|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Preporuka novog mobitela
Pošto se prebacujem na tele2 mrežu, odlučio sam uzeti i novi mobitel, pa se premišljam između slijedećih modela do 1000 kn: Nokia 6288 Sony Ericsson K550i LG KG 800 Chocolate Koji se vama čini kao najbolji izbor? Volio bih da vlasnici navedenih mobitela malo ih prokomentiraju, što im valja, a što ne, da li što nedostaje, trajanje baterije itd... Unaprijed zahvaljujem na odgovorima ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Cokolada ne jer na sminku ne padam K550i je dobar , ali meni je to ko j750 - drugi pokusaj Sony ericsona , odlicna kamera i ergonomija 6288 - najveci plus ogroman i dobar ekran , softver za moj pojam genijalan i pase mi jako , uz mob odmah ide 512mb sto je dovoljno za pocetak , a i sa 2gb karticom ne usporava previse , jedino baterija - svaki treci dan sam svoju punio ali zbog inteziteta koristenja i ekrana zednog struje - potpuno razumljivo i meni prihvatljivo . dakle dok ne popunim stranicu , moj izbor 6288 .... a razmisli i o 6233 ako je ima jos u tele2 , obicni candybar mob ali vrhunski aparat koji nije klizni |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Nokia ![]() Nemam ju, ali sam se malo igrao s njom i definitivno mi se svidio telefon. Recimo točno ono što ja tražim. Jednostavnije je nabrojato što mi se ne sviđa. Možda je malo robusan, ali meni je to ok i volim takve telefone koje osjetiš u ruci. I možda da je malo tanji. Sve ostalo super. Jedino ne znam za bateriju, ali eto kažu ljudi da izdrži kokji dan. A i mene to zanima, jer puuuno koristim telefon, mora mi biti upaljen 24 sata. O SE imam dobro mišljenje jer sam 2 god imao K700i i prošao je sito i rešeto s menom. Padanje, sjedanje, gnječenje, prženje na suncu i na -20, po osam sati slušanje radia, igrice na poslu, puno telefoniranja i bat je držala 2-4 dana sve do nedavno ![]() LG nisam nikada volio, ne znam zašto ... Nokia definitivno ![]()
![]() |
#4 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj 6233, nedavno ju kupio i aparat je fenomenalan, čvrstoća, softver, fotić, mp3 player, baterija mi drži tjedan dana... Samo trebaš dokupiti microSD od gigabajta za stotinjak kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ako oćeš dobar fotić zemi k550 super mobitel jedino ak imaš debele prste nije za tebe jer su tipke jako male |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ako ti je fotic bitan onda svakako k550 jer ima bitno bolju sliku od nokia koje su bez AFa i generalno slabije performanse imaju malo. jedino kod SE kamera je losije nego kod nokie to sto max samo u qcif rezoluciji mogu filmice snimat (ali ni sve nokie ne mogu bolje bas) ali SE pati od nedostatka kojekakvih stvarcica koje se meni osobno podrazumjevaju u mobitelu, kao sto je ubacivanje kontakata u poruke, sam indikator koliko je preostalo jos slova u sms ili barem koliko ih je napisano (pokazuje samo zadnjih 20-ak) i ima jos ponesto losega kod softwarea, ekran je bitno losiji nego nokijin. moj odabir bi bila nokia, ali e50 ili 6300, oba imaju metalno kuciste, e50 ima losiji ekran (iste kvalitete kao 6288), dok 6300 ima bitno bolji i citkiji po dnevnom svjetlu. Fotoaparat kao sto sam vec gore napisao niti kod jednog nije bas vrhunski, ali za mms i dnevne slike mogu proci. inace oba iako prilicno tanka telefona su dosta teska tako da ih nije problem koristit. 6288 je klizni telefon i glomazan dosta, ako ti ne smeta to sve mozda je i ok izbor. Meni na n6300 baterija traje 4 dana u prosjeku, s tim da postoji i baterija 33% veceg kapaciteta. Na 6280 je ljudima u prosjeku baterija trajala izmedu 2 i 3 dana koje ja znam da su imali, a 6288 ima nekih 15% jacu bateriju od starijeg brata i nadam se optimiziraniju potrosnju. (neznam nikog da ga ima, al hardware bi trebao biti jednak 6280) 6233 6288 i 6300 su prakticki isti mobiteli, dok je e50 symbian (6288 je jedini sa ledicom odoraga doduse, al ako ti treba fotic vec sam napisao da je k550 bitno bolji izbor) p.s. ako uzimas e50 ili 6300 izvadi mobitel van iz kutije kada ga dobijes i pregledaj prije nego preuzmes, moj je imao na poklopcu na metalu malo izlizanoga a nisam skuzio... jbg LG... pa njega nebi, meni se ne svida ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
koja je razlika između k550 i k750 djeluju mi vrlo slični inače sa SE nisam previše zadovoljan, joystick odlazi nakon 1.5 do 2g, plastiak je tanka, softver nestabilan(barem na prvim verzijama k700, ruši se ponekad pri pokretanju kamere), a baterija kratko traje, no sve u svemu, SE daje najviše za najmanji novac i traje 2g ja planiram svog k700 zamijeniti oko božića jer ima 2g i najveći problem mu je joystick |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Posjedujem k750 10mj. Za sad nikakvih problema! Izbjegavam igrat igre sa joysticom. Baterija drži 3 dana. Za sad sam zadovoljan! Sutra mi treba doć 6233 pa ću i za njega neš napisat.
![]() |
#10 |
In the lab...
|
Malo sam ponovo bio u obilasku i Nokia 6288 otpada jer ju nemaju u pretplatničkoj ponudi, a onda bi me došla 1300 kn što mi je previše, LG KG800 također otpada, te ostaju u borbi: Nokia 6300 i SE K550i @ antrax: Eto čitam malo tvoj post o nokii 6300 i sve mi se čini da bi možda ipak mogao uzeti nju. Usporedio sam specifikacije oba mobitela i veoma su slični tj. jaaako malo razlika ima, uglavnom vezanih za neke stvari koje mi nisu previše važne. Slike i kamera mi nisu toliko važne jer ionako ima digitalni fotoaparat, tek toliko da s mobitelom mogu uslikati ili snimiti nešto što mi je u tom trenutku važno. No važna mi jer duljina trajanja baterije, a malo sam čitao da ova Nokia ne traje baš predugo zbog toga jer joj ekran poždere dosta energije. Iako ako kaže da ti traje 4 dana, to isto nije loš rezultat.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
6300 uzmi puno kvalitetnije izgleda u ruci od k550.
![]() |
#12 |
Hejter
|
6300 - moj vec par mjeseci omiljeni telefon , baterija drzi 2-3 dana , kuciste genijalno cvrsto,uglavnom mob je uodlican . |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
uzmi 6300 dobar je mobitel...
![]() |
#14 |
klanfa
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
In the lab...
|
Da, izgleda, da ću ipak na kraju uzeti K550i. nekoliko je razloga za to: zato jer dolazi već sa karticom od 512 MB dok Nokia ne nudi ništa uz svoj, jeftiniji je 150 kn od Nokie, ima bolju kameru, ima infrared, i glavna stvar, baterija mu duže traje nego Nokii. 2,3 dana? Pa to je smiješno malo za bateriju novog mobitela. Ne tražim da mi batrija traje 2 tjedna, ali mislim da je sve ispod 4 dana malo za novi mobitel. Hvala svima na komentarima i prijedlozima.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Hejter
|
uz k550 u tele2 ne ide nikakva mem. kartica a uz 6300 dobijes 128mb . |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
4K FTW
|
za mene, je poprilično bitno da mob ima dugo trajanje baterije. imam k750i, sve pet mob, isti rang ko i k550i. baterija mi traje ako ga ne diram duugo, više od pet dana, ali uvijek uz normalno korištenje mi baterija traje 3-4-5 dana, varira, i ovisi koliko ga spajaš na komp, pa se sam odmah napuni ![]() glas za k550i EDIT: u biti, ne znam koliko ćeš odvojit za mob, ali preporučio bih da vidiši za k800i. mob prva liga. puno brži nego k750i, bolje slike (nije ti uvjet, al svejedno), veći ekran, baterija isto dugo traje. moj pick jednog dana... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
In the lab...
|
OK,ponovo ja davim ali šta ću kad sam neodlučan ![]() ![]() SE K800 SE K550 SE S500 Nokia N72 Ako ima koji vlasnik navedenih mobitela (osim k550), volio bih da napišu štogod o njima! Eh i jedno pitanje, je li kod K800 ono joystick za upravljanje ili ona pločica sa gumbom u sredini? Zahvaljujem unaprijed na odgovorima ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture Zadnje izmijenjeno od: Babaloo. 08.09.2007. u 16:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Napisao sam ti par stvari u vezi 6233: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=79013 6288 ne bi uzimao! klizni mehanizam propizdi za cca 2-3 mj. Dobiješ svojevrsnu klackalicu! Vele da je to normalno, al meni nije! Ak kupiš mob za 1000+ kn očekuješ da neće prozveckat za par mjeseci!
![]() |
#20 |
In the lab...
|
Zahvaljujem Matt, sad si me bacio u još veću dilemu... ![]() OK, otpada 6288, ostaju ostala 4. Ovaj S500 mi je predivan, ali nisu ni ostali dizajnom za baciti. K800 mi se čini da ima najviše funkcija ali me zanima da li je ono joystick ili gumb za upravljanje. Naime, još uvijek imam noćne more od joysticka i njegovog razmrdavanja na starom SE.
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam koliki ti je budzet jer mi je lijeno citat svaki post da bi to pronasao, ali evo da ipak probam pomoci. N72 - je u biti N70 bez prednje kamere i u crnoj boji (neki ce reci malo ljepse dizajnirana). Ako si imao kakav symbian telefon onda ti nema svrhe objasnjavati to osim sto se moze reci da je telefon malo bucmast kao i 6288. Inace ako ne znas za software symbian je zgodan mobilni OS koji ti omogucuje da se stalno malo igras dodajuci ovaj ili onaj program koji u biti radi sve iste funkcije koje rade i ostali mobiteli, ali (kako se kaze) with a twist. S 500 - Nisam ga nikad ni vidio uzivo, pa nemam sto puno reci o njemu osim da mi je jako lijep na slikama. K 800 - Odlican aparat i moglo bi se reci da bi isto isao u kategoriju bucmastih. Definitivno najbolji fotoaparat, pa mozda i od svih mobitela na HR trzistu. Vjecna tema prepirki je joystick, s kojim nisam imao na niti jednom SE-u problema, sto samo po sebi ne znaci nista, ali isto tako, kad se javi neki klinac koji je 3 sata dnevno po njemu gazio neku igricu i onda pokvario joystick, TO ISTO ne znaci nista. K 550 - Vjerojatno najjeftiniji i sigurno najtanji od ova cetri. U biti SE-ovo ozivljavanje megauspjesnog k750. Sve prednosti tog mobitela i jos poneka vrijede i za ovaj mobitel. Takodjer ga nisam imao na dulje vrijeme pa ne mogu neki detaljnji input dati o njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
In the lab...
|
Ma izgubio sam se u svim tim mobitelima ![]() Nisam neki veliki fotograf tako da mi fotoaparat ne prestavlja važnu opciju, ali ponovo volio bih da fotić i nije neka krama. Kod K800 mi se sviđa što je bogat opcijama, ima dobru kameru i robusan dizajn, ali me brine taj joystick (nisam kao što ti kažeš klinac koji nabija 3 sata dnevno po igricama, jer me to ne zanima), iako ne mora značiti da će se razmrdati nakon nekog vremena jer su ipak mobiteli napredovali kvalitetom od moga SE T610 ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
4K FTW
|
e, znao sam da će te brinuti ovaj joystick ali NE brini, jer je kvalitetnije napravljen, nego na prijašnjim serijama, ak se dobro sjećam, ima neku zaštitu od toga da se u njemu nakulja prašinu i tako tako da od svih spomenutih mobitela, ja bih bez pitanja odabrao k800i, baterija i sve ostalo je bez premca, i još ak nadodaš njegovu najbolju stvar a to je odlična kamera... ajd, kupi ga već jednom ![]() EDIT: ja bih odabrao sad da kupujem ovaj novi lg čokolada, dosadili su mi eriksoni, a slabiju kameru bih nekako pretrpio |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
In the lab...
|
Evo samo da javim da je danas saga završena ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|