|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
konfa ispod 10000 kn, savjeti
pozdrav ljudi, evo slazem vec duze vrijeme neku konfiguraciju za ispod 10 soma kuna, uglavnom sam gledao po vasim savjetima ovdje koje komponente uzet a koje izbjegavat pa imam sada vise manje cjelu listu...periferija mi netreba, to sve imam...treba mi sve ovo sto je dolje navedeno Intel Core 2 Quad Q6600 BOX, 4×2.4GHz, 1066MHz, 775-pin, 8MB - 1975 kn - Adm sto se procesora tice tu mi je sve jasno, zelim quad core jer vidim da sve vise i vise softwarea podrzava procesore sa 4 jezgre, a sobzirom da radim intenzivno u photoshopu to mi puno znaci Gigabyte P35-DQ6, s775, intel P35+ICH9R, FSB 1333/1066/800MHz - 1141 kn - Adm prvotno sam htio neku asus plocu ali vidim da ima toliko razlicitih modela ove zadnje p5k da vise nemam pojma kaj valja, a ovu ste recenzirali na sajtu i cini mi se kvalitetna...mada opet ako mi mozete preporucit neki model Asusa sa najnovijim chipsetom rade bi njega uzeo...imao sam prije losih iskustva s gigabyteom i rade bi ih zaobiso...i samo da napomenem da mi nije bitno da ploca ima WiFi adapter, zvucnu, pa cak i Lan mi netreba...imam audigy 2 zvucnu i tplink mreznu koje bi iskoristio...rade bi da ima vise PCI slotova i da nije s***an layout i instalacija... HDD 500.0 GB SEAGATE, Serial ATA II, NCQ, 16MB cache, 7200 okr/min X2 - 1610 kn - Adm Seagateu najvise vjerujem, eventualno WD pada na pamet ako postoji neki jeftiniji negdje...dva komada mi trebaju, dosta mi je drzanja svih bitnih stvari drzat na dvdima...naravno ako ima neki drugi model za koji mislite da je bolji...pucajte Kućište Antec SOLO bez napajanja crno - 662 kn - Adm tu me samo brine da li ce sve ove komponente stati u kuciste koje je medium tower i da li ce hladenje biti ok, nekako bi htio uzet ili antec ili lian li al ovo mi se najvise svida od svih, netrebaju mi gamerska kucista sa light showom, ocu eleganciju ![]() VGA PCI-E ASUS Extreme N8800GTS, 320MB DDR3, 2 DVI-I, TV-Out, HDTV - 2000 kn - Adm Nekako mi se asus na ovom polju cini najbolji, al neznam bas koje su razlike izmedu proizvodaca tako da slobodno predlozite nesto drugo...ali bitno mi je da imam hdtv izlaz jer planiram uzet novu telku i zelim gledat divxe na tvu kak spada ![]() RAM PC-6400, 2048MB, DDR2, CRUCIAL, KIT, Ballistix, 800 MHz, 2x1024MB X2 - 1708 kn - Links vidim da svi ovo hvale iz linksa, nadam se da nece nestat brzo jer ne bi htio uzet neku alternativu, ram mi se cini jako bitan, zato bi htio imat 4gb...sobzirom da radim sa grafickim programima koji jedu onoliko kolko im das...neznam kolko brzo cu to krenut kupovat pa se nadam da mi mozete i pomoc sto se rama tice u slucaju da nestanu ovi crucial u linksu...htio sam u startu uzet neki 8500 na 1066 mhza al nigdje nema kolko vidim...barem ne u ovom kalibru...htio bi da mi proc i rami rade na istoj brzini sabirnice Cooler COOLERMASTER Gemini II - 366 kn - Links E ovdje fakat nemam blage, zivcira me sto za niti jedan od coolera u linksu nemrem procitat da li ide i na core 2 quad...za sve pise core2 duo...rado bi uzeo neki zalman al gledao sam na njihovom sajtu i samo par modela su kompatibilni za core 2 quad, kod nas ih nema kolko sam skuzio...htio bi malo OCat ali ne previse, komp mi nije bas na nekom prozracnom prostoru a htio bi da temperatura bude stabilna...tako da bi rado ulozio i vise para ako je potrebno...isto tako me brine montaza tog coolera na ovu gigabyte plocu...ne bi htio da bude sve naknap nagurano, pa eto molim savjet oko toga...ploca i cooler su mi dosta upitni DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H62N Dual Layer, SATA, 18x, bulk, black - 260 kn - Ve-mil LGu vjerujem najvise, imam ga sad i valjda nije niti jedan dvd s***ao (izuzev nekog shrotnog princoa)...i kad sam vidio da postoji SATA reko moram to imat...ocu se rjesit sugavih IDE kablova zauvijek...mislio sam cak i neki lightscribe model uzet al kad sam procitao da mu treba 45 minuta da nes nacrta reko za***i to bolje da je SATA...jedino me brine bootanje s toga...ipak cu instalirat vindoze s cda pa se nadam da ga ploca prepozna odma e i sada na kraju najveci problem...nedavno sam kupio napajanje za trenutacni komp Tagan Easycon od 480w, ovaj model http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.733.007 i nadao sam se da bi to napajanje bilo dovoljno za ovu gore konfiguraciju i da ne moram kupovat novo...stvarno mi se svida modularno napajanje i ful je kvalitetno, gledao sam na linksu onaj wattage calculator i sve skupa kad sam zbrojio ispalo je na nekih 490w pa sad neznam kolko je to vjerodostojno... sve skupa me dode 9772 kn eto to je to...planiram kupit jos samsungov 24inchni 244t LCD monitor al to je druga prica nadam se da mi mozete pomoc oko tih upitnih komponenti i dat neke alternative... puno hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pozdrav
Ovako glede coolera za procesor uzeo bi jedno od ova dva: SCYTHE Mine SCMN-1100, socket 478/775/754/940/939/AM2=290KN ili ovo Thermaltake BigTyp VX, AlCu Cooler, socket 478/775/939/754/A=305KN ili u obzir uzmi i Sonic tower+120mm ventilator isto odličan hladnjak(imam). Glede hard diskova uzeo bi bolje 3x320GB i napravio Raid s njma: HDD SAMSUNG SpinPoint T166 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATAII=550KN x 3=1.650KN Ovo je iz ADM-a ponuda i cijene. Ja bi samo to promjenio na tvojoj složenoj kombinaciji sve odlično možda jedino da uzmeš u obzir Asus: MBO ASUS P5K, P35, DDR2, zvuk, G-LAN, S-ATA, FW, PCI-E, s. 775=1.080KN Ploča je iz Links-a. Premda dosta ljudi ima Gigabytove ploče sa P35 čipsetom i nikakvih problema nema osobno imam P35-DS3 i super sam zadovoljan. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
puno hvala na savjetu, ovaj scythe je stvarno kvalitetan...mada bi molio da mi netko odgovori na druga pitanja...barem ovo vezano za napajanje, da li mi je za to sve dosta taj tagan easycon na 480w? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Samo da te upozorim: CM gemini ti dolazi bez ventilatora.Predlazem ti Noctua NH U12F ako ne volis buku,vrlo efikasan a mozda i najtisi cooler.Alternativno napajanje Corsair vx450,koje je sigurno dovoljno dobro, ili 520,mada ce i Taganovo biti dobro.Jeftinija alternativa-Chieftech 550 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Umjesto Tagana svakako uzmi Seasonica od 450W koje je ipak za koplje bolje napajanje, imas ga tu: http://www.links.hr/index.php?option...kl=052.757.002 Recimo u ADM-u na Corsair napajanja dobijes 5 godina garancije, sto nije za bacit i ipak znaci nesto. Samo izgleda da u ADM-u nemaju 450W model. Umjesto Balistixa ja bih uvijek radije uzeo 4x1 GB Kingmaxa, ali to ovisi o zahtjevima (bitnija kolicina nad brzinom ili OC potencijalom ili obrnuto). Sto se monitora tice 244T je OK izbor (ja imam raniji model 243T i zadovoljan sam), ali mislim da bi se dalo nac i boljih monitora za tu lovu...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Umjesto tvoje grafičke, definitivno bi ti preporučio istu, ali tvornički overclockanu verziju: EVGA, 8800 GTS GeForce 8800 GTS Superclocked, 320 MB - 2270 radi na 576/1700 MHz (default 500/1600 MHz) Skuplja je od tvoje za 200 kn, a stvarno se i više nego isplati. Na rezolucijama do 1950x1200 se ponaša čak i bolje, i to dosta, od verzije sa 640MB (kasnije ju zbog memorije verzija 640MB pretekne, ali ne previše) Ima i jači cooler tak da se ne trebaš brinut za pregrijavanje. Postoji čak i bolja verzija: XFX GeForce 8800 GTS 320MB XXX (radi na 580/1800 MHz), ali nju je teško naći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne, nema potrebe za tim tvornički clockiranim karticama, pogotovo ne je skuplja 200kn od obične koje također idu na te taktove. I ne, ne dolaze sa boljih hlađenjem, sve dolaze sa istim coolerima, bilo 8800GTS ili GTX... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
http://www.legitreviews.com/article/459/1/ Ne mogu potvrdit za EVGA-inu da dolazi sa jačim coolerom, ali moj buraz ima XFX i za nju znam da ima jači cooler. Zbog toga sam pretpostavio da i ova EVGA-ina ima. ![]() Ja nisam reko da je nabrijana 320MB općenito bolja od 640MB. Definitivno nije, ali je isto tako 640MB dosta skuplja. Reko sam da je bolja do određenih rezolucija i to kod više od 50% igara ( ne mogu potvrdit za directX10 igre jer ih nisam igrao. Ako si ti uspio usporedit te kartice na dX10, onda se ispričavam) Pogledaj i ti onaj gore link sa recenzijom. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Konjina. 10.09.2007. u 18:38. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Sve 8800GTS katice imaju referentni nVidia cooler samo je gore druga naljepnica evo ti slike drito sa eVGA stranice http://evga.com/products/moreinfo.as...5-AR&family=23 ovo je pak XFX 8800GTS XXX koja također ima referentni cooler http://www.legitreviews.com/article/459/1/
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
To ak cooler na nekoj slici izgleda jednako kao na drugoj, ne znači da je jednake snage. Također, neke 8800GTS kartice i na poleđini imaju dodatni pasivni cooler, dok druge nemaju. A ako hoćeš slikice, evo ti tri linka sa 8800GTS karticama sa različitim coolerima. http://www.legitreviews.com/article/459/11/ http://pcekspert.com/articles/print-498.html http://www.ucuzu.com/ekran-karti-c31...p13050962.html Ali nema veze, ne da mi se više raspravljat. Pa nek čovjek valjda sam odluči šta će kupit. Zadnje izmijenjeno od: Konjina. 11.09.2007. u 21:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ne znam koliko moc zapazanja ko ima, ali ove kartice imaju identicne hladnjake (razlikuju se samo po ovoj gornjoj masci - šminci) i naljepnici. Jedino ova sa PCE testa ima na poledjini taj dodatni hladnjak koji tesko da snizava temperaturu i za 1C°.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|