|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Voltaže ?
Pozdrav, Ovo su mi voltaže novog napajanja - Corsair HX620w. Prijatelj kaže da su pre niske i da to nije u redu, ali isto tako da to ne mora bit nego da možda senzor krivo prijavljuje... Inače sam čitao na internetu recenzije tog napajanja i slovi kao jedno od najboljih, s najstabilnijim voltažama (ili tome slično), pa me zanima šta vi mislite o tome? Evo screenshot iz BIOSa: ![]() Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 24.09.2007. u 16:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Meni u BIOS-u kaže temperatura procesora - 19°C, a sobna temperatura je oko 23°C...Dobro vodeno, led u vodenom? Nah...Software laže! Uzmi multimetar u ruke i onda izmjeri...Ako ne znaš kako, napisat ćemo. Ovako to ništa ne znači. BTW prijatelj ti također krivo kaže, čak i ako jesu uistinu takvi naponi za 12V je prenisko 11.4V, za 5V rail 4.75V a za 3.3V rail 3.14V. Ali slažem se sa njim, senzori lažu.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Slažem se s kolegom, softverski je nemoguće očitati voltaže kako treba. A ovo u BIOS-u jzapravo idle, tako da bi u loadu još pale. Tako da najbolje izmjeriš voltaže multijem. OT: Vidim imaš zvijersku konfu. Ajde baci koju rezu da vidimo kako ti to radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Divota... Jos malo pa ce mi se pocet gasit kompjuter kad pokrenem igru ![]() Sta je to "rezu" ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ajde čekamo to, taj test, i odma multimetar u ruke i za to vrijeme: područje multimetra staviš na 20V istosmjerno(tj. bilo koje područje a da je veće od 12V), jedan vod multimetra staviš na crnu žicu molexa, a drugi na žutu kako bi mjerio napon na 12V, odnosno na crvenu kako bi mjerio 5V |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
.
|
Samo ti baci rezultate, lako za rame, ja sam testirao X1950XTX Crossfire sa 512MB radne memorije i bilo je dobro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Ajde probat ću to s multimetrom...iako to nikada dosad nisam radio... A šta se tiče testa... kompjuter je tek složen i već neke komponente ne rade pa sam ih morao vratit. Ne radi jedan modul od 1gb rama i jedan raptor, a drugi raptor je naručen skupa s prvim ali ga nisu imali pa ću ga morat počekat. Isto tako i drugu gtx-icu. Ovaj kaže da bi u utorak/srijedu moglo sve doć pa eto...kad sve dođe onda bude pravi test. No bez obzira na to, i ovako "osakaćen" (1gb ram, 1 gtx, 1 barracuda 200gb 7200.7) vrti Fear sa svim detaljima i max AF/FSAA u 1920x1200 s prosijekom od 65fps... 3DMARK06 oko 10450 markova s radnim taktom memorije od 800mhz (native 1150) Još mi dosta toga nije jasno jer u životu nisam vidio toliko opcija za overclock kao kod ove matične, a niti se još razumim u to tako da se vrlo lako može desit da kompjuter ne daje sve od sebe (dumb ![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Pretpostavljam da si iz splita..nađeš forumaša iz splita ili okolice(mr. ex president,bobe...) koji znaju oc-at i prtljat po biosu platiš biru i zezate se s tom makinjom malo kad je cijelu složiš... ako nisi iz splita isti postupak samo drugi grad i okolica... ![]() bilo bi lijepo vidjet GTX sli kako to radi...
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
o Boze...2 x GTX, 2 raptora, ajde klokaj to, ne mogu "gledati" to u tako "djevicanskom" stanju ![]()
![]() |
#17 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||||||||||||||||||||||
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Evo covjek testirao potrosnju svog sustava (slican mome):
Source: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36066 |
|||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
Inquirer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
The Inquirer je žuta štampa IT-a. Tj. nisu baš pouzdani.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|