|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pioneer DVR 212D problem! help!
ovakva je situacija: imam dula boot XP i vista, jednu pioneer DVR-108 p-ata pioneer dvr212D s-ata... jedan hdd p-ata i jedan s-ata.. pioneer dvr108 je slave hdd je master... kad udem u XP DVR212D je tolko spor da recimo za ucitavanje jednog DVD-a kad ga se ubaci treba 2 minute... o ucitavanju neceg s DVD-a da ne spominjem.. blokira cijele XP! a u visti radi fenomenalno ucita puni DVD cca 3-4sec probao sam staviti najnoviji firmware DVR-212, DVR-212BK DVR212_FW122EU.zip Firmware Upgrade Ver. 1.22 New! (09/08/2007) i instalira ga al to ne riješava problem... probao sam isključiti DVR108 ostaviti samo s-ata ne riješava ni to problem probao sam roolback driver .. neda! probao sam promijeniti s-ata kabel i port nevrijedi jedino sto mi pada je reistalirat windowse XP.... ima tko bolju ideju?? mozda treba neke s-ata drivere stavit.. kako? XP automatski nabaci svoje... u biosu pronadje DVR212D sasma OK! mozd treba nest podesit a ja neznam za to? nema pojma ljudi... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Provjeri je li ti tvrdi diskovi i optički uređaji rade u DMA (Direct Memory Access) modu: Start > Control Panel > System > kartica Hardware > Device Manager > klik na plus pored IDE ATA/ATAPI controllers > za svaki stavku otvori Properties > Advanced Settings i dobro provjeri da li je Transfer Mode postavljen na DMA if available, a ako nije, odaberi ga > OK Nakon toga ćeš resetirati komp. Opet pogledaj je li sve na DMA, a ako opet nije, morat za reinstalacijom IDE kontrolera. Na kanal s kojim imaš problemima klikni desnom tipkom, odaberi Uninstall te resetiraj komp. Opet je u PIO modu? Pogledaj je li kontroler zahtjeva kakve drivere. Sve možeš skinuti sa službenih stranica, a nije loše pogledati i FAQ na njihovih stranicama.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Sve je na DMA... atomatski ili if available... u 2 je aktiviran DMA kolko se ja kontam kontroler zahtjeva kakve drivere? de mi to pojasni.. imam s-ata maticnoj neam karticu FAQ za maticnu ili za pioneer |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|