Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Optički uređaji
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2007., 01:25   #1
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
LG H66N mini review i skenovi

neočekivano jučer danas LG H66N snimač, kao zamjena za H62N.
sata sučelje, ali razlika jedino što ima SecureDisc - opcija snimanja u neru, da sa passwordom zaključate podatke (pretpostavljam da je tako, nisam još isprobao). nema ga na cjeniku u ve-milu

u kratkom vremenu, moja mišljenja:
ladica se tiše otvara nego H62N, općenito je tiši kod čitanja ali malo glasniji kod snimanja. ali sve u domeni podnošljivosti. kod H62N se dešavalo da kad se cd/dvd stavljao vadio van, da se komp zamrznuo na par sekundi. kod ovog to nije slučaj. vjerojatno je ovaj moj ex bio neki u banani drive
snimanje: koliko skenovi DVDA pokazuju, ako sam odabirao veće brzine snimanja, veće od 8x (16x ili 18x) kvaliteta je bolja
brzine snimanja su odlične, prelaze preko 16x, što za benq nije slučaj (rijetko da i prelazi 14-15x, a i ne drži se njih već varira, pada, raste) lg ima slijed, ako se ne radi nešto prezahtjevno u backgroundu.
4,191 mb nasnimao za 5.20 min

DVD skenovi:

disc info snimanog medija (verbatim dvd-r)

kvaliteta snimanog medija (16x)

kvaliteta 2. snimanog medija (8x)

kvaliteta 3. snimanog medija (16x)

kvaliteta 4. snimanog medija (18x)
jollyb je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 01:27   #2
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

CD skenovi:
malo sam vas držao na iščekivanju, ali dolazimo do dijela koji su neki iščekivali (a znamo TKO je to )
korišteni cd je verbatim (super azo, crystal dl+) ti su mi naj, ali sam ih posudio od cimera

CD info:

cd sken (16x)

2. cd sken (32x)

3. cd sken (48x)
1. put

2. put

3. put

probat ću još koji put nasnimat cde na 40x i 48x, ali sad nemam volje više ni dvda niti data za pržit
bit će skoro

i jesu li ovi cd, bolje nasnimani? mislim, je li problem riješen barem malo?

p.s. moram napomenuti da mi je komp malo u banani, sata mi blesira, tj. smrzava komp na 10-15 sekundi, pa moguće je da se to desilo i tokom ovog mog malo istraživanja sa/na snimaču
reinstalirat ću komp, pa ću onda staviti opet neke skenove, ali to neće biti skoro. oko tjedan dana, možda više ili manje
p.p.. review je posvećen i rađen zbog forumaša igorba (jer je svima pomogao svojim postovima), e i 'oću ćevape
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2007., 02:28   #3
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Svaka čast na mini-reviewu, i jako sam očaran što je posvećen meni Dođi u Đakovo i imaš ćevape!

A sad šalu na stranu... DVD-e snima podjednako dobro kao H42/44/62, možda čak i mrvicu bolje (teško je reći na osnovu jedne vrste medija...) - dakle izvrsno. Nažalost, s CD-ima opet ista priča! Čim se snima preko 16x, javljaju se C2 greške, ne na puno mjesta, tek na 2-3 mjesta veliki "špic" grešaka i to je to. Stvarno mi nije jasno što rade LG-jevi inženjeri. Od DVD-a nisu odustali zbog "plavog lasera", svaki novi drive za nijansu unaprjeđuje kvalitetu snimanja DVD-ova, ali su izgleda CD-ove otpisali...

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 10.10.2007. u 16:14.
igorba je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 09:35   #4
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Svaka čast na mini-reviewu, i jako sam očaran što je posvećen meni Dođi u Đakovo i imaš ćevape!
ma, sve je to bila zezancija review je za sve koje je zanimalo cd snimanje i općenito da znaju za ovaj model, da ga kupe za snimanje dvda ( LG reklama ), a za snimanje cda imaju drugi drive, čak i obični cd snimač

Citiraj:
A sad stvarno šalu na stranu... DVD-e snima podjednako dobro kao H42/44/62, možda čak i mrvicu bolje (teško je reći na osnovu jedne vrste medija...) - dakle izvrsno. Nažalost, s CD-ima opet ista priča! Čim se snima preko 16x, javljaju se C2 greške, ne na puno mjesta, tek na 2-3 mjesta veliki "špic" grešaka i to je to. Stvarno mi nije jasno što rade LG-jevi inženjeri. Od DVD-a nisu odustali zbog "plavog lasera", svaki novi drive za nijansu unaprjeđuje kvalitetu snimanja DVD-ova, ali su izgleda CD-ove otpisali...
a, "čekali" budemo novi firmware - ono, možeš si misliti kako će biti...
drago mi je jer ovaj drive ima odličnu kvalitetu snimanja dvda, a cd koji se tu i tamo zaleti, nije problem nasnimat na 16x ili na benqiću

kako u snimati, puknut ću sken.

Zadnje izmijenjeno od: igorba. 10.10.2007. u 16:16.
Staro 10.10.2007., 10:35   #5
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Pocinje mi se svidati LG ali samo da nije tog prokletog RipLocka jer ja snimam najvise video, a sto se tice cd-ova nemora ih nikako snimati to mi radi plextor pogotovo sto su to vecinom audio cd-ovi koji idu na max. 8x.
Nakon vise od 15 promjenjenih dvd snimaca dosao sam do zakljucka da svi oni lose citaju video dvd-ove, naravno neki malo bolje neki malo losije ali u biti ako su izgrebani iz videoteka onda je to patnja, imao sam Pioneer sam bog zna koliko i kojih modela, NEC isto tako Benq, Asus, Sony, Plextor itd. jedini koji mi je citao sve kako treba je nikada neprezaljena Toshiba DVD citac 16/32 taj je citao ikonzervu od pastete ako ubacis u njega.
A sto se tice snimanja tu je sve slicno ako koristis dobre medije dok se razlike izmedu pojedinih snimaca vide tek kada se snima smece od medija.
Staro 10.10.2007., 13:35   #6
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

moram dodati, da problemi koje je imao H62N sa snimanjem rw medija, ne postoje na H66N - čita i prži bez problema. znači da je onaj drive bio u banani
sve me više veseli ovaj h66n
mogu staviti sken od cd-rw koji snimam, ali su i dosta izgrebani

EDIT:
sken, verbatim cd-rw
Staro 10.10.2007., 14:01   #7
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
jedini koji mi je citao sve kako treba je nikada neprezaljena Toshiba DVD citac 16/32 taj je citao ikonzervu od pastete ako ubacis u njega.

Mali OT:
Eeeeee....kako mi je počeo Pioneer rikavat izvadio sam staru Toshibu iz kutije sa kršom (16X3H model)
Ispustio je par krvničkih i zavijajućih zvukova pri prvom pokretanju nakon godina odmora i veselo roštajući pročitao sve kaj sam stavio u njega

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 14:12   #8
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Da sam bogdo blize kupio bih ti tu toshibu bez razmisljanja.
Staro 10.10.2007., 16:22   #9
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Slažem se, Toshiba je imala odlične čitače (1612, 1712...), međutim ja još nisam sreo tako dobre čitače (kvaliteta, brzina i razina buke tijekom čitanja) kao što je LG-jeva H serija, naročito Renesas modeli (H1x, H4x, H6x). Naravno, s izuzetkom DVD Video medija zbog riplocka (ali on se makne bez problema, jedino za H62/66 još nije moguće jer nema novog firmware-a).

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

Staro 10.10.2007., 17:31   #10
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Meni su svi manje vise citali data dvd-ove korektno valjda zato sto sam koristio nove medije, ali najveci je problem video dvd iz videoteke kada ga seljacine izgrebu, jedu pitu sa njega ili daju djeci da se igraju ono nije moje pa ko ga j*** to je vec umjetnost procitati.
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2007., 21:26   #11
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Da sam bogdo blize kupio bih ti tu toshibu bez razmisljanja.
Eh, radi još stari kramp.
Još da sam si ostavio svoj stari CD-RW NEC 40x uf kaj mi je tek njega žao...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2007., 21:30   #12
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Imao sam ja davno svoj prvi cd snimac neki HP scsi snima cd sat ali i dan danas svaki taj radi.
Staro 12.10.2007., 23:59   #13
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

sken philips dvd+r 16x medija
stavljena brzina 16x, ali zbog aktivnosti moje tokom snimanja, brzina je u neru bila 5,5 do 6x
Staro 24.10.2007., 11:40   #14
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

snimač prestao snimati dvde (error: reset occured , u neriju) ne čita cde. stavim ga u frendov komp, ista stvar
vraćam ga u servis, uzimam drugi

ne znam što da kažem. to je već drugi put. prvo je riknuo H62N, sad njegova zamjena H66N
Staro 24.10.2007., 13:21   #15
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pa što radiš s njima da tako krepavaju, meni i H62 i H66 zasad rade bez problema. Svaki dan valjda spržim po desetak komada i to paralelno i na jednoj i na drugoj i rade savršeno. Možda samo nemaš sreće pa naletiš na dva od milijun
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 13:24   #16
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor jollyb Pregled postova
snimač prestao snimati dvde (error: reset occured , u neriju) ne čita cde. stavim ga u frendov komp, ista stvar
vraćam ga u servis, uzimam drugi

ne znam što da kažem. to je već drugi put. prvo je riknuo H62N, sad njegova zamjena H66N
nemas srece izgleda , moj je jos ko nov , sprzio je jedva nekih 10 dvd-rwa , nadam se da ce mi duze trajati od tvog
Router je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 13:44   #17
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

ne znam što im je.
niti ne pržim toliko, par dvda na dan, ako.
ne znam, ne ide me jer prvo mi je prestala raditi zvučna (cs soundblaster live!), pa tv kartica, ne rade driveri s origigi cd a dscaler da (iako sam ju prije mogo stavit s origigi driverima)...
ma... nemam riječi
pokušat ću ubosti samsunga 203N pa da vidim kako se on ponaša... ili se vraćam na LG H42L i tu ostajem, i stavljam stariji combo za snimanje cda i sve ostalo mičem iz kompa...
Staro 24.10.2007., 14:47   #18
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Dobro je da nisam najveci baksuz, jer je meni plextor 760 rikno a nije sprzio ni 100 dvdova.
Staro 25.10.2007., 00:36   #19
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
....Možda samo nemaš sreće pa naletiš na dva od milijun
Ha, teško.... Ne radi se o tome da se naleti na dva od milijun. Danas je kontrola kvalitete prilikom proizvodnje DVD snimača praktički nepostojeća (kod SVIH proizvođača), tako da bi prije bilo da je naletio na dva od pedeset ili tu negdje... nažalost. Snimači su bolji no ikad (kao modeli, po svojim mogućnostima i kvaliteti snimanja), no postotak škarta je veći no ikad - DVD snimači postali su jeftina potrošna roba.
S druge strane, jollyb, ako ti je toliko komponenata otišlo kvragu ili ne radi kako treba, ja bih se zapitao npr. je li mi napajanje ispravno, ili matična eventualno. Nije nemoguće.

Staro 25.10.2007., 18:39   #20
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
S druge strane, jollyb, ako ti je toliko komponenata otišlo kvragu ili ne radi kako treba, ja bih se zapitao npr. je li mi napajanje ispravno, ili matična eventualno. Nije nemoguće.
zar bi npr pad napona mogao oštetiti sata snimač? ili dovesti pci kartice da ne rade... pucam bezveze
jer ne znam što da idem provjeravati, mijenjati... da li bi bilo pametnije uzeti fortron 350w ili neki ok UPS slične cijene. napajanje mi je od kučišta, codege, ali nemam ništa posebno nabacano u konfi, sve što je iz popisa, nije mijenjano.
vidjet ću ovih dana.
ako ode i samsung 203N, onda znači da je nešto do matične ili napajanja.
Staro 25.10.2007., 19:21   #21
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ti znaš šta sam ja sve držao na Codegenu? Priznajem da mi je novi Fortron 350W PNF tiši, ali na Codegena stvarno nisam imao primjedbe osim glasnoće koja bi se dala riješiti promjenom venta.
Staro 26.10.2007., 00:04   #22
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Gle, samo kažem da nije nemoguće. Recimo, brojni vlasnici (bio je to jako popularan i prodavan model) 4167B modela imali su "problema sa snimačem" a na kraju bi se ispostavilo da je problem bio u šit(TM) napajanju. Ako me sjećanje služi, nije se radilo o nedostatku snage napajanja nego o stabilnosti napona (nemojte me držati za riječ) - kad bi snimač krenuo sa snimanjem ili "shiftao" u višu brzinu, dakle u trenu kad mu treba malo više "soka", napajanje bi baš tad dalo manje. Kod ovakvih "sumnjivih" problema, uvijek treba, ako je moguće, isprobati komponentu u drugom računalu.
Naravno, vrlo je moguće, bez obzira na manju vjerojatnost, da se naleti na dva uzastopna neispravna snimača.

Staro 26.10.2007., 21:06   #23
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

onda ću ovako:
- vidjeti kako će mi se ponašati samsung SH-S203N
- kupiti best buy UPS koji je bio u bug sad, jer je to za mene sasvim dovoljno (jer bi napajanje također trebalo biti sasvim u redu)

ako bi se problemi i dalje javljali
- drugu matičnu
- napajanje fotron

a, koliko će mi vremena trebati za to.... tko zna
bitno je da je samsung in the konfa
Staro 26.10.2007., 23:48   #24
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Da, vidi što će biti sa Samijem, pa ćemo više znati... Valjda

Staro 26.10.2007., 23:51   #25
jollyb
4K FTW
Moj komp

jollyb's Avatar

Citiraj:
Da, vidi što će biti sa Samijem, pa ćemo više znati... Valjda
http://forum.pcekspert.com/showpost....1&postcount=34

izgleda da je do napajanja, a malo bolje napajanje sam ionako mislio kupiti pa mi neće biti žao ako je nešto drugo problem, npr matična. samo se nadam da mi je sami čitav nakon svega (već mi se polako počeo sviđati). sad ga odmah vadim van, i ne stavljam u komp dok nemam novo najapanje u konfi...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno