|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Windows XP ne prepoznaje hard
Pozdrav svima! Danas dok sam surfao netom sam dobio blue screen i komp se resetirao, no prilikom podizanja vise nije prepoznavao hard. Posto imam SATA disk (Seagate 80gb) i stariju maticnu (Albatron KX18D ProII, sckA, nforce2) uredno stisnem F6 prilikom instalacije windowsa i ubacim disketu (pomocu koje sam i zadnji put instalirao XP), odaberem drivere za XP i nastavim. No kada odaberem instalaciju windowsa dobijem poruku da nije pronadjen disk. U cemu je problem? Da li mozda trebam nesto u BIOSU mijenjati? Da nije hard otisao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Počni od početka.Odavde skini Seagate-ov SeaTools for DOS. Na drugom računalu napravi boot CD i pusti toolse da testiraju ispravnost diska. Ako disk prođe, provjeri i memoriju (memchecker ili sl.), a zatim možeš probati repair windowsa.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Skinuo sam seatools i napravio boot disketu ali ne znam kako pokrenut dijagnostiku. Kad ubacim disketu dobijem "Non-system disk or disk error". Kad se kompjuter dize vidim da na dva sata kanala nije nista detektirano, te dobivam ovo: Nvidia boot agent, PXE-2.0 PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting Nvidia boot agent DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Napravi ti fino Clear CMOS ili loadaje factory defaults (ili kako ti se već zove) i onda ponovo podesi hardware, sata i ostalo pa probaj dal će onda skužit disk... BSOD može svašta izazvati tako da je to dosta neodređen simptom ali ako pretpostavimo da nisi zavlačio ruke u komp nebi trebao bit kratki spoj ili ispali kabal znači ili je blesiranje ili je nešto izgorilo... ![]() Ako ne proradi probaj s drugim SATA kablom kako je reko Veki mada nebi trebao sam od sebe odletit van ili se raspasti ali dobro veli ima nekih diskova i ploča iz kojih voli ispast...
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Danas sam promrdao kabele opet probao upaliti i odjednom sve radi, windowsi su se normalno digli i izbacili poruku da se system recovered from a serious error. Ne kuzim kako i zasto jer sam i jucer mrdao kabele i palio ga jedno 10 puta. ![]() Hvala svima na prijedlozima, idem sada skenirati komp i napraviti backup ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja bi na tvom mjestu investirao 10kn u novi SATA kabal... ![]() Posebno ako si ovoga savijao pod oštrim kutem...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|