|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Promjena chipseta - nema bootanja
Problem je glup i prežvakan jedno milijun puta, ali nemam vremena za traženje po netu. Promijenio sam cijelu platformu i sa AMD+nF4 Ultra otišao na C2D+P35. Imao sam namjeru ući u Safe Mode, pobrisati Driver Cleanerom stare drivere i ubaciti nove tako da ne moram opet instalirati vindoze i sve programe koje imam (a imam ih mali milijun). Napomena: nisam to mogao napraviti dok sam imao nF4 jer je riknula ploča. Nažalost, komp ne želi bootati već se vrti u zatvorenoj petlji POST - restart. Podizanje u Safe Modeu ide na isti način - pojavi se Safe Mode screen (onaj crni gdje biraš koju Safe opciju hoćeš), malo se odvrti crni Windows screen kao kod dizanja sistema i onda lijepi restart. Zaboravih reći da se prije restarta pojavi neki BSOD, ali na jednu stotinku sekunde tako da nema šanse da vidim šta je u pitanju.
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Isto sam imao, surfao po netu trazeci rjesenje ali nista, reinstal windowsa na istu particiju pa pola programa nije radilo i bilo je onda format pa instal...nazalost
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja sam uspijevao uci u Windowse kada sam promijenio plocu Sck A sa SiS chipsetom na Sck 754 nForce3. Kasnije ista prica, sa Sck 754 nforce3 na AM2 sa VIA chipsetom. Prije zamjene ploce uninstalirao sam sve drivere od chipseta, integriranih gluposti pa i pci kartice koje su u upotrebi. Zatim u Device Manageru rucno uninstalirao ako je josh sto ostalo. Ugasio, zamjenio ploce i usao u windowse. Zatim ponovno driveri i to je to. Najbolja je svjeza instalacija naravno ali kada stignu nove komponente onda ti nije bash odmah do instalacije windowsa, postelavanja outlooka i ostalih sitnica koje morash ispocetka. Najcesce u toj brzini ni ne prebacim sve dokumente sa C: diska jer ih se ne sjetim. Zato vrtim staru instalaciju tjedan - dva i kada uhvatim vremena formatiram. Nisam primjetio zamrzavanja, niti nestabilnosti a racunalo rijetko kada gasim. Najednostavnije ti je u toj situaciji dati Win repair.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uspio sam i ja nekidan prebaciti podatke i OS sa s370 na ECS AMD690G i A3200 AM2, ali sam mogao doći od Safe Mode-a, sada ne mogu ni bootat. Naravno da bi sve unistalirao unaprijed da sam znao da ću promijeniti platformu, ali kad ploča crkne iz čistog mira nemaš vremena za to. Nisam još nikad radio s Win Repairom, ali nemam šta izgubiti. Ima još koji prijedlog?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|