|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Bandwith Canyon WF-514
Pozdrav! Imam Canyon WF-514 na kojega su spojena 4 računala. 1 preko kabela i 3 preko wlan kartice. Router je spojen na dsl modem. Sva računala mogu na net, vide jedna druge....sve ok! Pitanje: dali se u tom routeru može negdje podesiti da ograničava promet ili po ip adresama ili mac adresama za svako pojedino računalo? Ili možda da se odrede prioriteti po portovima (prvi nivo - surfanje, drugi - ftp, treći - torrenti)? Dali netko ima iskustva s tim? Kako to podesiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Žalim slučaj ali taj router nema nikakav QoS ili Traffic control kojim bi mogao podesiti / ograničiti bilo ukupni bilo pojedinačni promet po servisima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Jutros sam gledao manual i nisam vidio (ili mi je promakao) nikakav QoS. Možda imaš kakvu noviju verziju. Napravi screenshot - ove QoS opcija, upload - aj negdi i stavi linkove ovdje pa ćemo vidit šta se da podesiti. Također, ako imaš neki noviji manual sa QoS opcijama također upload - aj negdi da se može pogledati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: wicker. 11.09.2007. u 15:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Očito novija verzija od one za koju sam našao na netu. Sad da se vratimo na tvoje pitanje. Po pokazanom oba principa se mogu definirati (po ip adresi ili po servisima). Definiraj novo pravilo (Rule name), za ograničenje po ip - u: Download - xxx Kbps - Max (znači maksimalni promet u Kbps) Local IP adress od - do (na koje IP adrese se ovo pravilo odnosi) Local port range - ?? (vidi neki help kako definirati, tj. jel može biti prazno ili treba takstativno po portovima) Traffic Type i Protocol bi ti trebao biti jasan Svakako da trebaš malo experimentirati dok pogodiš i naštimaš kako želiš. Ovih pravila može biti više ali nemoj pretjerivati. Nezaboravi save i Reboot kad nešto dodaš / promjeniš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|