|
![]() |
#841 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#842 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Spyker Ferrari i Kubica gg! ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ferrari dvostruka pobjeda, yay! ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#845 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() i dalje je sve Kubica steta sto nije na boljoj poziciji zavrsio,,,,,, i da reziseru glavu treba otkinut,,,,,,,, kubica obilazi a ovaj na vodecima snima kako kruze stazom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Adrenaline junkie
|
Nekako mi se cini da bi broj krugova trebalo smanjiti na nekih 20-25 i da bi tek onda trke postale nesto zanimljivije. Jer do 20og kruga i ima neke akcije. Poslie 20og kruga se sve zna, samo se moze desiti da nekome motor ode u pm ili da izleti sa staze, ali preticanja i napadanja nema.
![]() |
#848 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
btw, mislim da je za Kimmija malo kasno, al budemo vidili, kad ce Meklaren vise krepat??!!
![]() |
![]() |
#851 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Svako malo u formuli je neko veće sranje. A najmanje jednom u sezoni je neko manje. Na to sam se odavno privikao i ne obazirem se na to. McLaren će platiti kaznu i pojeo vuk magare. I opet će sljedeće godine nastupiti. I opet će se govorkati o nezavisnom natjecanju bez "pokroviteljstva" FIA-e. I onda će opet Ferrari biti protiv toga, a bez propetog kljuseta nema natjecanja i tako će proći i sezona 2008 a da se ništa nije promijenilo u F1. Meni samo nije jasno zašto se nije nitko sjetio da u vrijeme Senne ne postave krov na svim stazama nebi li barem malo usporili ga po kiši. Ili možda je...?
![]() |
![]() |
#853 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Meni je doprije recimo 5-7 god bilo mnogo zabavnije gledati formulu di su se cijelu utrku prcali ko ce pobjediti a sada je bas formula postala dosadna i monotona. Doba starih bolida mi bas fali.
![]() |
#855 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Zasto ima manje prestizanja? Jednostavno, s***ali su s propisima o aerodinamici, tj. prednje krilo osim centralnog djela mora bi puno vise iznad tla nego sto je nekada bilo i to bolidu jako skida downforce sto se najbolje vidi na tome kak nemreju po zavojima pratit bolid ispred sebe pogotovo u brzim zavojima i dolazi do toga da mu se nemre zaljepit na šupak i na ravnici ga odrat. Dok to ne vrate morat cemo ovakvu dosadnu formulu gledat |
![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ma nemash problema s aerodinamikom. samo ti stavi V10, turbo i slickove i iskljuci TC pa cesh vidjet onda utrka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Premium
|
da ali ce josh uvijek biti pederski 2.4 V8 motor. ja mislim da bi f1 kao najbrzi sport morala imati barem turbo, a ne ovako ko pizduni. MORE POWER |
![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#861 |
Premium
|
smijali smo se mi kremenku, a nije to daleko ako max ostane na celu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Premium
|
A šta bi točno dobili uvođenjem jačih motora? Zar 350 km/h u Monzi prošli i 310 km/h u Spa ovog vikenda nije dosta? S jačim motorima bi zaostatak malih momčadi bio još veći, gledali bi vozače kako se zabijaju u gume sa 300 umjesto 200 km/h, a možda bi imali priliku i vidjeti kako se bolid pri izlasku iz tunela u Monte Carlu lansira u publiku ili more. Glavni razlog malog broja pretjecanja je kao što je vga killer rekao aerodinamika i teško praćenje bolida ispred u zavoju zbog gubitka downforce-a. Bilo je govora da bi se to moglo riješiti tako da stražnji spojler ima "rupu" u sredini, ali ne znam zašto se odustalo do toga. Što se ograničenja broja okretaja tiče to ima smisla ako se gleda da se ide na rezanje troškova jer ako vrisne motor Kimiju ili Alonsu to za njiove momčadi predstavlja motor više-manje, dok sam prilično siguran da to nije tako u Spykeru, Super Aguriju i ostalim "malima". Dakle, promjene pravila vezanih uz aerodinamiku, slickovi mogu i ne moraju i obavezno ukidanje TC bi sigurno unijeli puno više zanimljivosti u utrke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Manji broj cilindara = manje konja = veci broj okretaja i obrnuto. E sad dali je bolje imati vise konja ili vece brojeve okretaja. Ali glavni faktori za malo pretjecanje je definitivno aerodinamika i hrpetina elektronike u bolidima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#865 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Naravno da je važna aerodinamika, išli bi bolidi sadašnjim brzinama sa 1.4 motorom, jer bi imali pomična krilca ![]() Ali nije to to... ![]()
![]() |
#866 | |
Premium
|
Citiraj:
pa toliko idu neki ulicni auti !!! ako formula nastavi ovakvim putem kao sad ovo nesto vise nikad nece biti vidjeno http://www.youtube.com/watch?v=XxgHeqhMe9M ajd molim te reci kako je v8 i njegovih 19krpm doprinjelo zanimljivosti f1? znash kako najucinkovitije srezat troskove, ugasish momcad i to je to. 0 $ po sezoni. i zadnje pitanje. koliko je momcadi smanjilo budzet u 2007 u odnosu na 2006? kada imash veca ogranicenja, veci su troskovi da dodjesh do napretka i to je valjda svima jasno. F1 je elitni sport i tu nema mjesta za one koji nemaju novaca. moja vizija zanimljive f1 je V10,slickovi,turbo, najosnovnija elektronika. tu ce se ponovno pokazati najbolji vozaci, a ne ovi danasnji koji doslovno kruzaju stazom. ***ote, pa racunalo vozi za njega, on samo usmjerava. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Onako FYI, F1 motori nisu nikad imali vise od 3.5 L, a najvecu snagu su postizali 1.5 L turbo motori iz 80ih. Za kvalifikacije i testove, s nafrljenim turbakom, i do 1500ks. A zvuk... ufff. ![]() Edit: da budem on-topic - F1 sezona 2007 je otisla u kirac.
![]() |
#868 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
znaci airodinamik srediti da se mogu fino klat i naravno elektorniku izbaciti sve sto nije potrebno dok bi im snaznij i brzi motori samo bili minus jer bi se lakse mogli razbit i ubit a to nije potrebno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Po najavama uskoro motori idu na V6 turbo, TC se mice i jos par novosti. Samo da aerodinamiku vrate na staro sto znaci prednja krilca skroz na pod i zabranit one vikinške rogove i slicna sranja. Problem je kaj FIA zeli da bolidi imaju vise mehanickog gripa, tj. da gume i ovjes cini svoje, a sto manje aerodinamickog, a to po meni nije najbolje za taj sport |
![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() A sto se tice onih rogova, vise ih nevidim kod mercedesa, a farari ih ima ali su jako mala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|