Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.09.2007., 18:18   #1
Ivic@
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Ultra Super Silent napajanje

daklem treba mi gore navedeno napajanje da je Ultra ultra Super Silent jer kad je po noći sve tiho da se ne čuje... ne skuplje od 500kn, mislio sam si uzet Antec TruePower TRIO 430W jer na njeg imam 5 god. garanciju i neke popuste, pa ako ima neko ko se osobno uvjerio u neko ultra super silent, samo nemojte predlagat Antec Phantom i njemu cijenom slične
Ivic@ je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 20:43   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Bojim se da neće ići tako nešto u tom cjenovnom rangu, bar ne ultra super tiho po svačijem mjerilu... Ipak ako oćeš razmjerno tiho gledaj Cosair VX ili još bolje HX ili Seasonic S12 u tom rangu cjena, eventualno neki Chieftec ali uz izmjenu ventilatora nakon kupnje...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.09.2007., 21:05   #3
Ivic@
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Bojim se da neće ići tako nešto u tom cjenovnom rangu, bar ne ultra super tiho po svačijem mjerilu... Ipak ako oćeš razmjerno tiho gledaj Cosair VX ili još bolje HX ili Seasonic S12 u tom rangu cjena, eventualno neki Chieftec ali uz izmjenu ventilatora nakon kupnje...
hm imam Asusovo napajanje, stvarno vrhunsko, platio ga 450kn al nije jednostavno tiho kolko meni treba, pa sam bio razmišljo da bi mogo promijenit ventilator al nisam se usudio puno prčkat, nešto jesam malo al sam na kraju odusto, pa ak imaš neki savjet u vezi toga? koji ventilator da kupim al mora stvarno bit tih, naravno onda gubim garanciju na napajanje al nema veze neće valjda crknut u idućih 10 mjeseci a puno bi mi olakšalo da ga stišam
Staro 30.09.2007., 21:32   #4
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
niti jedno napajanje koje kupis u ducanu nece biti necujno nocu osim pasivnih...

evo ja sam napravio fan swap na enermaxu iz siga i napajanje se sad po noci moze cuti tek kad se uho stavi kraj njega

unutra je bio vent kojem je max broj okretaja bio mislim oko 2000, a u idle-u se vrtio na oko 800rpma, a ja sam ga zamjenio sa chieftec AF1225 (koji je inace Yate Loon D12SL-12, a ekipa na "silentpcreview.com" forumu je koristila uglavnom te YL-ove za swap...) kojem je max na 1350rpm, a u idleu mislim da nije vise od 500rpma, te je opcenito dosta tisi vent od onoga orginalnog jer mu se lezajevi uopce ne cuju...

Neznam kakva je tvoja konfa no mislim da moja ne koristi vise od 200W u loadu tako da prakticki napajanje netreba neko prejako hladenje, a prilikom kupovine napajanja sam ciljao na napajanje sa vecim heatsinkovima...

neznam kakav je tvoj asus no kod napajanje ti vrijedi ovo za tisinu:

sto bolji "efficency", sto veci heatsinkovi, sto slabija konfa = napajanje treba manje protoka zraka, dakle manji broj rpma, dakle veca mogucnost za "fan swap"
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 21:46   #5
)neo(
Banned

di ima taj vetilator i koja mu je cijena
)neo( je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 22:13   #6
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor ZMAJ Pregled postova
sto bolji "efficency", sto veci heatsinkovi, sto slabija konfa = napajanje treba manje protoka zraka, dakle manji broj rpma, dakle veca mogucnost za "fan swap"
Hmmm, nije bas, otkako se povecala efikasnost napajanja, heatsinkovi su sve manji. Pogledaj HS-ove na Corsair VX-u ili na Seasonicu S12-II

Imam VX i iako vent nista ne puse, ama bas nista (prvo sam mislio da uopce ne radi), napajanje se svejedno malo grije. Jedino sto me smeta su lezajevi ventilatora na ovom VX-u. Obzirom na garanciju mi ne pada na pamet ic mijenjat to s nekim drugim ventom
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 30.09.2007., 23:46   #7
LiquiD SileNcE
Premium
Moj komp

LiquiD SileNcE's Avatar

Datum registracije: May 2007
Seasonic S12 je tiho al ne i supertiho! Čuju se i ležajevi, a ne samo protok zraka. Sigurno je čujno u sobi bez zvukova.
LiquiD SileNcE je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 13:15   #8
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
...

Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Hmmm, nije bas, otkako se povecala efikasnost napajanja, heatsinkovi su sve manji. Pogledaj HS-ove na Corsair VX-u ili na Seasonicu S12-II

Imam VX i iako vent nista ne puse, ama bas nista (prvo sam mislio da uopce ne radi), napajanje se svejedno malo grije. Jedino sto me smeta su lezajevi ventilatora na ovom VX-u. Obzirom na garanciju mi ne pada na pamet ic mijenjat to s nekim drugim ventom
da vidio sam sve slike heatsinkova... i ja cak te corsair/seasonic heatsinkove smatram vecima, jer kada se usporede sa npr. fortronovim onda jesu veci...

@neo: vent. ima za kupit u ve-milu i dode 40tak kuna...
ZMAJ je offline   Reply With Quote
Staro 01.10.2007., 13:38   #9
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Sva sreća da znamo ostatak tvoje konfe i ostala hladila!?
Staro 01.10.2007., 15:18   #10
Ivic@
Premium
Moj komp

Talking

Citiraj:
Autor Don Pregled postova
Sva sreća da znamo ostatak tvoje konfe i ostala hladila!?
Ma niš jako

CPU Core 2 Duo E6420
MBO Asus P5B
VGA Gigabyte GeForce 8600 GT 256MB
HDD Western Digital 320GB, SATA
CD pržilica, DVD pržilica
RAM 2x 1GB Twister TWINMOS 800 MHZ
Modem
2 dodatna 80mm ventilatora

Samo tražim neko stvarno ultra tiho napajanje, predložen mi je Corsair VX 450W, to bi valjda bez problema pogonilo 3 moja kompa , pa se sad dvoumim između tog Corsaira i Anteca TruePower Trio 430W kojeg sam bio zacrto ...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Staro 01.10.2007., 15:57   #11
Don
je gladan!
Moj komp

Don's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Konfa ti baš i nije hladna a nije da se grije....
Ovisi što je tebi "tiho", ovako govorim napamet, jer ipak nisi naveo koje hladnjake imaš na procu, grafi etc..
Meni radi samo hdd u kučištu koji je u Sythe box-u pa opet u home-made kučištu. Mogu reć da se stvarno "treba" potruditi da se čuje...
No uvijek možeš konfu preseliti u drugu sobu

I recimo da je jedan VX450 tiši od bilo kojeg hdd-a, a nije toliko skup.
I nebi bilo loše da ispuniš opciju "Moj komp".

Promijenio sam barem 5 napajanja (Ocz 420w, Seasonic 330W i 430W, Tagan 420W i-Xeya, mijenjao vent u Hiperu 580W i na kraju Phantoma) u dvije godine i tek sam sad zadovoljan.
Staro 01.10.2007., 17:11   #12
Ivic@
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Don Pregled postova
Konfa ti baš i nije hladna a nije da se grije....
Ovisi što je tebi "tiho", ovako govorim napamet, jer ipak nisi naveo koje hladnjake imaš na procu, grafi etc..
Meni radi samo hdd u kučištu koji je u Sythe box-u pa opet u home-made kučištu. Mogu reć da se stvarno "treba" potruditi da se čuje...
No uvijek možeš konfu preseliti u drugu sobu

I recimo da je jedan VX450 tiši od bilo kojeg hdd-a, a nije toliko skup.
I nebi bilo loše da ispuniš opciju "Moj komp".

Promijenio sam barem 5 napajanja (Ocz 420w, Seasonic 330W i 430W, Tagan 420W i-Xeya, mijenjao vent u Hiperu 580W i na kraju Phantoma) u dvije godine i tek sam sad zadovoljan.
Joj da je meni jednog Fantoma, blago tebi
A tiho mi je čak i MS Industrialovo i to jako tiho i ne grije se ni ništa, napajanje koje dodje 150kn, al nebi baš njeg stavljo u komp tj. pitanje jel bi moglo uopće radit normalno, imo sam ga u starom P4 i onda sam kupio ovo Asusovo s novim komponentama, MS je tiši 100X, tako me ovaj Asus raspi9di pogotovo po noći, da mi dodje da novi MS za 150kn ubacim sam da ne slušam to više, a na procu mi je ovaj Intelov cooler, on mi je OK, na 800 se uglavnom vrti jedino kad opteretim komp a to je rijetko malo pojača al ništa strašno, a napajanje me ubija sa svojih 1700-1800, grafička mi ima silent pipe na kojeg sam privezo još jedan totalno nečujni 80mm ventilator da se ne grije i jedan isto totalno nečujni u kućište, samo mi još to tiho napajanje fali sve ostalo je tiho da nemože bit tiše... Ako uskoro ne nadjem rješenje ide MS 400W unutra pa kud puklo da puklo
Staro 03.10.2007., 08:50   #13
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Uzmi si onda ili Fortron 400W PNF ili Corsair VX450W
Onaj Antec i nije baš tako tih

btw samo ti stavi taj MS unutra...vidjet ćemo koliko će dugo konfa radit

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot