|
![]() |
#211 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Hvala stef. Ionako niti ne razmišljam o overclockanju. Uzeo bih 4800+ ili 5000+ (bitno da je 65nm), pa smatram da overclockanje ne bi bilo ni potrebno, a ako bi se bacio u te vode, znam da neko kvalitetnije hlađenje moram uzet kako za CPU tako i za NB i SB. Eventualno bi malo dignuo HTT (i to ako se pojavi potreba, što čisto sumnjam) da mi memorija radi na full 800 MHz, ali kako sam i napisao, čisto sumnjam da će mi to trebat (konfiguracija bi uključivala radeon x1950 pro, a još uvijek igre nisu toliko zahtjevne da osjetim manju brzinu memorije kao usko grlo). |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
A probaj pa ćeš vidit...pa reci i nama. ![]() ![]() BTW : Znam da briješ na full pasivu,ali da ti se komp. i pod pasivno ne zaledi znaš...daj mu malo napona slobodno,postat će ti komp anemičan... ![]() EDIT : Ok,večeras ću kad stignem spustit proc na 1900mhz i probat sa undervoltom dali se budi i dali radi. ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD Zadnje izmijenjeno od: Ozy. 07.09.2007. u 14:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
He he, ma nek se ledi ![]() Nego daj molim te probaj smanjit voltažu proca ispod defaultne (1.3?), i to promotri tem da budem siguran dal se smanji voltaža... Ova moja retardirana ploča daje ovom procu 1.3V i ispod ne ide, a proc radi na defaultu 1.15V. Brijem da bi tem pala barem 5C, ovako je 55C idle i 59load dok je 3600 bio na 1.36 i tem preko 60C. A rekao sam jednom davno nikad više Asus ![]() Hvala
![]() |
#215 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Zakljucio sam da se moze namjestit da se obori mnozilac (speedstep u biti) ali ne i napon. Jednostavno ne moze. CPU-Z, kako i RMClock prijavljuje nekih 1.1V, ali temperatura ne padne ni celzij u odnosu na 1.4V. Ni celzij. Iako je i takt manji, dzaba. E da, Speedfan i everest se ne daju zbunit i prikazuju stvarnu voltazu (u mom slucaju 1.4V). Da li je to samo kod mene tako, ne znam. EDIT: tek sad vidim da si napisao da je Vcore na Auto u BIOS-u. Mozda je do toga, jer je kod mene manuelno podeseno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Evo da se i ja malo javim ![]() Ja sam uspio dić proc na 2800 ali AMD Brisbane 4000+, i to jedino sa dizanjem napona 1.40 V. Latencije memorije nisam ništa dirao, ali mislim kada bih se poigrao sa tim da bi išao on i još gore. Pošto nisam neki expert u tome izvinjavam se svima na mojem neznanju. Evo kako je to kod mene : 9.5 x 351 djelitelj memorije na 533 Link freq 600 (3x) Proc na 1.40 Memorija je 2x1 GB Balistix, i mislim si nekako da bi se dalo srediti da baš zbog toga proc ode još gore. Ne znam koje bi postavke bile nabolje za memu. Zahvaljujem svima na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Bok, kupio sam prije par dana ovu ploču (GA-MA69G-S3H) ali se još nisam stigao poigrati sa opcijama u Biosu. Primjetio sam da prilikom paljenja kompa ekran bude skroz bijeli. Koristim grafičku integriranu na matičnoj. Nakon par gašenja i paljenja, iskopčavanja kabela slika se pojavi. Da li da reklamiram ploču ili je to neki bug pa se rješi updatem biosa????Jel imao ko takvih iskustva, ovo mi je prva integrirana grafa pa ne znam po meni je neispravno. Zadnje izmijenjeno od: - n30 -. 14.09.2007. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
je gladan!
|
Također sam uzeo ovu ploču i vrlo sam zadovoljan! Undervolta se do 0.8V što sam probao. Malo čudno, ali čipset se dosta grije a proc je LEDEN za razliku od Asus M2N-MX gdje je bilo obrnuto ![]() Samo nekad zna tražiti drivere za tipkalo kad uđe u winse no kažu da treba staviti novi bios pa toga više nema.
![]() |
#231 |
Premium
|
n30 Probaj sa biosom F2 ... par minuta posla. Možeš kako sam i ja flešo preko windoza, samo onda nemoj zaboraviti naparvit clear CMOS preko jumpera. Mene je preko Windowsa BIOS Writer tražio samo restart. Nakon restarta ploča se uopče nije budila ... skoro sam pomislio da je ploča otišla u ****tz ... pa sam ugasio komp i samo stavio jumper tamo gdje je clear CMOS i sve je proradilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
E vezano za taj jumper. Ja ga nisam dobio s matičnom. Da li su ga oni trebali staviti umutra ili? Već sam spakirao ploču i nosim je u ve-mulj, pa nek oni vide. Probao sam i vratiti sve postavke u biosu na default ali nakon što se komp iskopča iz strujnog kruga i kod novog paljenja opet se javlja isti problem. ChP3 tnx poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 | |
je gladan!
|
Citiraj:
@ -n30- jel stigao proc?
![]() |
![]() |
#235 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
ja kad sam u utorak kupovao prvo sam uzeo bas tu plocu ali kad mi je lik donio raspakiranu i pred menom ju krene pakirati sam odbio i rekao da me takvo nesto ne zanima , iako se izmotavao da je samo provjeravao ali zakleo bi se da je ocito artikl koji je netko vratio jer nije stimala . i onda sam uzeo onu slabiju za 430kn , jer one za 520kn nije bilo ,a ova od 550kn o kojoj je i topic je bila zadnja ta koju je pakirao . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
koliko sam primjetio ploča sama resetira bios ako nešto ne valja tako da jumper u biti niti netreba ako ti baš treba skineš ga sa nekog drugog mjesta dok je komp ugašen, clearaš cmos i vratiš nazad jumper otkud si ga i izvadio ili ako imaš mirnu ruku samo sa šarafcigerom spojiš pinove na par sekundi ili iščupaš žicu od restarta i nabiješ na Clear CMOS i držiš reset tipku na kućištu par sekundi i također nakon toga spojiš opet nazad na reset pinove možda je netko preforsirao ploču, odnio na reklamaciju pa su je tebi utopili inače NB i kod mene gori da su to strahi, a nabijen je skroz uz PCIE pa aktivno tu mislim baš i nebi išlo, jedino neki bolji pasivac staviti i neki vent na bočnu pa neka hladi koliko toliko da pitam usput, u Everestu ono što mjeri temperaturu pod Motherboard, gdje je taj senzor to jest na čemu točno mjeri temperaturu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, ali ja nisam mogao do BIOS-a pa kako da onda napravim setup defaults. Nakon restarta koji je BIOS Writer tražio poslije flešanja biosa, ploča se uopce nije budila niti se palio chipset na matičnoj. Voorhees To sam i upravo napravio izvadio jumpere sa nekog drugog mjesta, napravio clear cmos i vratio nazad jumpere. Ploča nije sama kod flešanja htjela napraviti clear cmos ... ne zam zašto. Držao sam isto tako tipku reset ali ništa, ali dobro sve je dobro prošlo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Premium
|
Jel postoji neki način da dignem još proc gore kod : AMD 64 X2 Dual Core Processor 4000+ Da olabavim latencije i koje ? Da dignem voltažu ramima i još procesoru .... prijedlozi ![]() Evo neki slika : http://img168.imagevenue.com/img.php...123_1009lo.JPG http://img136.imagevenue.com/img.php..._123_171lo.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|