|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Molim savjet za kupnju laptopa
Bok, evo ovako, ovo imam sad HP nx6125, AMD Mobile Semron 3300+, 1GB RAM DDR, 80GB ''superslow'' 4200rpm disk, Ati Radeon Mobility x300 (xpress 200M) 128MB shared, 15'' 1024x768 monitor, Win XP home. E sad bi kupio novi laptop, do nekih 8000kn +-500kn ''max''. Pa ako može neka preporuka. E sad, nije da ja nisam pogledao kaj se nudi -> jesam! :-) Ali jednostavno nisam u toku radi faksa i ostalih stvari te sam zapostavio praćenje razvoja IT-a. Tako da sad neznam jel bolje uzet Intel Core Duo CPU ili AMD Turion64 x2, koje grafičke se sad ugrađuju, viđam (prastaru) intel 900gma, ali i neke ''nove'' (?) intel gma x3100, te ati radeon m x1250 i neke cudne nvidie. Uz te nove laptope dolazi i Vista s svojim aero sučeljem, pa neznam jesu ove grafičke dovoljno jake da to radi OK. Najradije bi stavio WinXp, ali aj sad... Jel postoji neka bitna razlika između Vista HP i Vista Bussiness? Lap mi treba za office, surfanje, 2D rad u Autocadu, neke baze podataka i tako ništa jače, od igri samo stari worms 3d i bf1942 što gura i ovaj x300 pa se za to ne bojim ![]() Thnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Nitko ništa ![]() ![]() Ajmo ekipa, poluhitno mi je ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Intel x3100 je nešto bolja od stare 900, ali još uvijek slabije od ATI X1250 (X1250 je pandan desktop Radeon X300). Ovdje imaš popise grafa kao i njihove benchmarke http://www.notebookcheck.net/Compari...rds.130.0.html http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html Što se tiče procesora, Intel se pokazao kao nešto brži, hladniji i manje potrošnje, ali razlike u odnosu na Turion slične brzine se kreću u okviru 10-15%. Neki novi lapovi dolaze sa XPH ili XPP (npr. HP 8xxx) jer se Vista baš nije iskazala, a guta i resurse i bateriju.
![]() |
#4 |
Premium
|
Je, samo kaj te serije 8xxx kostaju vise od mojih mogucnosti ![]() Znaci nebi preporucio koristenje Viste u laptopu? Al dobro, valjda se da aero i to sve zgasit da bolje radi komp. Gledao sam ovak nešto kao max http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=27655 Samo kaj u listi piše da ima Vistu Business, a tu da ima Vistu Basic Ali mu fali 1GB rama još, no to se da dokupit naknadno. Kakvi su Toshiba i Acer laptopi? Jesu preporučljivi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=27655 kaže u bugu mane su ekranski prikaz i izostavljanje 802.11n. jesu li drugi poput dell ili toshiba bolji izbor od hp. ovako kad se gleda što nude možda jesu, ali u čemu je caka, zašto hp. najbolje je još možda kad vidiš uživo i onda ti se svidi neki osim hp-a. i ne kužim zašto svi imaju tu vistu Business. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
A tom HPu uvijek zamjeraju ekrane ![]() BTW. Ne, uopce nemora bit HP, to je samo prijedlog jel su mi njihovi modeli najbliži, kako imam HP-a, a nekako imam osjecaj da je u HR support za njega najveci. IBM mi se nekako cini preskup i neisplativ recimo (Lenovo jel...) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
a support je isto jako bitan, tu se slažem |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
klanfa
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ova Toshiba mi se čini idealna, ima 2GB rama i 200GB disk što mi dosta znači, a i 2g garancije... do sad su mi (skoro)svi procevi u životu bili AMD, pa... ![]() Ovaj Acer se čini OK, ali kako ce taj lap trebat ic i na ''teren'' i na faks, onda je ipak malo pretežak i prevelik s 17'' ekranom i autonomijom od max 2 sata... Thnx! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
I meni se čini ok Toshiba s HD2600
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=2431, čini mi se da nije ni ovo loše, bar se dobije xp, ali grafika je kakva je, kod manje više svih laptopa do 10000 kn takva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Joj, i onda mi netko kaže da je slatka dilema kad imaš 8k kuna i moš birat, ma je vraga slatka, lasi ću si počupat ![]() A ovaj Windows XP ne vrijedi ako nalja nije naljepljena, jerbo imam origigi windows xp home, ali je nalja na ovom lapu koji ide u rashod...? Pitanje: Jel bi me zahebavali ako bi stavio win xp gore, a imam origigi vistu, ha, ha ![]() Ma nek bude i vista, ko ga xxxx, samo da lap valja ![]() Ova Toshiba mi je sad bliza radi vise rama, bolje grafe i 2g garancije, ali ima (losiji) turion |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|