|
![]() |
#1 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
T-Com bezobrazluk i samovolja
Jučer me jedna starija susjeda u zgradi zamolila da joj pomognem "instalirati" ADSL kad joj danas dođe. Ima neki PIII 600, 192MB rama, taman lijepo za e-mail, što je jedina stvar koju na kompu i koristi. Zove ona mene, overseasom je stigao paket. Otvorim ja i unutra novi D-Linkov DSL-584T modem. Krenem spajati, znajući da na kompu nema mrežnog priključka, kad ono na modemu nema USB-a. Reko WTF? Gledam zahtjev za ADSL-om i tamo lijepo stoji Combo USB/Ethernet modem. Gledam neki T-Comov papir na koji je došao s modemom, na njemu piše Combo. Kažem ja njoj, ili ćemo zvati službu za korisnike ili kupiti mrežnu karticu. Ali zašto kupovati nešto što joj ne treba, njoj treba samo modem s USB-om. I tako zovem ja poznatu službu za korisnike, uz iritantnu glazbu čekam 10-ak minuta da se oslobodi neka linija i javi se lik. Ja mu sve ispričam i on kaže "samo malo da provjerim". Provjerava on i kaže da mu na zahtjevu ne piše USB/Ethernet nego Combo i da bi bilo najbolje da si kupim mrežnu karticu. Sad već vidim da je lik glup i kažem mu da combo mora imati i USB i mrežni priključak, a on mi odgovara da se mora posavjetovati s kolegama. Nakon još 5-10 min. čekanja uz telefon ponovo se on javlja i kaže da mi bez obzira na ugovor ne može pomoći jer sad isporučuju isključivo te D-Linkove bez USB-a. Završava s riječima "Kupite si mrežnu karticu ili pišite pritužbu u lokalnom t-centru." Vidim ja ništa od T-sranja, odem u svoj stan, donesem joj svoj stari Siemens A100 i instaliram ga za 15 min. To bi išlo i brže, ali je susjeda na papiru dobila samo korisničko ime i šifru za modemske ulaze, pa sem se tek nakon par minuta sjetio da iza tog usernamea treba ići @htnet-dsl. Zbilja ne znam zašto nisu to napisali na papir. Isto tako ne znam niti zašto glupu instalaciju ADSL-a naplaćuju 550kn, a to se, ak znaš, obavi za 10 min. Možda zato i nisu napisali šifru koja treba za ADSL, da bi se i netko tko zna nešto o računalima zbunio i zvao ih da mu za sitnih 550kn instaliraju. Još je jedan biser što na računu piše "samoinstalacija - 0,50kn". Pa zar ja moram plaćati njima da nešto sam instaliram!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
550KN je instalacija! Ali postoji besplatni broj na kojem ti sve objasne u detalje! Heh, tko tu koga...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ah, stara dobra vremena dok je serviser dolazio u stan i sve instalirao i to za 1kn, a ne 550. A prastari C-010-I je strava modem. Sad mi je žao da sam ga mijenjao s kolegom za Kasdu.
![]() |
#5 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
-oko 350 je podržana instalacija ako sam ne znaš napraviti pa zoveš motere -nema besplatnog broja, zoveš broj 062 na kojem se daje podrška za samoinstalaciju i to se naplaćuje.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imao sam više kompova pa mi je to bio način da sve spojim na net. btw, ja s Kasdom nikad nisam imao problema. Možda zbog toga što imam prastaru non-IPTV verziju. Ali sada mi ni ona više ne treba pa skuplja prašinu u ormaru.
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kasde su OK, ako se ništa ne dira po njima. Imao sam i onu staru bez IP/TV ulaza i ovu novu s njima - nikada bijedan problem. Ali samo zato jer je na nju nakačen buffalo wifi router pa sve ide preko njega, ova kuja je samo za TV ![]() A ovo s t-comom je nažalost tako kako je - sve su stavili u ugovore i osigurali se do kraja. Praktički ne možeš ništa jer u svakoj točci imaju aneks koji kaže "u slučaju promjena uvijeta na tržištu ili što već HT zadržava pravo promjene bla, bla, bla" tak da se moš slikat. Istjerivati neku pravdu s njima je ravno bratstvu s don quixote. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
I ja sam se nemalo iznenadio kad sam čuo da instalacija toliko košta. Znam da je, kad sam ja uzimao ADSL, sve bilo za kunu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Ha ono , ta samoinstalacija je ok fora, za ljude koji kontaju, samo da to sve štima i kod njih. Sve je bolje od čekanja po mjesec dana da to netko dođe postaviti.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
E, da... Ovo sa @htnet-dsl je najvece sranje ikad... Ono, kad sam si sam instalirao uopce nisam kontao da to moze bit tako. Nakon cekanja pol sata uz onu iritantnu muziku i reklame sam se jos 20 min razgovarao sa tipom da mi veli tu adresu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|