Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 21.09.2007., 20:34   #361
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor DANCI Pregled postova
Evo ja sam imao nekih problema sa netom i tada mi je lik došo i išo testirati brzinu download i upload do kuće mislim baš na fasadi kući je kutija i lik je dobio informaciju od kolege na mobu da mi je propusnost 7.3mbita download, a upload čak 4000mibta uz gušenje od 16db centrala je navodno slala 9mbit testirano dvaput i isti rezultati. (problem je bila tel. instalacija kuće koju sam promijenio i sad sve super šljaka)

E sad mene zanima kako bi ja mogao znati kolko bi mogao imati maksimalnu brzinu download i upload što se tiće ADSL2 ???
nemoguce da imas 4gbit upload lol

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline  
Staro 21.09.2007., 20:57   #362
Berax0r
Registered User

Berax0r's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
aj super
Berax0r je offline  
Staro 21.09.2007., 21:12   #363
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Prebacio se natrag na T-Com s Optime (baš optimina infrastruktura) ne pitajte zašto...hehe... I dali mi D-Linkov 584 i piše veliko ADSL2+... Imam i Kasdu od prije, ali hvala bogu da je dosla neka zamjena kasdi Premda je meni čist OK radila
Radije bi da cijene idu dolje, ali i ovo je ok... Samo ću brže potrošit promet...
DoX_Chabar je offline  
Staro 21.09.2007., 21:41   #364
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
eto, danas na poslu dobio zamjenu za kasdu, taj dlink...u route modu je u roku par klikova...samo se nemojte zahebati kao ja...totalna noob greska...zabroavio sam dodati @htnet-dsl u usernameu i cudio se zasto ne radi i zvikao njih(javio mi se jedan decko koji mi je bio spreman pomoci i oko route moda,- oni daju podrsku samo za bridge...ugl, on mi je od sa da i ne...) i radio raznorazne kerefeke pvc1, pvc0, dns , ovo, ono..na kraju, resetriao i samo napravio po wizardu i radilo...ugl...sutra bi se trebao naci sa monterom da mu vratim kasdu, pa ga probam ustekati da mi doma izmjeri brzinu...na spedtest.net sam radio test brzine i dl mi je oko 2500(sto je oko, jer smo dosta daleko od centrale) a ul mi je bio oko 23kb/s...rekoh wtf, nazvao ih, no nazalost nemaju nikakv test za ul, pa mi rekao da probam negdje na neki server nesto ul, pa cu vidjeti...a, onaj bwm od caneta mi ne radi ni na poslu ni doma...bo...jedva cekam povecanje...jipikaije
walbandon je offline  
Staro 21.09.2007., 23:57   #365
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
nemoguce da imas 4gbit upload lol
krivo 4000kbita pomješo sam mbit i kbit

pa da i ja sam se bio začudio no lik je bio preštekao na onaj usb modem koji je ponio skup sa laptopom konektirao se i ništa nije radio na njemu i uzme mob u ruke i nazvao nekog lika sa t-com strane i veli mu da provjeri kolika je je MAX propusnost download i upload (centrala je navodno slala brzinu nekih 9mbit) i lik mu na mobu dva put kaže 7.3mbit download i 4mbit upload i još ga išo pitat kaj 4mbit upload on veli da i niš još jedanput je išo testirati i ispali su isti rezultati i kad je završio razgovorom na mobu veli mi imate odličnu vezu pogotovo upload čak se bio i sam se začudio i reko je da bezproblema bi mogli koristiti MAXTV i INTERNET zajedno, ja reko netreba mi MAXTV već samo net...
DANCI je offline  
Staro 22.09.2007., 00:01   #366
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
velika je razlika između 4Gbit-a i 4Mbit-a btw. mada mi i ovo sumnjivo....poprilicno...
svebee je offline  
Staro 22.09.2007., 18:41   #367
Zlo
Premium

Datum registracije: Sep 2007
Ovako da ne otvaram topic zanima me samo jedno,imam ovaj D-LINK 584t i kada ugasim komp..meni on i dalje radi kao da se nis nije dogodilo a kada ga iskljucim iz struje i ponovo spojim onda izgubim sve postavke koje sam imao..mislim glupo mi je imati upaljenog kada komp ne radi..jel zna neko nesto o tome...hvala

sorry na offtopicu.
Zlo je offline  
Staro 22.09.2007., 19:01   #368
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Uuum, kaj nema taj router gumb za gasenje?

Meni moj ZyXel stalno radi, samo da krepa. :P
IcyTexx je offline  
Staro 22.09.2007., 19:27   #369
hmmm
Premium
Moj komp

hmmm's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
ja nemam blage veze di je meni centrala, kako to uopce saznat?
hmmm je offline  
Staro 22.09.2007., 20:43   #370
Badboy
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Zlo Pregled postova
Ovako da ne otvaram topic zanima me samo jedno,imam ovaj D-LINK 584t i kada ugasim komp..meni on i dalje radi kao da se nis nije dogodilo a kada ga iskljucim iz struje i ponovo spojim onda izgubim sve postavke koje sam imao..mislim glupo mi je imati upaljenog kada komp ne radi..jel zna neko nesto o tome...hvala

sorry na offtopicu.
A zašto ga uopće gasiš? Ako ne želiš da ti je stalno spojen, napravi bridge konekciju i sam se spajaj... Modem je proizveden da stalno radi iz tog razloga nema prekidač za paljenje i gašenje
Staro 22.09.2007., 21:16   #371
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Citiraj:

sorry na offtopicu.
Napravi postavke i odi tamo pod status da ti restarta uređaj i spremi postavke... Onda će ti zapamti za sva vremena
DoX_Chabar je offline  
Staro 22.09.2007., 21:20   #372
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:

sorry na offtopicu.
Ja sam ga frendu spajao, i to se događa. Zvali smo SZK i rekli su da kada ga iskljucimo da odma ne ukljucimo, nego da sacekamo 5 min. I radi!
pipe je offline  
Staro 22.09.2007., 21:57   #373
Zlo
Premium

Hvala svima na odgovoru.

@Ice Demon
nazalost nema kao sto je rekao Badboy

@DoX_Chabar

ma nema to veze s ovime sto sam ja rekao sve sam napravio i naravno sevao sam i restarta se on ali nista.

@Badboy

ako je napravljen da radi non stop onda nema beda ali ipak ponekad je dobro i njega odmoriti na nekoliko min,sati.,ja sam sebi napravi da mi on automatski spaja na net bez da ja napravim konekciju jel ovako mi je puno bolje

@pipe
ok budem probao tako kada ga ugasim necu ga upaliti odmah nego kao sto si rekao.

jos jednom hvala svima na pomoci. necu vise u offtopic lol
Zlo je offline  
Staro 22.09.2007., 22:11   #374
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Mogu ti samo rec da mi je ZyXel (losiji od ovog) upaljen vec 8 mjeseci zaredom, preko noci... Radi ko urica.

Tako da...
IcyTexx je offline  
Staro 22.09.2007., 22:24   #375
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ni ja mog Se555 nikad ne gasim. Osim kad nestane struje, tad sam prisiljen LOL!!! haha
pipe je offline  
Staro 23.09.2007., 00:16   #376
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A šta sad kod t-coma dijele neko neve modeme/routere?
Baš neki dan gledam i vidim da imaju neki D-link DSL 584T.

http://www.t-com.hr/privatni/interne...sl_uredaji.asp

Baš trebam poslat papire a neću glupu kasdu, puno se grije i kod frenda je počela i zujat...bolesno
Staro 23.09.2007., 00:37   #377
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Dobit ces tog...
IcyTexx je offline  
Staro 23.09.2007., 01:06   #378
Makie
Premium

Datum registracije: Jul 2007
Cekaj te.... Ak sam ja dobro shvatio, znaci ja dodjem u T - Centar sa svojim stari Semensom C-010-I i mogu zatrazit novi modem za beslpa , right?
Makie je offline  
Staro 23.09.2007., 01:27   #379
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ne mozes ...
Staro 23.09.2007., 01:40   #380
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

A sta ako dodje sa sprženim siemensom - totalka? Bez garancije, a potpisanim ugovorom?
IcyTexx je offline  
Staro 23.09.2007., 01:42   #381
Makie
Premium

Datum registracije: Jul 2007
Reci zasto nemogu? Meni frend reko da mogu?
Makie je offline  
Staro 23.09.2007., 01:53   #382
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

A mi ti rekli da ne...
That simple.

Oni ne mijenjaju routere iz cistog mira. Pogotovo ne ako je jos i ispravan.
Sad ce nekim ljudima mijenjat jer nemaju ADSL2+ modeme.

A ako sam upoznat, tvoj moze podnjet brzine, ako ne onda ih cekaj ako ikad dodju.
IcyTexx je offline  
Staro 23.09.2007., 02:26   #383
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Par pitanja

Imam kasdu, podrzava li ona adsl2+?

I dali imam pravo zamjene ako mi je ugovor istekao?
bigAdvance je offline  
Staro 23.09.2007., 02:35   #384
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Par pitanja

Imam kasdu, podrzava li ona adsl2+?
Podržava.
ojpi je offline  
Staro 23.09.2007., 10:52   #385
Zlo
Premium

Citiraj:
Autor Makie Pregled postova
Cekaj te.... Ak sam ja dobro shvatio, znaci ja dodjem u T - Centar sa svojim stari Semensom C-010-I i mogu zatrazit novi modem za beslpa , right?
Prvo sve zavisi koju brzinu imas..jel daj modem podrzava do 8mbita download.ako koristis najmanju brzinu onda nista netrebas mjenjati.

Drugo tek kada T-com i sluzbeno potvrdi da ce biti dizanja brzina i da se moze zamjeniti stari za novi modeme onda bi tek mogao ici ili pitati dal mogu zamjeniti a sigurno ce ti ga zamjeniti ako koristis 5mbita koji ide na 16mbita(navodno)..a pogotovo ce ti ga zamjeniti ako si pod ugovorom ako nisi pod ugovorom onda nista nemozes..

Napominjem jos jednom tek kada i sluzbeno budu dizali brzine onda to napravi.

@bigAdvance

ako ti je isteko ugovor nemozes zamjeniti modeme,ako si prvi put uzeo zicani modem ovaj put moras onda uzeti wlan kako bi ti oni ponovno omogucili dobivanje novog wlan uredaja s potpisom na novi ugovor naravno,meni je tako bilo receno..
Zlo je offline  
Staro 23.09.2007., 11:09   #386
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
ma dijele ih shakom i kapom onima koji su pod ugovorom...kukaj da ti brzina zahebava zadnjih par dana, a prije da ti je cesto do zagrijavanja kasda znala zablokirati vezu...nemas sta izgubiti , samo mozes dobiti taj dlink...postavljanje u route mode traje par klikova...me like it..i sto je najvaznije od jucer jos nije zablesirao kao kasdaaa...i ja bi ga doma,ali meni je istekao ugovor, no probati cu se ustekati na neki necin...
walbandon je offline  
Staro 23.09.2007., 13:15   #387
MisterM
1oo1 NooB

MisterM's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor hmmm Pregled postova
ja nemam blage veze di je meni centrala, kako to uopce saznat?
Pitaj Athu!
Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment.
MisterM je offline  
Staro 23.09.2007., 13:31   #388
h3lld
Disturbed
Moj komp

h3lld's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor walbandon Pregled postova
ma dijele ih shakom i kapom onima koji su pod ugovorom...kukaj da ti brzina zahebava zadnjih par dana, a prije da ti je cesto do zagrijavanja kasda znala zablokirati vezu...nemas sta izgubiti , samo mozes dobiti taj dlink...postavljanje u route mode traje par klikova...me like it..i sto je najvaznije od jucer jos nije zablesirao kao kasdaaa...i ja bi ga doma,ali meni je istekao ugovor, no probati cu se ustekati na neki necin...

prico ja jucer sa legom koji radi u t-comu, kaze da zicani za zicani ne mjenjaju osim ako nemas neku debelu vezu. Jedini nacin da dobiti novi modem je ili da sprzis zicani, odneses na garanciju ( ako si pod ugovorom ) dobis novi, ili ako potpises ugovor novi ( ako ti je istekao ), ovisno na 1 god za dlink ili 2 god za wlan ...
Staro 23.09.2007., 17:37   #389
DoX_Chabar
Premium
Moj komp

DoX_Chabar's Avatar

Podnesite zahtjev za produženje MAXadsl usluge na još 18 mjeseci i ostvarite pravo na dva obračunska razdoblja MAXadsl Flat Rate za samo 1,00 kn (PDV uključen). MAXadsl Start korisnici za ostvarenje navedene pogodnosti trebaju prijeći na jedan od viših paketa prometa (5GB ili Flat Rate).

To mi je danas pisalo na korisničkim stranicama, naravno da sam prihvatio jer tu gdje zivim sigurno u iduce 2g. nece doci neki drugi provider
DoX_Chabar je offline  
Staro 23.09.2007., 19:09   #390
RAA
Registered User

Pozdrav svima ja sam novi i napokon sam se regao....nego zna li mi netko odgovoriti na jedno pitanje:

Potpisao sam ugovor sa T-COM-om na paket MAXadsl Start ali trenutno koristim MAXadsl Super 5 GB....dali ako se prebacim na MAXadsl Flat ga mogu imati mukte tj. za 1 kn sljedeća 2 mj. s obzirom da su na korisničkim stranicama naveli "MAXadsl Start korisnici za ostvarenje navedene pogodnosti trebaju prijeći na jedan od viših paketa prometa (5GB ili Flat Rate)." ?
RAA je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na