|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Konfa za web dizajn, do 20 000kn (bez monitora do 12k kn)
Trebao bi slozit konfiguraciju koja ce mi sluzit primarno za web dizajn tj. naravno photoshop koji je upaljen 24h te uz to da mi je upaljeni firefox sa dosta tabova. Recimo da mi je to everyday situacija. Naravno volio bi uz to koj put roknut neku igricu ali ono nisam gejmer pa mi nije prioritet to, nego sta ja znam da kad izadje cod4 i tako neke slicne igrice da mogu igrat normalno. Ja sam si otprilike napravio neku konfiguraciju onako "od oka" volio bi vase prijedlog i uz to ako moze objasnjenje zasto bas to. Vecinu stvari bi kupio u adm-u osim nekih djelova kojih tamo nema. Maticna: ASUS P5K, LGA775, Intel P35, FSB 1333 - 962,46Kn Procesor: Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775 - 1.854,39Kn RAM: DDR2 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096 - 6400C5DHX - 2.445,00Kn HDD: HDD Seagate 320GB, Serial ATA II 579,87Kn x 2 = 1160Kn DVD upisivač Pioneer DVR-112DBK, DVD±RW, k 233,15Kn Kućište: Sunbeam Tuniq 2 609,75Kn Grafička: Gainward Bliss 8600GT Golden Sample 884,75Kn Monitor: Samsung monitor SM215TW 4 000kn x 2 = 8000kn Napajanje: OCZ GameXStream 600W, blue led FAN, SLI ready, EPS 756,81Kn Ups? Pa da obrazlozim ovo svoje. Uglavnom, procesor sam siguran da zelim taj jer sam citao da je bolji od e6850 za photoshop. Maticna to sam citao da je okey mislim da tu nece bit previse dvojbe ili imate koj prijedlog? Ram to me brine jer bi htio kvalitetan ram iz komentara na netu suzio sam izbor na ocz, crucial i corsair nekako kazu da su te najkvalitetnije. Htio bi ono da mi radi stabilno OC mi nije prioritet mozda jednog dana ali za sada nisam u tom svijetu, najvaznije mi je da mi ne krepa, da radi stabilno i da ima ok garanciju. Sad malo svrljanjem po forumu vidim da nesto ne preporucate bas corsair? Uglavnom treba mi dosta rama pa zato 4Gb i zanima me dali ima razlike dali je 2x2 ili 4x1 Gb, frend mi je rekao kao da je bolje 2x2 ali nisam bas siguran u to? Hard-a cu uzet 2-3 komada i citao sam da je ovaj dosta dobar ali isto vidim na forumu dosta se preporuca samsung, koji od ta dva!? Kuciste na preporuku od frenda, dali je mozda neko drugo bolje? Inace ne volim sve te lampice ledice prozirna sranja i fancy gluposti to mi je prekriveno sa crnom traku na monitoru i kucistu sada haha ![]() Napajanje to sam lupio bezveze onak, citao par rivjua da nije lose, a opet zelio bi dobro, stabilno da nije glasno i da moze pogonit par hardica, mozda se ono uskoro kupim jos koj hard mozda jacu grafulju pa da ne moram uzimat i napajanje novo itd. Graficka, e tu tapkam u mraku, to jos gore od napajanja, bas neznam sta da uzmem. Za photoshop mislim da mi graficka nije bas toliko recimo vazna ali opet volio bi se tu i tamo igrat. Taman sam zabrijao da si uzmem 8800gts-icu za 2000kn i onda me ekipa napadne kako mi je to nepotrebno da to ionako necu moc iskoristit da je bacanje para s obzirom da mi prioritet na kompu nije igranje i tak da sam sad malo onak zgubljen, koj savjet!? Cooleri!? da su tihi jer komp mi zna bit upaljen preko noci dok spavam, ali neznam koj sta kako? Neki mi govore da su stock sasvim dovoljno ako ne OC-am sto necu barem u prvo vrijeme dok mi ne prorade crvi u guzici ![]() I monitor mislim da sam se na kraju odlucio za taj jer je najbolji kompromis onog sto trazim a to je kvalitetna slika, dobar kontrast, kut gledanja, i da je wide. Recimo 971P ima bolju sliku i sve ali mi nije widescreen. Ako netko ima neki drugi prijedlog cu uzet u razmatranje ali nekako mislim da sam procitao najvise rivjua u vezi monitora i da ce izbor ipak pasti na 215TW. Od ostalih stvari me zanima koji ups bi mi preporucili(imam vec neki jeftini iz vemila i zadovoljan sam), podlosku za misa sam si gledao steelpad 4d(dali je to okey za rad ili je to samo kao gejmerska?), i di uopce da pogledam i kak se zove onaj q za zapesce nije podloska za misa nego neznam tako nes za naslonit ruku tj. zapesce!? Tipkovnicu cu vjerojatno Logitech Wave uzet a misa vec imam ![]() Uglavnom odmah da se ispricavam na duzini posta i ako sam nalupetao gluposti i sto imam svu silu pravopisnih i kakvih ne gresaka ali preumoran sam jedva gledam a vec sutra mozda budem uzimao komp pa gledam da sto prije dobijem odgovore ![]() Bio bi zahvalan do neba na savjetima ![]() Hvala i laku noc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
mbo: Gigabyte P35-DS3 - cca. 100kn jeftinija od Asusa, a iste mogućnosti cpu: jesi siguran da ti je Q6600 potreban? Mislim da bi ti i jači E bio dovoljan (npr. E6750 ili 6850) ram: tvojih 2x2Gb je preskupo. Ako koristiš 64-bitni OS (XP ili Vista) on će ti uredno raspoznati i 4x1Gb dok će ti 'obični' XP i Vista raspoznavati 3,2Gb rama. A 3x1Gb je duplo jeftinije od tvojih 2x2Gb. Nabavi Kingmax667 (isti čipovi kao Kingmax800) ili neki Crucial - cca. 300kn/1Gb. Imaš u Linksu 2Gb Patriot 800 za 630kn, a u Vemilu OCZ Gold 2Gb za 810kn. hdd: Samsung T166 ili WD AAKS serija - hladniji su i tiši od Seagatea, a i nešto jeftiniji psu: Corsair 520W ili Seasonic 430W bi ti bili dovoljni za konfu cooleri: stock cooleri jesu tihi i mislim da za sada nemaš potrebe za drugim rješenjem
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Već dugo ne koristim ATi grafičke, ali navodno imaju nešto kvalitetniju sliku. Što je naravno vrlo bito za photoshop. Pa tako razmisli o tome ![]() Nvidia je jako dobro proradila na tome, ali ne znam dali su dostigli Nvidiu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
pozdrav
Powercolor Radeon X1950GT PCIE, 512MB, TVout, dual DVI=950KN cca u Ve-mil-u mislim da če ti biti bolja i glede rada na večim rezolucijama od (1280-1024)i dva monitora glede rada u Photoshopu ima veču količinu rama(512MB) koje češ moči iskoristiti a i poslužiti če za igre.Glede napajaja kao što je kolega i predložio Corsair520W HX ili 450W VX može i Seeasonic 430W imam dotično i radi savršeno(navodno neki cvrče ja nemam tih problema). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sto se monitora tice, ako hoces dobar wide ~20" uzmi philips 200WP7ES ili dell 2007WFP, oba su oko 3300kn. Imaju S-IPS matrice i bolji su od ovog samsunga koji nije nista spektakularno zbilja nije los, al za te novce... Sto se tice 971P, monitor je srednja zalost osim po izgledu, istu kvalitetu mozes dobiti sa HP LP1965 a za 1500kn manju cijenu po komadu (a ranije predlozeni primjerci su bolji u svakom slucaju) imas jos jednu soluciju, pretpostavljam da ces na jednom ekranu drzat sliku, a na drugom alate, onda ti ne trebaju 2 ista ekrana. Mozes uzeti jedan 24" i drugi neki normalniji. recimo kombinaciju dell 2407WFP-HC i gore navedenog HP-a Ali ako trebaju bit 2 ista iskreno ne vidim zasto uzet wide 20" za obradu grafike, imho bolje bi ti odgovarao standardni jer ima pogodniju a i vecu rezoluciju, dok kad ih kombiniras ionako dobijes jako wide ekran ![]() Od standardnih 20" koji su jako dobri za pristojnu cijenu imas HP LP2065 (isto S-IPS) ili philips 200P7ES koji je malo skuplji, al ak ti se HP bas ne svida ![]() EDIT: uh, gledam sad bas, pa ti to trebas za web dizajn... tu ti je svejedno kakve monitor/e prakticki imas, 2x 223bw bi ti dali ogroman radni prostor za 5kkn sve ukupno. Ionako ti tu neke perverzije s bojama nisu previse bitne posto ce ti 99.99% ljudi gledat stranice na nekalibriranim i losijim monitorima i slicno, a slike koje ces imat gore ionako nece biti pripremane za tisak. Ne vidim potrebu za svim ovim za web dizajn, sry..
![]() |
#7 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
gdje kupiti Quadro NVS 285 karticu, novu? ili polovnu svejedno? zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Lab2000, za nesto malo vise od 1000kn s PDVom za kes. Citiraj:
From: newsgroupie Newsgroups: hr.ponuda.hardver Message-ID: pw27uygjkgsi$.hha4iytyrb7d.dlg@40tude.net http://groups.google.hr/group/hr.pon...f790a6875de904
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|