|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Pregrijao se desni zvučnik na Z-2300
Jučer (tj. danas ![]() Prije toga se oko sat vremena puštala muzika na oko 3/4 snage i pasivac od subwoofera nije bio toliko vruć, koliko oni conesi na satelitima. Bili su toliko vrući da sam jedva malo dulje držao prst na njima. To me stvarno iznenadilo. U kleti nije bilo vruće (svi znamo kako je hladno bilo ove noći) i vjerujem da su uvjeti za hlađenje zvučnika bili normalni. Mislim, ovo me je užasno razočaralo. Prvo ode potenciometar na način da oba kanala hvata samo na određenim mjestima, a sad i ovo. Ne kužim zašto Logitech nabija nekakvu snagu čipovima samo da piše u specifikacijama, a na dulje staze to ne mogu podnijeti ni zvučnici ni pojačalo bez pregrijavanja. Najbolje mi je bilo kad su u Bugu napisali da mogu podnijeti i veći party bez problema. E pa ja sam sretan ak pogledam neki akcić bez pregrijavanja. Problem: Taj desni zvučnik se ne čuje. Ali kad pritisnem membranu prema unutra zatitra i zvučnik proradi. Garancija mi je istekla u 5 mjesecu. Da ga probam rastaviti i pogledat možda nekakve kontakte ili da ga nosim na servis? Hvala ![]() P.S. svi koji misle kupit Z-2300, ovo je čisto subjektivno pljuvanje po Logiju i još sam u afektu, pa nemojte uzet zdravo za gotovo. Da ne bi bilo ko s napajanjima: ode jedno, cijela serija ne valja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Ma to su odlicni zvucnici - spoj kvalitete i odlicnog zvuka ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Očito si dobio neki defekt ![]() Meni se nisu uopče osjetno grijali na oko 3/4 snage tjekom 2-3 sata non-stop techna i hip-hopa. Niti sa potenciometrima nisam imao problema. Odi na servis i ako ti oni nebudu to htjeli popraviti po nekoj normalnoj cijeni, obrati se Logitechu i opiši problem. Možda ti se posreći kao i jednom članu PCE koji je dobio novu tipkovnicu od Logitecha ![]()
![]() |
#4 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
ja sam 2 puta sla svoje i na kraju mi opet ne rade dobro pa sam ih proda.(prokrče) A prijatelj ima Z5500 i također uvik ima nekih sranja s njima. Iako sam ja zadovoljan zvukom ali brate mili svako malo neko sranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
To znači da ti je samo otišao spoj od zavojnice do terminala, negdje je zacvikao. Probaj rastaviti zvučnik (izvaditi iz kutije) i pogledaj malo tu žicu. Jedio ako pritisneš zvučnik unutra i struže, onda ti je otišla špula. Ako je špula otišla, to se da srediti, mislim da je cijena za takav manji zvučnik oko 100kn. Isto tako ako nije žica oštećena na vidljivom mjestu, možeš dati premotati zvučnik. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ovako to izgleda: I što da sad radim, jel se to može kak otvorit? Btw, ne kužim se baš u građu zvučnika... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Nemoj to sam raditi, jer češ nešto strgati. Inače da di bošao do špule, moraš skinuti dustcap, odlijepiti ovijes, odlijepiti spidere, to sve izvaditi van iz košare pa još onda odlijepiti špulu od spidera i membrane. To možeš napraviti acetonom, on pojede lijepulo pa bez problema skineš. Ali pogledaj još jednom kontakte do terminala, probaj žicu micati malo, jer sam ja imao slični problem na auto zvučniku, žica je izgledala ok, ali je bila precvikana malo baš na kontaktu na terminalu, pa kad se zalemilo je bilo ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hmm, dustcap je ova žuta naborana membrana, a na terminal su spojene ove dvije gole bakrene žice? Kad pritisnem tu lijevu žicu prema dustcapu, zvučnik prosvira, to se valjda i događalo kad sam pritiskao membranu. Jel može doć do kakvog induciranog napona ili tako nešto kad se dodirnu dustcap i ta žica (ili onoga što je ispod dustcapa). Ako ne, onda se vjerojatno gubi kontakt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne, to su spideri ili ti ga centratori na hrvatskom ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
SLOŽENO!!! Hvala lajchi, rep up ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ma ne smeta njima vrućina, oni se zagriju i kad sviraju sami se hlade. Problem je kliping, tj. kad je jaaako pojačano pojačalo onda nema više kontrole i shebe zvučnik. Vjerovatno se radi toga i tebi zeznuo kontakt, zvučnik je izgubio kontrolu i bez veze radio veliki pomak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Ovdje vidi kako prepoznati kliping: http://www.cice.com.hr/forum/showthread.php?t=8957 Zagrijavanje je nusproizvod klipa, ali samo ako je pretjerano zagrijavanje jer kao i sve drugo i zvučnici proizvode otpadnu toplinu ![]() Čudno mi je to što kažeš da pasivac nije bio vruć, meni se recimo pasivac jako grije, a phase plugovi (kako bi ti rekao conesi) ne.
![]() |
#15 |
Premium
|
Nisam rekao da se pasivac nije grijao, nego da je bio puno manje vruć od phase plugova. Ovi su bili doslovno vreli. Sad mi je malo jasnije što je kliping, ali što ja zapravo mogu napraviti ako se pojavi? I sad sam ih malo navinuo i skužil sam da ovaj zvučnik koji je bio strgan sad prokrči iznad 1/2 ukupne snage, dok ovaj drugi radi normalno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Probaj zalemiti taj kontakt, jer očito kak zvučnik svira, miče tu žicu pa gubi kontakt. Klip se obiučno desi kad je pojačano do kraja pojačalo, pa više nema kontrole, tako da se oko toga na takvim zvučnikima ne trebaš bojati, jeddnio ne slušati baš na MAX jako dugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Evo mene opet ![]() ![]() Sad sam ja onda mislio skinut do kraja starli lem (to se radi pomoću bakrene žice, right?) i provuć još malo žicu. Međutim, ne znam kak će to funkcionirat pošto se membrana ipak kreće i možda će žica biti prekratka. Druga solucija je probat zalemiti s unutarnje strane terminala. Jedino ću trebat napraviti improvizirani nastavak tako da mogu dosegnuti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|