|
![]() |
#1 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
LG H66N mini review i skenovi
neočekivano jučer danas LG H66N snimač, kao zamjena za H62N. sata sučelje, ali razlika jedino što ima SecureDisc - opcija snimanja u neru, da sa passwordom zaključate podatke (pretpostavljam da je tako, nisam još isprobao). nema ga na cjeniku u ve-milu u kratkom vremenu, moja mišljenja: ladica se tiše otvara nego H62N, općenito je tiši kod čitanja ali malo glasniji kod snimanja. ali sve u domeni podnošljivosti. kod H62N se dešavalo da kad se cd/dvd stavljao vadio van, da se komp zamrznuo na par sekundi. kod ovog to nije slučaj. vjerojatno je ovaj moj ex bio neki u banani drive snimanje: koliko skenovi DVDA pokazuju, ako sam odabirao veće brzine snimanja, veće od 8x (16x ili 18x) kvaliteta je bolja brzine snimanja su odlične, prelaze preko 16x, što za benq nije slučaj (rijetko da i prelazi 14-15x, a i ne drži se njih već varira, pada, raste) lg ima slijed, ako se ne radi nešto prezahtjevno u backgroundu. 4,191 mb nasnimao za 5.20 min DVD skenovi: disc info snimanog medija (verbatim dvd-r) ![]() kvaliteta snimanog medija (16x) ![]() kvaliteta 2. snimanog medija (8x) ![]() kvaliteta 3. snimanog medija (16x) ![]() kvaliteta 4. snimanog medija (18x) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
4K FTW
|
CD skenovi: malo sam vas držao na iščekivanju, ali dolazimo do dijela koji su neki iščekivali (a znamo TKO je to ![]() korišteni cd je verbatim (super azo, crystal dl+) ti su mi naj, ali sam ih posudio od cimera ![]() CD info: ![]() cd sken (16x) ![]() 2. cd sken (32x) ![]() 3. cd sken (48x) 1. put ![]() 2. put ![]() 3. put ![]() probat ću još koji put nasnimat cde na 40x i 48x, ali sad nemam volje više ni dvda niti data za pržit bit će skoro ![]() i jesu li ovi cd, bolje nasnimani? mislim, je li problem riješen barem malo? p.s. moram napomenuti da mi je komp malo u banani, sata mi blesira, tj. smrzava komp na 10-15 sekundi, pa moguće je da se to desilo i tokom ovog mog malo istraživanja sa/na snimaču reinstalirat ću komp, pa ću onda staviti opet neke skenove, ali to neće biti skoro. oko tjedan dana, možda više ili manje p.p.. review je posvećen i rađen zbog forumaša igorba (jer je svima pomogao svojim postovima), e i 'oću ćevape ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Svaka čast na mini-reviewu, i jako sam očaran što je posvećen meni ![]() A sad šalu na stranu... DVD-e snima podjednako dobro kao H42/44/62, možda čak i mrvicu bolje (teško je reći na osnovu jedne vrste medija...) - dakle izvrsno. Nažalost, s CD-ima opet ista priča! Čim se snima preko 16x, javljaju se C2 greške, ne na puno mjesta, tek na 2-3 mjesta veliki "špic" grešaka i to je to. Stvarno mi nije jasno što rade LG-jevi inženjeri. Od DVD-a nisu odustali zbog "plavog lasera", svaki novi drive za nijansu unaprjeđuje kvalitetu snimanja DVD-ova, ali su izgleda CD-ove otpisali... ![]()
Zadnje izmijenjeno od: igorba. 10.10.2007. u 16:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
4K FTW
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() Citiraj:
drago mi je jer ovaj drive ima odličnu kvalitetu snimanja dvda, a cd koji se tu i tamo zaleti, nije problem nasnimat na 16x ili na benqiću kako u snimati, puknut ću sken. Zadnje izmijenjeno od: igorba. 10.10.2007. u 16:16. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pocinje mi se svidati LG ali samo da nije tog prokletog RipLocka jer ja snimam najvise video, a sto se tice cd-ova nemora ih nikako snimati to mi radi plextor pogotovo sto su to vecinom audio cd-ovi koji idu na max. 8x. Nakon vise od 15 promjenjenih dvd snimaca dosao sam do zakljucka da svi oni lose citaju video dvd-ove, naravno neki malo bolje neki malo losije ali u biti ako su izgrebani iz videoteka onda je to patnja, imao sam Pioneer sam bog zna koliko i kojih modela, NEC isto tako Benq, Asus, Sony, Plextor itd. jedini koji mi je citao sve kako treba je nikada neprezaljena Toshiba DVD citac 16/32 taj je citao ikonzervu od pastete ako ubacis u njega. A sto se tice snimanja tu je sve slicno ako koristis dobre medije dok se razlike izmedu pojedinih snimaca vide tek kada se snima smece od medija.
![]() |
#6 |
4K FTW
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Mali OT: Eeeeee....kako mi je počeo Pioneer rikavat izvadio sam staru Toshibu iz kutije sa kršom (16X3H model) Ispustio je par krvničkih i zavijajućih zvukova pri prvom pokretanju nakon godina odmora i veselo roštajući pročitao sve kaj sam stavio u njega ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Slažem se, Toshiba je imala odlične čitače (1612, 1712...), međutim ja još nisam sreo tako dobre čitače (kvaliteta, brzina i razina buke tijekom čitanja) kao što je LG-jeva H serija, naročito Renesas modeli (H1x, H4x, H6x). Naravno, s izuzetkom DVD Video medija zbog riplocka (ali on se makne bez problema, jedino za H62/66 još nije moguće jer nema novog firmware-a).
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Meni su svi manje vise citali data dvd-ove korektno valjda zato sto sam koristio nove medije, ali najveci je problem video dvd iz videoteke kada ga seljacine izgrebu, jedu pitu sa njega ili daju djeci da se igraju ono nije moje pa ko ga j*** to je vec umjetnost procitati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#14 |
4K FTW
|
snimač prestao snimati dvde (error: reset occured , u neriju) ne čita cde. stavim ga u frendov komp, ista stvar vraćam ga u servis, uzimam drugi ne znam što da kažem. to je već drugi put. prvo je riknuo H62N, sad njegova zamjena H66N |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Pa što radiš s njima da tako krepavaju, meni i H62 i H66 zasad rade bez problema. Svaki dan valjda spržim po desetak komada i to paralelno i na jednoj i na drugoj i rade savršeno. Možda samo nemaš sreće pa naletiš na dva od milijun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
4K FTW
|
ne znam što im je. niti ne pržim toliko, par dvda na dan, ako. ne znam, ne ide me jer prvo mi je prestala raditi zvučna (cs soundblaster live!), pa tv kartica, ne rade driveri s origigi cd a dscaler da (iako sam ju prije mogo stavit s origigi driverima)... ma... nemam riječi pokušat ću ubosti samsunga 203N pa da vidim kako se on ponaša... ili se vraćam na LG H42L i tu ostajem, i stavljam stariji combo za snimanje cda i sve ostalo mičem iz kompa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Ha, teško.... Ne radi se o tome da se naleti na dva od milijun. Danas je kontrola kvalitete prilikom proizvodnje DVD snimača praktički nepostojeća (kod SVIH proizvođača), tako da bi prije bilo da je naletio na dva od pedeset ili tu negdje... nažalost. Snimači su bolji no ikad (kao modeli, po svojim mogućnostima i kvaliteti snimanja), no postotak škarta je veći no ikad - DVD snimači postali su jeftina potrošna roba. S druge strane, jollyb, ako ti je toliko komponenata otišlo kvragu ili ne radi kako treba, ja bih se zapitao npr. je li mi napajanje ispravno, ili matična eventualno. Nije nemoguće.
![]() |
#20 | |
4K FTW
|
Citiraj:
jer ne znam što da idem provjeravati, mijenjati... da li bi bilo pametnije uzeti fortron 350w ili neki ok UPS slične cijene. napajanje mi je od kučišta, codege, ali nemam ništa posebno nabacano u konfi, sve što je iz popisa, nije mijenjano. vidjet ću ovih dana. ako ode i samsung 203N, onda znači da je nešto do matične ili napajanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ti znaš šta sam ja sve držao na Codegenu? Priznajem da mi je novi Fortron 350W PNF tiši, ali na Codegena stvarno nisam imao primjedbe osim glasnoće koja bi se dala riješiti promjenom venta.
![]() |
#22 |
Moderator
|
Gle, samo kažem da nije nemoguće. Recimo, brojni vlasnici (bio je to jako popularan i prodavan model) 4167B modela imali su "problema sa snimačem" a na kraju bi se ispostavilo da je problem bio u šit(TM) napajanju. Ako me sjećanje služi, nije se radilo o nedostatku snage napajanja nego o stabilnosti napona (nemojte me držati za riječ) - kad bi snimač krenuo sa snimanjem ili "shiftao" u višu brzinu, dakle u trenu kad mu treba malo više "soka", napajanje bi baš tad dalo manje. Kod ovakvih "sumnjivih" problema, uvijek treba, ako je moguće, isprobati komponentu u drugom računalu. Naravno, vrlo je moguće, bez obzira na manju vjerojatnost, da se naleti na dva uzastopna neispravna snimača.
![]() |
#23 |
4K FTW
|
onda ću ovako: - vidjeti kako će mi se ponašati samsung SH-S203N - kupiti best buy UPS koji je bio u bug sad, jer je to za mene sasvim dovoljno (jer bi napajanje također trebalo biti sasvim u redu) ako bi se problemi i dalje javljali - drugu matičnu - napajanje fotron a, koliko će mi vremena trebati za to.... tko zna bitno je da je samsung in the konfa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
4K FTW
|
http://forum.pcekspert.com/showpost....1&postcount=34 ![]() izgleda da je do napajanja, a malo bolje napajanje sam ionako mislio kupiti pa mi neće biti žao ako je nešto drugo problem, npr matična. samo se nadam da mi je sami čitav nakon svega (već mi se polako počeo sviđati). sad ga odmah vadim van, i ne stavljam u komp dok nemam novo najapanje u konfi... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|