|
![]() |
#1 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Problem sa D-linkom 584T
Pozdarv svima… Imam problem sa D-linkom 584T ubacio sam instalacijiski cd spoio ruter i dodem do dijela da upisem username i password,upisem ih kliknem next i pojavi se prozor gdje pise „We are now saving the settings and checking your Internet connection status,please wait…“ i svaki put dok to sejva kad dode do 80% tu stane i izbaci ovaj error http://www.imagesforme.com/viewer.php?id=9418Greska.JPG provjerio sam par puta Username i pass i svaki put isto...Eto ako ko zna molio bi da pomogne,hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
pusti instalacijski CD, spoji modem, pogledaj jel svitle sve lampice, ukljuci FF/IE, dalje radi po sticky-u koji imas gore iznad ![]() dakle vec je thread otvoren..pa: u FF/IE adress bas upises 192.168.1.1 user name/sifra-admin/0000 onda dodjes u wizard, tamo samo klikas dalje, upises svoje ISP podatke, za ostatak manual postavki imas skicky, 1. post, nemozes falit
Zadnje izmijenjeno od: bobe. 12.09.2007. u 23:00. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
otvori browser i u adresu upiši http://192.168.1.1 http://www.imagesforme.com/images/6269log.JPG user name:admin pass:0000 nakon toga run wizard: http://www.imagesforme.com/images/9181run.JPG onda "next" http://www.imagesforme.com/images/3432next.JPG odabereš vremensku zonu: http://www.imagesforme.com/images/2461zona.JPG odabereš bridge mode: http://www.imagesforme.com/images/2196bridgemode.JPG ovo mora ovak biti valjda: http://www.imagesforme.com/images/1559setting.JPG i na kraju "restart" http://www.imagesforme.com/images/5670restart.JPG zatvori browser i probaj napraviti konekciju za adsl, ovo ti je bolje način za konfiguriranje nego cd. EDIT: "bobe" isto ko i tvoje samo sam nadopunil sa slikama... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Pozdrav, imam par pitanja oko konfiguriranja navedenoga rutera, a bedasto mi je zbog toga bilo otvarati novi topic. Naime zanima me kako ga podesiti da je connection alway on. ...ILI... Kada računalo "zatraži" konekciju na intertnet, ruter se sam spoji. Radi se o tome da je taj ruter u stanu koji se iznajmljuje kratkoročno, pa kada ljudi dolaze i spajaju svoje laptope, volio bih da su odmah spojeni, a ne da im moram objašnjavati "192.168.1.1 -> status -> pvc 0 -> connect". Ja mogu ostaviti connection upaljen, ali u slučaju da nestane struje, opet ista priča. Nisam baš nekakav expert na ovom području, pa molim vas uputite me. Thx.
![]() |
#7 |
N00B
|
Hennessy evo ja sam jucer rjesio stavr sa ruterom i meni je cjelo vrijeme online znaci kad upalim komp na netu sam i samo sam pratio upute odavde i tako napravio i sve ok http://www.t-com.hr/privatni/interne...nk_dsl584t.asp |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Hennessy Prođi konfiguraciju manualno. Ono šta tebe interesira je na Home - WAN kartici, sekcija Connection Setting Always ON - Stalno spojen Connection on demand - Konekcija se ostvaruje kada je neko računalo zatraži (npr. pokretanjem IE ili FF), u polje do upisuješ nakon koliko minuta neaktivnosti konekcija se prekida (npr. 30), meni osobno draža opcija Ukoliko će se na toj lokaciji izmjenjivati razna računala svakako unesi adrese DNS servera, uključi DHCP Server, omoguči UPnP Iza svega Save - Reboot |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Hvala puno, rasvijetlili ste mi situaciju podosta. "Connection on demand" je opcija koja je meni puno praktičnija, jer na taj način točno mogu motriti promet. Odlično. UPnP & DHCP kuzim, sve ok. Nego mući me ovaj DSN. U topicu "Sve od DSL-u" sam pronašao ovakve informacije: "Unesite u Use the following DNS server address T-Com 195.29.150.3 i 195.29.150.4."To je to sto se tice DSN-a? Da li trebam mijenjati/dodati Default Gateway? Thx. ... OT: Da li se nešto ovakvo može izvesti i na Kasadi I Elcon-u?
![]() |
#10 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
to je to sto se tice DNS-a gateway ostavi prazan OT: moze
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
@Hennessy Za konfiguriranje DNS - a otvori Home - DNS karticu. U pull-down izboru imaš opcije: - Use Auto Discovered DNS Server Only - router bi tada sam trebao dobiti adrese DNS - a od ISP - a. Ova opcija katkad pravi probleme jer router ne dobije potreban info od ISP - a i vjerujem da je router nije "kriv" za to. - Use User Discovered DNS ServerOnly - unosiš adrese DNS - a manualno u polja ispod. Od nedavno novi DNS serveri T-Come su:195.29.150.204 i 195.29.150.205. Što se tiće pitanja o Default Gateway - u, routeru ga ne unosiš nego na računalima ako bude potrebe. Koliko sam skužio, lokacija na kojoj se uređaj nalazi je neka vrsta apartmana. Ako je tako, napiši malo uputstvo na više jezika da korisnici ukoliko imaju problema sa konektiranjem manualno podese u mrežnim postavkama (bilo žično - lan, bilo bežično - WLAN): - Obtain IP address automatically - za IP adresu računala To staviš blizu routera ili u svaki "apartman" i stvar rješena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Zahvaljujem se, puno ste mi pomogli, especially Nikky. Probat ću podesiti tako pa javim ako bude problema. ... OT: vjerujem da je slična stvar i na Kasadi I Elcon-u, koje isto imam na pra lokacija pa ću probati i na njim nešto ovoga tipa napraviti. Hvala još jednom!
![]() |
#13 |
Moderator
|
Elkon ćeš vjerojatno uspit namistit i za njega ti treba obični switch jer ima jedan lan izlaz. Kasda je katkad prilična glavobolja. Info imaš tu na forumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
networking wannabe guru
|
kada je router namjesten u bridge mod, onda glumi biljku nemoze se napraviti LAN mreza preko njega, nego samo sluzi za spajanje na net i to na nacin da se napravi PPPoE konekcija na racunalu i spaja se rucno...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
N00B
|
Evo da ne otvaram novu temu može li jos pomoc oko otvaranja portova znaci ardi se D-link584T i pratim upute s http://portforward.com/english/route...T/Utorrent.htm i napravim sve i samo trebam rebootat ruter ali jedino mogu rucno nisam nigdje nasao softwerski i kad ga rebootam rucno ili iskljucim iz struje izgubim sve pocetne postavke i svaki put moram radit ponovnu instalaciju kako to rjesiti? Eto ako ko zna bio bi zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Do djavola, zar je blem pročitati manual?. O ćemu je riječ na 80. stranici? A ćemu služi slijedeće: Save Settings and Reboot the System tj, Save and Reboot botun ispod ovog teksta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Pozdrav, ja imam isto navedeni router i nikako da ga napravim da mi bude u router modu.Uđem u njega ,idem na run wizard ,stavim umjesto bridge mode ono PPPoe i dobijem setup complet ,stisnem finish i gotovo.E tad više nemogu na internet nego moram se ponovno vratiti nazad i stavit ga u bridge mode da bi mogao na net.Znam da sam blizu rješenja ali nikako da do riješim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Tools(skroz gore) - System (lijevo) - Save and Reebot |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Jesam ali onda nemogu na net pa sam natrag vratio na bridge mode i bez greške se konektira . |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
negdje griješiš...a nemrem ti napamet reći gdje..osim da daš screenshote kak ti to radiš.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Već je bilo slučajeva da kada se koristi wizzard konfiguracija ne prođe ok. Preskoči isti i napravi sve korake manualno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
networking wannabe guru
|
ne ides na Wizard, nego na nesto kao "Setup" ili "Settings" pa WAN, uglavnom, negdje nadji WAN postavke i tamo uneses sve podatke rucno...
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Jos jedan od problema sa ovim modemom.... Kad otvorim IE ili FF i upisem u adress: http:\\192.168.1.1 , nece da mi "otvori router"... Kada idem preko D-LINK-ovog instalacijskog CD-a, pita me administratorsku sifru. Probao sam "0000" i "admin" al ne uspijeva.. Kad idem preko T-com-ovog famoznog instalacijskog CD-a "instaliraj i surfaj" (mos mislit), onda mi na zadnjem koraku kaze da router nije prikljucen na racunalo...Probao sam sve moguce kombinacije kablova i portova al nista. E da, jedna zanimljiva stvar u svemu tome, kad pingam router, sve je OK, iman normalan protok paketa, al svejedno ga ne mogu otvorit u exploreru. Probao sam gasit firewall, prckao po svemu i svacemu al nista. Vec sam lud i mozak mi vise ne radi. Prijedlog, please?
![]() |
#28 |
N00B
|
Ajde resetiraj ga posto nema botun za restart iskljuci ga pa ukljuci i onda provaj vjerojatno se malo zblesira ![]() EDIT:Sorry ja sam zabucao nema botun za paljenje i gasenje uglavnom resetiraj ga zada ![]() Zadnje izmijenjeno od: Joke. 19.10.2007. u 17:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
D&D
Datum registracije: Mar 2007
|
584t ima reset gumb koji je na zadnjoj strani i treba ga stisnuti s čačkalicom ili spajalicom te držati 15 sec dok je router upaljen na elconu bez beda možete postaviti routing mod ja imam doma tako, uputstva imate tu negdje na forumu posto ih je kolega meni prije par mjeseci iskreno bih vam sugerirao da sve t-comove cd e bacite kroz prozore (osim ako imate nešto spojeno usbom mada ni tad skoro nikada ne treba on nego onaj od uređaja) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
D&D
Datum registracije: Mar 2007
|
dns serveri od t-coma su inače 195.29.150.3 i 195.29.150.4 |
![]() |
![]() |
|
|