitaj firmi) zaobilazi se internet već se distribucija radi na serveru gdje se nalazi FTGate. Doduše verzija koju sam ja administrirao je bila prastara ali je radila pa nije bilo potrebe za nadogradnjom. Iskreno ne znam za nove verzije ali vrijedi pogledati http://www.ftgate.com/. Eh da i slaganje i administracija je meni bila pljuga. Poz.
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Horzin predlog mi se sviđa. malo ću provjeriti takvo nešto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Uz postfix, sendmail, qmail,... će mu AFAIK još trebati i courier, cyrus ili nešto drugo. Što se instant messaginga tiče, moja topla preporuka za Openfire (ex. Wildfire, Jive) XMPP (Jabber), jest da da ja pisan u Javi, ali jednom kada se upali jednostavna je za administraciju. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|