|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
siguran overclock 8800gts?
Nedavno kupih 8800gts od asusa. Malo sam je klokno 618/920 shaderi 1400 temperatura GPU diode ide do 80C. Da li je to stetno za karticu pogotovo me zanima ovo sa shaderima jer nikada se prije nisam susreo sa klokanjem istih. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
pa kad ideš igrat igricu digni si ventilator na 80% i to je to ja imam 8800GTS i za 3D postavku koristim 675/1000 i vent na 80% (a ide na 695/1100)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam na jednoj GTS-ici za igre koristio 600/900 bez diranja brzine venta. Perfomanse su tako ok. a nema problema sa pregrijavanjem.
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
ovo što ti je wolv lijepo napisao...digneš grafu na optimalne vrijednosti...dakle, nikad na maximalne i dignes vent...bilo bi super da ti jos jedan vent u kucistu puse na grafu....tak bi imao jos manju temp |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Hmm 675/1000 mi se cini malo previse. Mozda uz 100% vent ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Instaliraj ATITool i pusti da nađe max gpu i max mem. Nakon tog pogledaš log i vidiš kak najoptimalnije postavit taktove. Mene isto zanima to clockanje shadera. Zadnje što sam clockao je bila HIS-ova X700 pa mi je ovo sad novi svijet. Danas i meni stiže Asusova 8800GTS 320 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
I ja imam istu karticu Asus geForce 8800 Gts 320 , e sad me zanima s kojim programom radite clock... ?? inace meni temp na defaultu nikad n prelaze 60 ni u full loadu...imam 12 cm vent koji pushe po njoj.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The mighty pirate
|
Ako nisi lijen dizati taktove po 2-3-5 MHz i testirati nakon toga onda RivaTuner. Ako ti se ne da gubiti vrijeme s tim onda ti je ATITool pravi izbor. Imaš opcije find max gpu i find max mem i on si otvori 3d prozor kojim optereti grafičku do kraja i diže polako dok ne dođe do artefakata tad smanjuje i tako sve dok ne nađe granice. Uključiš mu da sve piše u log i dođeš nakon 2-3-4 h i pogledaš log i zaključiš kako će najbolje raditi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Da ali moze se iskljuciti paralani clock sa GPU-om u Riva Tuneru. Nije mi jasno zasto je kod 8800GTS kartica onda stavljen poseban slider za clock shadera ako je to dio GPU-a i ide paralelno sa GPU-om? Inace i ja koristim Riva Tuner za dizanje klokova i za podesavanje brzine venta za odredjene temperature. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
zato da bi mogao odvojeno klokirat shadere ali to najboje ostavi povezano slična stvar kao i kad dižeš FSB pa ujedno dižeš i takt RAM-a
![]() |
#14 |
Moderator
|
gledaj serija 8 tj G80 nema istu arhitekturu kao npr G71 (ugrubo jedna ima samo rasterizacijske jedinice i unified shadere, a druga rasterizacijske jedinice i odvojene pixel i vertex shadere) da ti sad ne objašnjavam razlike, jer to možda nebi ni shvatio, tebi je samo potrebno znat da ti u Rivi ili u ATI tool-u dižeš takt ''GPU-a'' a ostalo se regulira samo po sebi ak ti se čita što i kako izgleda G80 evo link http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/G80
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
ja se bas nerazumjem u OCing pa ovako ja imam 8800GTS 640 mb , i ja bi je OC ali nekuzim se u to , neznam ako mogu zbog moje maticne P5PL2E , pa ako bi mi mogao netko s screenshots pokazat kako ja tako isto napravim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|