|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
O vodenim hlađenjima...
Malo učim o vodenim hlađenjima ,gledam stranice.E,sad bi me zanimalo ima li igdje na internetu stranice na hrvatskom jeziku ili e-knjige koja govori o sastavljanju vodenog hlađenja,spajanja više blokova,na kojoj se može baš dosta naučiti.I još jedno pitanje,može li se spojiti više kilera na vodeno hlađenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jesi pročitao sticky teme ? Možeš ti spojiti kilera koliko oćeš, samo pitanje je koja pumpa će ti to gurati... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
A ima li ima li igdje na internetu stranice na hrvatskom jeziku ili e-knjige koja govori o sastavljanju vodenog hlađenja,spajanja više blokova,na kojoj se može baš dosta naučiti?Čita sam ovo na forumu šta ima,dobro je,a ja pitam ima li išta drugih stranica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
što bi ti to htio naučiti a da nije opisano u izvrsnim stickyu od Dode i Kove? a tamo ti je cak objasnjen i tok fluida u raznim radijatorima, uz hrpu ostalih stvari, ne znam sto ti vise treba! ![]() (jos je spacemaster rekao da ce ''okaciti'' svoj vodic, pa cekamo i to...) ako samo zelis otvoriti topic o tome da slazes vodeno, onda tako reci. ali ne mozes reci da na forumu nemas di procitati o tome... ![]() osnova sustava: blokova koliko želiš (paziti da imaju malu restrikciju, i da su uvodnice sto vece, 10-12mm recimo, bjezi od onih sustava sa 6mm) rezervoar od 2-5 dcl radijator 1 od 12x36cm, sa ventovima je cisto dosta (mozes i staviti 2 rad. ako si bas freak ![]() i dobra pumpa, koja ce imati snage, a nece biti bucna (to je po meni jos i najvaznije)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 30.09.2007. u 20:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Jedno pitanje,ako budem kupovao vodeno hlađenje,kupovat ću preko firme,to znači cijene bez pdv-a.Koliko posto cijene je pdv,u hrvatskoj je 22 posto,a koliko u Sloveniji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Samo da pokažem da može biti puno blokova na jednoj pumpi (ne velim da je to dobra stvar). Upravo sam naletio na nešta što liči i radi (vjerojatno) jako loše. ![]() ![]() ![]() Tako da, vidiš da nema granica (ljudske gluposti ako mogu dodati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
eto sto se desi kad budale imaju para. ali meni jedna stvar nije jasna, koja/kakva je ono kartica ispod graficke, samo znam da nije josh jedan bacach slike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ovo je sigurno kutija od nekog vodoinstalatera ili centralasa ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Zaboravite ono pitanje gore ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
vodeno je 100% sigurno ubojstvo ako procuri, ali isto tako je 99% sigurno da nece procurit ako je dobro sastavljeno i testirano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
uz to da moze procuriti na spojevima, takodjer ti moze i stati pumpa a tebe nema pored PC-a, u roku odmah zakuha voda u procu na 100C (core quad provjereno), pa nabubri crijevo od temperature i kroz pola sata prsne pa imas kipucu tekucinu po svim komponentama... scenarija ima stotinu, no vecinom se tim pricama mogu plasiti mala djeca. inace je vodeno sigurno. ako je sve slozeno kako treba i bez previse kemijanja...
![]() |
#15 |
Premium
|
A kako ga testirati?Čitao sam ovdje na forumu da ga treba vani sastaviti i ostaviti da radi 24 h.Ali meni nešto nije jasno,trebam li ja i komponente iznijeti van iz kompjutora pa na njima testirati ili bez spajanja na komponente? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
pa zatvoris cijeli sistem i pustis da radi stavis recimo na neku plavu plahtu pa da vidis fleke ako iscuri... mom frendu je procurilo, oprao je grefu vodom...dobro ocistio i dan danas mu radi..jednom na forumu je isto procurilo i nista mu se nije desilo...i nije da 100% ce se pokvarit nesto |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
A ako vodeno sastavim vani bez komponenata,kako ću ja znati koliko će mi trebati crijeva od vodenog bloka od procesora pa do pumpe? Zadnje izmijenjeno od: origigi. 01.10.2007. u 18:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Pa odmjeriš otprilike koliko ti crijeva treba, Ti slobodno možeš staviti blokove na stvari na matičnoj, staviš pumpu u kučište skupa sa radijatorom pa odmjerit koliko ti crijeva treba otprilike da se to sve poveže. Onda sve makneš, spojiš, staviš vodu unutra i testiraš na suho. Pih, di vam je maštovitost i neko logičko razmišljanje ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Kako spojit više kilera na jedno vodeno hlađenje? Zadnje izmijenjeno od: origigi. 01.10.2007. u 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
EDIT: Pa serijski... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
|
u seriju, jedan iza drugoga recimo. da preduhitrim iduce pitanje, blokove isto tako spoji. pumpa pa cpu i onda ostale, zadnje idu radijator i rezervoar pa onda opet pumpa pa cpu... skuzio si. baš gledam i ne vjerujem koja pitanja padaju... ![]() ![]() Citiraj:
ako iz nijednog drugog razloga, onda radi toga sto na svemu ima cestica prasine, koliko god dobro ti nesto cistio... pa te cestice u biti pocnu provoditi dok su u tekucini... brijem da je sve objasnjeno vec u sticky-u, samo treba citati... ![]() uz to, u masi sustava uvijek ima aditiva, od onoga protiv hrdje,algi pa eventualno i UV boje...
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
je ,nisam dobro silikoniro(DIY blok) i voda je curila po grafi ,ono fino se nakupilo bilo vec dok sam ja skuzio ,komp je radio uredno,a graficka i jos dan danas radi, Renesis je imo slicna iskustva mislim.Omjer vode i antifriza je bio nekih 5%-10%. Oprosti ali nisi procito sticky-e jer da jesi po samoj logici bi shvatio kako se spajaju 2 radiatora ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
________
Datum registracije: Dec 2006
|
έr(epsilon r) destilirane vode je 81 a za primjer cu dati porculan koji ima έr 6 ![]() EDIT: Ne radi se tu bas o kemiji (da se radi ne bi ni ja znao ,vjeruj ![]() Zadnje izmijenjeno od: Optik. 01.10.2007. u 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
@Optik ovo je posao za mythbusters-e ![]() mene ste uvjerijli da destilirana voda ne provodi (sto bi znao da sam pazi na kemiji) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Koja je bolja pumpa? Laing 12V DDC-1T 52.00EUR (12.461,28Sit) ili Eheim 1048 50.03EUR (11.990,00Sit) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
imao obje pa preporucam laing definitivno... (osim tisine, prednost je i sto ima veliki 'h', te radi na plug&play 12V molex)
![]() |
#29 |
Premium
|
Nešto mi nije jasno:Ako spajamo blokove serijski ,od proca ,pa grafe itd...Na primjer,ako hladna voda iz pumpe dolazi u blok ptocesora ,onda procesor zagrije tu vodu ,onda ta zagrijana voda ide u blok grafičke kartice?Kako će ta voda hladit grafičku karticu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
Isto kako i CPU, ali ugrijana za par stupnjeva (jer će naravno od CPU-a uzeti određenu toplinu) . Ako se pitaš, zašto onda ne paralelu, što misliš da će ti raditi idealno? Da će voda strujati jednako u oba pravca (ako imaš 2 šlaufa u paraleli npr.) ? Neće... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|