|
|
Rezultati ankete: Jeste prešli na Vistu? | |||
Da prešao sam |
![]() ![]() ![]() ![]() |
43 | 23.63% |
Imam dual boot Windows xp i Vistom |
25 | 13.74% |
Imam dual boot sa Vistom i nekim drugim sustavom |
0 | 0% |
Bio sam na Visti al se vratio na Xp |
69 | 37.91% |
Čekam SP1 još uvijek |
45 | 24.73% |
Glasači: 182. Ne možete glasati na ovoj anketi |
![]() |
|
Uređivanje |
![]() |
#31 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kod mene Vista nije prešla ni kućni prag, kamoli da bi išla prepoznavati kakve komade hardvera. Fino sam pročital onu veliku temu o Visti, pa (diljem foruma i neta) još nekolicinu manjih klonova iste, pa prozboril riječ-dve s ljudima koji su probali novog Mesiju. Na kraju došel do zaključka da bum komotno zaobišel taj OS (a bome i svaki sljedeći koji bude na principu lijepog sučelja i hrpe gluposti), skupa s DX10 manijom koju vuče sa sobom. Kome treba nek koristi i instalirava do milje volje. DFP vandali i ja se bumo tak i tak našli u kriznoj situaciji na nekoj mrežnoj livadi bez Viste, ali praćeni malo ugodnijim sličicama u sekundi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imah 32-bit ultimate na kompu. (Starom P4@3,75) Zbriso sam je iz razloga kaj je radila dost sporije neg XP, drivere sam nasao samo za grafu, ostale stvari jok, te mi je malo prekicasta. (vjerovatno se covjek s vremenom navikne) I tak, evo mene na XP-ima i nis mi ne fali.
![]() |
#38 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Kupio sam laptop sa Vistom tako da nisam baš svojevoljno prešao na Vistu. Wireless mi ne radi najbolje točnije moram ga gasiti/upaliti nakon svakog bootanja ili nakon hibrinacije. Ostalo je sve OK, ali neupitno je sporija od XP-a. Na drugom kompu imam instalaciju XPa staru skoro 2 godine i FreeBSD nešto duže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
vista
instalirao 64 bitnu, ultimate jučer... imam dual boot. Mislim općenito da će većini ljudi biti strašno ugodna, al meni je tolko userfriendly da sam ostao obezglavljen....mislim ono..za sve se brine.... Mislim da i svatko tko instalira vistu prvo trebao isključiti sve moguće dodatke, upozorenja, security centar.....nekako previše smetaju(kao da će mi upozorenja pomoći pri otvaranju nepoznate exe datoteke ![]() K tome mi još preimenuje particije...xp mi je bio na c:, stavio vistu na d: a kad ono pri slijedećem bootu vista je na c:,ma užas....instalirao sam samo da vidim ali očigledno je puno toga rađeno samo zbog estetike. Xp je dovoljan za sve, nema prepreka za nešto....pa stoga...za posao i zabavu ostaje xp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ak već moram brljati po svim živim opcijama da bi sve radilo kak želim onda se mogu zadovoljiti i Open Source alternativom gdje se "brljanje" podrazumijeva. A sve M$-ove spike kak je Vista sigurna, stabilna, kompatibilna isl. ... bajke za naivne (l)usere. Zato uvode Vien-u za par godina koja će biti ono što je Vista trebala biti ... možda. Npr. kak je Vista razvijana ... više od 5 godina razvoja s time da su na pola puta odustali od nekih stvari i onda pristisnuti rokom jednostavno skrpali što se dalo do kraja 2007. Zadnje izmijenjeno od: stef. 19.09.2007. u 10:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Nema smisla, probao i nije mi se svidjela. XP-i rade kao podmazani. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 28.09.2007. u 04:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pogledaj malo napredak koji se ostvari u tom razdoblju pa ćeš skužit gdje je razlika. P.S.-nije godina već pola godine odnosno-svakih 6 mjeseci (Ubuntu/Fedora) pa do godinu ili više (Suse/Debian/Mandriva)...
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16 GB DDR5 / 1TB Micron M.2 2242 / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad T540p || Intel Core i7-4700MQ / 16GB DDR3 / 240GB Sandisk Plus / nVidia Geforce GT 730 / FreeBSD 14.3 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sve te Dx10 igre možeš igrati i s Dx9 i sigurno će ti biti brže nego na Visti. Ja Vistu ne namjeravam staviti na svoj komp još dugoooooo vremena.
![]() |
#54 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Mislim da ce vista završit ko Windows ME...
![]() |
#55 |
Universal TooL
Datum registracije: Sep 2005
|
Nismo al čini se da ću uskoro morat jer MS vista monopol polako nagriza. Nemoš instalirat program ako nemaš vistu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
vrtio Vistu, nekih 3-4 miseca, sve super, radi ko ura, dok igras pinball i surfas netom, onda jednog dana vise nije bilo sve super, i nije radilo ko urica, pa sam fino skoro sasuo komp macom, onda sam stavio Xp, a DVD sa Vistom skrsio u ruci i raskidao saku na 2 mista moje misljenje o Visti je lose,tolko lose da bi sada najradje sinio Billa_the_Comp-a i sve njegove programere redom, nogom u *uda, x2^+beskonacno
![]() |
#58 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Recimo probao sam lost planet u dx9 u xp-u i dx10 u visti i razlika dan i noc, normalno ne u izgledu igre jer je sve identicno(bar meni), nego u performansama, u visti je na istim detaljima kao u xp-u apsolutno neigrivo(sve na ful osim AA,reza 1280x960), igra ima negdje 3 puta manje frejmova....uzas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Prešao odavno na x64 Vistu... 100% zadovoljan s tim operativnim sustavom... U početku sam imao problema sa driverima ali sad je sve ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo upravo stavljam sp1 beta 16659 pa vam javim rezultate |
![]() |
![]() |
![]() |
|