|
![]() |
#1 |
Emergency Scratcher
Datum registracije: Apr 2007
|
Zvučnici problem-pitanje
pozdrav svima, ovako, kupio sam si neki dan zvučnike, creative 5 zvučnika i jedan sub woofer, e sad, ja sam spojio sve iz glave, jer je shema jako jako jako nejasno napravljena! ali kad sve uključim rade mi samo 2 zvučnika i woof neče mi radit ostala 3! nije mi jasno zašto!! molim vas da mi pomognete da riješim taj problem!! unaprijed zahvalan! evo i slika te nejasne sheme!! http://slike.bol-brac.com/images/F7c58974.jpg probao sam i u volume controlu namjestiti, ali nemam opiciju posebno za svaku zvučnik ni za woofer, imam samo ovo wave sw synth 3d depth balance mic line in cd player video aux phone pc speaker rekli su mi na nekim forumima i za neki vinyl deck, ali nemam to na kompu, na search-u mi ne nalazi to! ljudi šta da radim, molim vas pomoč!!!!! ![]() ![]()
![]() |
#2 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Kako si "iz glave" spojio? Što ti na shemi nije jasno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Emergency Scratcher
|
nije mi jasno na shemi koji je koji zvučnik, odnosno na zvučnicima nije označeno koji je lijevi, desni zadnji lijevi zadnji desni itd itd, tako da sam spojio iz glave, odnosno išao sam na ono, spojim pa kod puklo da puklo, a očito nije puklo onako kako sam ja htjeo! nadam se da si me razumio šta pokušavam reč!! ![]()
![]() |
#4 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Mislim da je što se satelita tiče, svejedno kojega kamo staviš. Pretpostavljam da su sva četiri ista. Centralni je drugačiji(valjda). A kako si onaj source kabel spojio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Emergency Scratcher
|
ma kolega nisam dobio nikakav source kabel, ja sam spojio sve zvučnike u woof i woof u kučište druge kabele nemam, i da spojio sam kabel jedan u woof i u struju, i to je to!!!
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Oni manji su ti zadnji sateliti i svejedno ti je kako uštekaš, bitno da su uštekani u rear i onda si sa onom naljepnicom označiš kako si ih spojio, a oni veći su prednji i isto kad ih spojiš naljepiš naljepnicu. Sve to moraš u programu s kojim instalirao drivere za zvučnu provjeriti i ako rade to je to! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Emergency Scratcher
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Emergency Scratcher
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
svih 5 ce ti raditi samo kad gledas npr. film sa 5.1 zvukom.. ako hoces slusati glazbu na sve zvucnike moras staviti plugin u winamp za 5.1 zvuk.. a inace ces na stereo zvuku uvijek imati signal samo na dva zvucnika i sub...
![]() |
#12 | |
Emergency Scratcher
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
evo prvi koji sam nasao... http://www.winamp.com/plugins/details/156466 nisam ga probao jer trenutno nemam spojene 5.1 zvucnike.. ja sam inace ukljucivao 4 zvucnika i sub bez onog centralnog zvucnika a u powerdvdu sam imao ukljucenih svih 6 zvucnika za gledanje DVDa...
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
1. opcija...nemaš zvučnu karticu...kupi zvučnu jer onboard zvuk ne podržava 5.1 2. opcija...u control panelu/audio devices poštelaj da ti je 5.1 sustav. a za spajanje nema neke filozofije...ako to neznaš spojit glup si ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
opcija 2 ti jos manje drzi vodu.. cak i ako prebaci na 5.1 sustav u control panelu nece mu se cuti glazba na svim zvucnicima bez plugina... jedino kod gledanja DVDa ce imati zvuka na svima...
![]() |
![]() |
#16 |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Ovisi o programu za slušanje. Meni recimo WMP11 bez ikakvih dodataka radi dupli ili trodupli stereo ako stavim stražnje ili bočne zvučnike da rade u control panelu.
![]() |
#17 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
aj ne prcaj me...svi kompjuteri koje san dosad vidia sa integriranom zvučnom nisu podržavali 5.1...ako i ima koja rjetko ćeš to di vidit i kojem normalnom kompu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
LOL!!! molim te lijepo, koja novija MBO(unazad 2 god., a i vise) nema 5.1 zvucnu? ![]() geez, sve imaju fakin realtek cip od par kuna i sve to radi kak bi i trebalo! ![]() kaj se tice spajanja zvucnika i kompa...Boze sveti...prvo, NE SMIJES spojiti bilo kako ili kako ti zelis ili od oka jer nece raditi dobro! neces nista shebati, al nece raditi kako spada. Na zvucnoj bi trebao imati 3 prikljucka(cesto su to zeleni, zutkasti tj. narandasti i jedan crni) i to je toliko standardizirano da se cak i priključci na zvucnicima rade u te 3 boje, zato da oni koji neznaju spojiti to spoje vrlo lagano. u slucaju da imas neku staru zvucnu koja to nema raditi ce ti prvi zvucnici sa subom, jer sub u tom slucaju uzima bas sa prednja dva kanala. vidim da imas novu gigabajticu, dakle ona ima ta 3 konektora, 100%!!! inace; ZELENI konektor je za PREDNJE ZVUCNIKE, dakle FL i FR. NARANĐASTI konektor je za SUB I CENTRALNI ZVUCNIK, dakle FC i SW. CRNI konektor je za ZADNJE ZVUCNIKE, dakle RL i RR. ako spojis drugacije, mjesas kanale...osim ako to bas zelis, no to je druga prica. ako neznas spojiti zvucnike na sub i onda taj sub u komp, moras biti retardiran, posto je valjda sve tak oznaceno da bi se i amerikanac snasao, NHF ![]() spajas tako da spojis prvo jedan kraj u sub pa taj isti kraj na zvucnik te taj zvucnik stavljas na poziciju koja je naznacena na subu. mora biti ovako: FL -- FC -- FR ----- TI ----- RL ------- RR (crtice su tu da sve ostane na pravom mjestu, nisu zice!) TI - si dakle TI, slusno mjesto tj., mjesto orjentacije. evo stavit cu i objasnjenja kratica(prva slova: F - front, R - rear, zadnja slova: L - left, R - right). sub stavis bilo gdje u sobi. preporucam u kut(ak mozes zbog duzine kabla), dobis vise basa. kaj se tice 5.1 zvuka u mp3-icama, vec su ti tocno odgovorili, skini najnoviju verziju winamp-a na netu i raditi ce. ostalo nece raditi u 5.1 ako ne namjestis u zvucnoj neke modulacije. u filmovima takoder, moras staviti na 5.1 i u softweru od zvucne i u tom programu, neki imaju default stavljen na 2(tj. 2.1). takoder provjeri da ti nisu centar i zadnji smanjeni ako ti je setup ipak postavljen na 5.1. ak imas kaj jos za pitati pitaj. vjerujem da ti je nesto 100% krivo spojeno, pa ne radi kak bi trebalo dok gledas filmove(posto si napisao da si sve isprobao). pozz ps;pogledo sliku, na njoj je sve dobro objasnjeno. Zadnje izmijenjeno od: gamer. 01.10.2007. u 23:58. Razlog: uspio otvoriti sliku :-D |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
[SW]'V^idO
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Neznam, vjerojatno nisi odavno vidio neku noviju matičnu ili možda jesi ali si pobrkao knektore. Ja recimo osim na školiskim kompovima odavno nisam vidio matičnu sa samo stereo izlazom.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|