Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.09.2007., 20:13   #1
truba123
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Vodatel?? Dvaput razmislite

Priča ide ovako. Jednog lijepog i sunačnog dana krajem 4. mjeseca osvanula je reklama za Vodatel tripleplay u mom ulazu. Potpisivanjem ugovora do kraja 4. mjeseca ostvario bi popust od 50% na priključak koji bi tada iznosi malo manje od 500kn. Ne budi lijen, nazvo sam Vodatel i raspito se da li taj popust stvarno vrijedi samo do kraja 4. mjeseca. Ispalo je da nije (samo trik kojim se privlači ljude da što prije potpišu ugovor). Obzirom da sam na forumima dosta čito o njihovoj čuvenoj izjavi „evo bit će za 15 dana“, pito sam ih kada će krenut priključenje u mom kvartu. Rekli su mi da će bit u 6. mjesecu. Kad sam pito koliko je to sigurno, obzirom na razne forume u kojima se ljudi žale da to obično traje mjesecima, čovjek me uvjeravo da su to samo, kako bi se to ono reklo, zli jezici, konkurencija koja ih želi ocrnit itd. Priljučenje će bit sigurno u 6. mjesecu. Mislim si, ako ću popust imat i kasnije onda ću malo pričekat i vidjet kako će se situacija razvijat. Tamo negdje početkom 6. mjeseca potpišem ja ugovor uz silna uvjeravanja da usluga samo što nije krenula. Uplatim uredno priključak isti dan kad sam uplatnicu dobio, 15.6.

E sad počinje onaj sočni dio. Uvjeravali su me da ću uslugu dobit u roku od 30 dana od plaćanja priključka, da je to dio ugovora. Reko dobro, neću ništa zvat, pitat kad, šta, kako pričekat ću 30 dana. Cca. 15.7. zovem Vodatel i pitam šta se događa, isteko je rok, zašto nisam još priključen. Joj, jako nam je žao, al vi ste dobili krivu informaciju, centrala još nije gotova i nikako vi niste mogli dobit uslugu u roku od 30 dana. Mislim si, pa ak vas tamo 20 ne zna ni kad će neka centrala bit gotova, šta onda znate o pojedinim korisnicima, osim da ste im uzeli novce i zašto ste potpisali ugovor koji ne možete ispunit. Al reko, nećete mene vozat ko mladog majmuna, nego ako me ne priključite do 31.7. možete slobodno poderat ugovor i vratit mi novce i ne želim čut više za vas. 31.7. dolaze „majstori“ i dovlače optički kabel u stan. Međutim, to je sve što oni rade. Dovlače kabel, a neka druga ekipa mora doć obavit ostatak posla (barem se tako činilo). Dečki su rekli da će kroz par dana netko doć postavit uređaj i izmjeriti i istestirat centralu (ja sam beta tester. Helloooo?!!!?) Međutim ispalo je da tu ima nekoliko ekipa. Jedna dovlači kabel, druga mjeri signal, treća otklanja kvar do kutije ko ja se nalazi u ulazu, četvrta otklanja kvar od ulaza do centrale...ne znam konačan broj nisam ih sve upozno. Uglavnom očito svakog korisnika treba posjetit nekoliko ekipa majstora koje su nekordinirane i probajte samo izračunat ako oni trebaju spojit 50 korisnika i vi ste 50-i na redu, kad ćete doć na red. Oni vole dolazit oko 9h ili 10h. Vi radite u to vrijeme?? Pa dobro dajte ključ susjedu pa nek on dočeka majstore. Nakon par dana dolaze majstori testirat signal (da, ja izlazim s posla i do kasno navečer odrađujem to vrijeme izostanka) i utvrđuju da je gušenje preveliko i da oni ne mogu ništa napravit. Mora doć druga ekipa i to treba vidjet s Vodatelom. Zovem Vodatel oni ne znaju ništa o kvaru i oni ne mogu ustvari ništa napravit, to je poso majstora koje su oni unajmili. Majstori kažu da je greška kod Vodatela, i tako prebacivanjem loptice s jedna na drugu stranu došo je cca. 21.8. Nazove me neki lik i kaže da bi on došo mjerit signal. Dobro reko, nazvat ću vas za 1h i javit vam kad možete doć. Čovjek mi ostavi broj i ja ga nazovem za sat vremena. Tip nije imo blage veze s kim priča. Uglavnom pokušavam ja njemu objasnit kako je signal već mjeren i da je bilo neko gušenje, tamo vamo, uglavnom lik meni kaže nek ja provjerim neku tamo lampicu na uređaju da vidim jel radi.
Hellooooo?!?!? Pa ja imam samo kabel dovučen u stan, nemam nikakav uređaj u stanu. Na kraju, lik više ne zna tko bi ustvari od svih tih silnih ekipa trebo doć i nešto napravit, al bude on mene zvao kad sazna. Nema nagrade za onog tko pogodi dal je zvao, naravno nije. Zovem ja prodaju, oni kažu da će ispitat stvar pa će me nazvat. Opet nisu nazvali. Zovem ja opet, vele oni da će oni ispitat pa će oni mene nazvat.

Mislim si ja, bilo je dosta natezanja, zvanja majstora, prodaje... i tamo negdje 4.9. zovem ja ponovo Vodatel i kratko i jasno kažem da ako do 14.9. ne budem imo uslugu ovaj put ozbiljno mislim želim novce nazad 17.9. i nemamo više o čemu razgovarat. 12.9. neki likovi dolaze kod mog starog koji stanuje ulaz do mene i tamo traže mene. Naime oni imaju njegovu adresu, a moj broj telefona. Hellooo?!!?!!? Svaki put kad sam s njima pričo tražili su me broj mobitela. Nisu u stanju spojit broj mobitela sa imenom i adresom. Uglavnom, stari mene nazove i da mi lika na telefon i veli on da bi on došo mjerit signal. Pitam ja jel može doć poslje 16h i koliko to sve skupa traje. Veli on da on ima jedan aparat za mjerenje signala koji mora sad ić vratit u firmu i dat nekom drugom pa će on mene nazvat da dođe poslje 16h i da je on gotov za pol minute. Krasno! On će opet samo izmjerit signal i onda ću čekat 18. ekipu da dođe konačno spojit uređaj i šta sve već treba. Naravno da lik ne samo da nije došo nego se nije ni javio. Imaju jedan uređaj za mjerit signal koji onda dijele između ko zna koliko njih. Predbilježite se na listu čekanja. Tražene novce sam danas trebo dobit nazad i pogađate nisam ih dobio.

Stoga, mogu rezimirat da je Vodatel jedna vrlo neozbiljna firma koja nema kapacitete ni spojit 50 korisnika. Organizacija i kordinacija poslova oko spajanja korisnika svakim danom doseže novo dno! Nekoliko nekordiniranih ekipa koji vas moraju posjetit da biste imali uslugu moglo bi potrajat mjesecima, a da bi oni uopće započeli dugačak proces priključenja morate platatit priključak. Odnosno kratko rečeno morate ih kreditirat da bi ste uslugu dobili. Sve priče po forumima da ljudi čekaju mjesecima nisu navodi konkurencije nego surova stvarnost. Oni nemaju pojma niti koji korisnik je u kojoj fazi priključenja (imaju li kabel, uređaj....) a kamoli koga treba poslat i kada da bi se poso nastavio. Jednostavno oni nude i naplaćuju nešto što ne mogu pružit. Činjenica da ih je Metronet kupio potvrđuje ovu priču. Ali nemojte mislit da će uskoro biti drugačije. Vodatel je smeće od firme i ako ne želite slična iskustva okrenite se nekom drugom operateru, jer bolje je imat kakvu takvu uslugu, nego platit pa ju samo gledat na papiru.

Razmislite dvaput!
truba123 je offline   Reply With Quote
Staro 17.09.2007., 20:23   #2
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
hm.
1 post na forumu i odmah neki problemi.
nije da sumnjam u tvoju pricu.

Ali imam neki deja vu osjecaj da sam prvi dio ove price vec negdje citao na nekom forumu ili news-ima.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.09.2007., 09:03   #3
truba123
Registered User

Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
hm.
1 post na forumu i odmah neki problemi.
nije da sumnjam u tvoju pricu.

Ali imam neki deja vu osjecaj da sam prvi dio ove price vec negdje citao na nekom forumu ili news-ima.
Ovo sam poslo na nekoliko foruma. Nemam običaj postat ništa na forume, uglavnom ih samo čitam. Al stvarno su mi digli živac.

Već sam dobio komentar na drugom forumu vezano uz broj mojih postova. Samo ću kratko komentirat da to nemam nikakav utjecaj na istinitost mog iskustva. Ja sam takve komentare o Vodatelu ignoriro iako ih ima na svakom uglu, pa sam sam iskusio to što sam ispričo.

Obzirom da svi kad nešto kupujemo volimo prvo provjerit tuđa iskustva onda sam odlučio da podjelim svoje iskustvo sa onima koji možda razmišljaju o Vodatelu.
Staro 18.09.2007., 09:29   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
truba123, sve OK. Iznio si svoje mišljenje, na ljudima je da ga shvate ozbiljno ili ne. Nažalost, kako je ovakvih primjera sve više, tvoja priča je samo još jedna u moru drugih, sličnih. Poslovni korisnici na Vodatelu nemaju takvih problema, to definitivno mogu potvrditi, no ovakvih priča od privatnih sam se načitao. Surova realnost, na kraju krajeva...Šteta.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 13:34   #5
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
poslovni korisnici nemaju problema jer vrlo vjerovatno imaju svoju pravnu sluzbu koja brine o rokovima....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2007., 23:32   #6
antunhr
Premium
Moj komp

antunhr's Avatar

Ovo potvrdjuje i mojih nekoliko postova jer mene su vec zvali pet puta do sada i gnjave me da uzmeme njihovu uslugu i to jos od petoga mjeseca a naravno nisu nikoga spojili.
antunhr je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2007., 12:19   #7
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Evo kad cemo o poslovnim korisnicima, Vodatel je trebao spojiti optiku 1.8 2005e vratio se sa godisnjeg da docekam ekipu, naravno nisu ni pomisljali da bi se drzali roka nego su dosli 15.8 (sva sreca da nismo otkazali staln u vezu od druge firme) i zakljucili da ce oni provlaciti optiku po fasadi jer im se neda kroz neki dimnjak.

Nakon prijetnji i puno razgovora do 30.8 su bili gotovi, nisu naplatili prvi mjesec i spajanje, ali vjerojatno samo zato sto sto se radilo o pravnoj osobi. Ja sam isto mislio uzet od Vodatela triple play ali koliko vidim nista od toga nece biti, rade cu cekat amis da jos ponudi tv da mogu od.... ovu Adriatic b.net gamat sta naplacuje 30kn par lokalnih programa jedan slovenski jedan bosanski i njemacki.

Nemam nista protiv vodatela osim sto ne postuju rokove, a sta je je bilo bi lijepo imati 10mbit full duplex u kuci.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 19.09.2007., 12:30   #8
vip-terminator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Ja cekam prikljucak nekih 4 mjeseci i imo sam dosta za***ancija. Nakon sto su kasnili 3 mjeseca, otiso sam do njih i reko otkazujem ugovor. Malo su se neckali i onda su sastavili zahtjev za otkazivanje. Taj zahtjev ide na pregled nekoj komisiji kod njih i rekli da ce mi kroz 1 mjesec postom stic odgovor da li ce mi prihvatit ili odbit zahtjev i jos me malo ***at.
Igrom slucaja saznao sam dan kada se sastaje ta komisija i na sam dan zove me treba is vodatela i kaze da su naponon sredili SVE dozvole za kopanje i provlačenje kabla i da me mogu 1000000000% spojit u roku od mjesec dana. Inace sam na Vrbanima.
Ajde treba je bila dosta uvjerljiva, popusio sam, i reko sam OK, deri zahtjev za otkazivanje. Prekjucer sam uplatio 500 kn za prikljucak i sad cekam da prode mjesec dana. A kad to prode, a ja ne budem na flat rate/2mb/s u vodatelu, onda cu im svima fino ..........................
Staro 19.09.2007., 13:44   #9
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jel netko od privatnih korisnika na forumu uopce ima prikljucen vodatel?
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 20.09.2007., 00:28   #10
lukas1234
Premium

Posto ih je sad kupio metronet valjda ce biti bolje.
lukas1234 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.09.2007., 09:00   #11
walbandon
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
nije na forumu ovom, ali kolega sa cica, admin(jedan od osnivaca tog foruma) je upiknuo taj triple play i rekao je da je ful zadovoljan.. i ja bi isto...
walbandon je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 16:06   #12
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
originalni tvorac ovog posta se vjerojatno vise nece vracat na forum.
Jer je javio na news-ima da su mu uveli Triple-play, pa cisto mali update.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 16:18   #13
lukas1234
Premium

Fino.Eh sto bi htio tu 10/10 vezu dao bi i 1000 kuna mjesecno ce treba steta sto je dostupno u par ulica u zg samo.Doduse teoretski bi bilo dostupno i u varazdinu da im nije t ht prerezo kablove i napravio miljunsku stetu.
lukas1234 je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2007., 19:05   #14
mbed
Premium
Moj komp

mbed's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
meni spojili nakon godinu dana nakon sto sam potpiso ugovor (vrbani), ali nije mi bilo nikakva hića, pa ih nisam zvao. uglavnom po vrbanima su morali sve kopati, a za svaku ulicu moraju tražiti dozvolu od grada. naravno da su prvo krenuli od vrbana III i postavljali tamo prvo, da bi nakon godinu dana došli na drugi kraj u rujansku ulicu.

uglavnom, ja sam prezadovoljan. net radi već mjesec dana bez ikakvog prekida, preko rapida download ide oko 240, par puta je išlo i po 260. upload isto odličan, ratio na torentima sam popravio takoreći preko noći. telefon odličan, "čistoća zvuka" savršena (nema smetnji niti šumova kao prije na t-comu), tv gledam na kompu jer nisam uzeo tvbox. na kompu mogu gledat sve programe, a ne samo dvadeset (možda je to kompenzacija za čekanje).
mbed je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2007., 08:19   #15
truba123
Registered User

Citiraj:
Autor Zmalamuth Pregled postova
originalni tvorac ovog posta se vjerojatno vise nece vracat na forum.
Jer je javio na news-ima da su mu uveli Triple-play, pa cisto mali update.
Obzirom da stvari nisu samo tako završile onda ću prekopirat ono što sam posto na newsima :

Došlo je do naglog obrata onog dana kad sam predao zahtjev za raskid
ugovora i povrat uplaćenog priključka! Naime prošli tjedan u utorak
sam faksiro zahtjev. U srijedu me zvao neki lik i reko da su mu iz
uprave rekli da mora doć kod mene izmjerit signal i sanirat nit. Reko
sam mogu sutra (četvrtak) poslje 17h. Došli su dva lika izmjerili
signal i nešto nije bilo uredu pa su zamjenili nešto...ne znam
kaj...uglavnom rekli su da će njihov šef sutra (petak) poslat mail
firmi koja spaja opremu jer je sad sa signalom sve uredu. U Petak oko
18h sam dobio mail da će u ponedjeljak poslje 17h doć ekipa i spojit
sve. Jučer oko pola 5 došli su dečki, opet je bilo preveliko gušenje
pa su se malo poigrali s kablom i vidjeli da zbog presavijanja ima
veliko gušenje, pa su to malo promrdali i onda je bilo dobro. Spojili
opremu i ja sam sad na optici!!!! Internet i tv rade, telefon još
čekam prebacivanje broja.
Kratki rezime:
15.6. - uplaćujem priljučak
...natezanja...gnjavaža...3 mjeseca
18.9. - predajem zahtjev za raskid ugovora
24.9. - usluga aktivna - u roku manje od 7 dana

Iako su se u mailovima ispričavali nitko još nije ponudio kompenzaciju
za tromjesečnu gnjavažu u vidu neplaćanja pretplate 2-3 mjeseca i 10mb
u/d kao što je recimo spomenuo zeko a mislim da bi bio red.

Eto ljudi, nadam se da će vam moja priča pomoć u vašoj odluci kojeg
providera da izaberete i možda poslužit kao primjer za riješavanje
problema
Staro 22.10.2007., 09:32   #16
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Zanima me kakva su iskustva sa Vodatelom danas, odnosno ljudi koji su se prijavili u zadnjih mjesec dana? Koliko brzo ste dobili uslugu?

Naima vracam se u Lijepu Nasu za dva tjedna, i mislio sam si ubosti Vodatel, ali kako je dostupan za moj kvart tek nekih mjesec dana, bojim se da to nije opet marketinski trik za skupljanje para, a da zapravo tamo jos nemaju nikakvu infrastrukturu? Ili su stvari sad bolje od kad ih je Metronet preuzeo, pa im ne trebaju takvi trikovi posto su dobili financijsku injekciju?
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 10:11   #17
raf
šlap
Moj komp

raf's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
ja bi uzeo vodatel svakako pa makar cekao 6 mj da mi ga uvedu. Jer ono sto oni nude nemozes naci ni u ponudi drugih operatera. A ako ti ga neuvedu uvijek mozes traziti pare nazad...
raf je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 11:01   #18
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
situacija s uvodenjem je jednaka kao i prije pol godine, tamo gdje "imaj" mogucnost prikljucka uglavnom imaju samo plan za provuci vodove ako se pojavi valjda dovoljan broj zainteresiranih ili poneki dosadan korisnik.

Konkretno frend doselio u rudes 1.5., nekih mjesec - dva dana nakon toga konacno odluci dat zahtjev za vodatelov net i telefon gledajuci svaki dan od useljenja plakat na vratima. Negdje u 9 mjesecu vec mu je dosla ekipa neka provlacit kablove do stana, vjerojatno ne moram govorit da kablovi uopce onda nisu provuceni. To je bilo jedino sto se desavalo.

Naravno bilo je kod potpisivanja ugovora i dogovaranja placanja jedno 3 puta promjena informacije sta i kako platit, al dobro, boze moj, cinjenica je da vecina ekipe u call centrima i prodajnim mjestima nije zainteresirana za svoj posao i obavljaju ga kako moraju minimalno pa nisu upuceni o kojesta

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2007., 13:35   #19
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Vodatel znaci za mene otpada, posto mi treba nesto gdje je uvodjenje vise manje "trenutno". Dakle ostaje mi jedino TCom odnosno oni koji (o)vise na njegovoj infrastrukturi.

Hvala, skoro sam se zeznuo
Elven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno