|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Dakle, jedan veliki problem koji imam s dotičnom trgovinom i koji je u postupku rješavanja iako se nije smio niti dogoditi. Naručio sam određenu matičnu ploču (koja se nalazila na stanju, prema njihovoj internet listi) a sve prema njihovim usuzima, dakle u trgovini, pod svojim prezimenom i uz obećanje da će biti u trgovini za tjedan dana. Za tjedan dana nazovem da provjerim i dobijem potvrdu da je roba stigla. Dolazim, još jednom pitam prije plaćanja i sad nastaje problem. Plaćam Visa karticom. Dobijem račun s kojim idem podići robu (a to je poseban slučaj kod njih; da robu ne vidiš dok ne platiš) i dolazi nešto što je slično ali nije ono naručeno. Kažem, da to ne preuzimam i vraćam se na blagajnu. U međuvremenu, drugi kupac plaća karticom (ovo je bitno za cijelu priču). Sad naravno dolazi do čuđenja, provjeravanja u skladištu, čitanja e-mail poruka iz centrale (!?) i sl. Na kraju se ustanovi da roba uopće nije stigla (ne moja, nikakva), jer bila je Velika Gospa pa problemi, pa ovo i ono (!?). Ja tražim da mi dobave naknadno, kad je već na stanju u ZG. Ne, to sad ne može, jer neki problemi, toga uopće nema, itd... Ide storno računa, ali ne ide storno Visa, jer može samo posljednje plaćanje. I što sad!? Ništa. 520 kuna ostaje za naplatu i čeka se rješenje. Kao oni će naplatiti pa će mi onda vratiti (?) I naplaćeno je – jučer, 21.08. (16.08. je bila transakcija)! Sad sam i u minusu, b.t.w. U međuvremenu sam otišao u svoju banku uložiti zahtjev za povratom sredstava, a dopise sam poslao i na njihove e-mail adrese (jer od obilaska trgovine nema koristi). Koristi nema niti od nazivanja Ve-mil centra u Zagrebu, jer se tamo nitko ne javlja (na četiri broja!). Sinoć sam uspio dobiti čovjeka, petnaest minuta do 21, dakle pred zatvaranje. Osim što je rekao da će tu matičnu ploču dobiti sutra (dakle, danas!?) pa da opet zovem (jer sam samo to i htio pitati – da li te ploče ima ili ne). Za bilo kakve druge probleme jednostavno se nema kome obratiti. A na mailove nitko ne odgovara, osim trgovca koji je i izvršio naplatu uz uvjeravanje kako se „čeka rješenje“. Eto, ako netko želi dati komentar, sugestiju, pokudu ili možda ponuditi pravnu pomoć ![]() Ovo nije usamljen slučaj, na žalost i još jedan primjer neozbiljnosti i neposlovnosti, po mom mišljenju. Ja sam se opekao, budite upozoreni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
idi u VeMil i traži direktora poslovnice (ako si izvan ZG) ili financijskog direktora i odi s njim popričati, objasni pristojno situaciju ali nemoj dozvoliti da te vuče za nos, oni ako su na računu napisali da je ta roba tamo a tebi nije ista izdata tj. nisi potpisao za nju onda ti moraju na licu mjesta isplatiti lovu... Ako si potpisao za nju (jer znam da u nekim VeMuljevima vole prvo dati da se potpisuješ a onda ti daju robu) onda boljim se da si si jako zakomplicirao život i da se samo možeš nadati dobroj volji i da će to što ti treba stići tamo jer tehnički oni ti to nešto nemoraju niti dati jer si potpisao da si preuzeo, pa si ono šti su ti htjeli izdati upravo poklonio VeMulju... Inače ja kod njih nikad ne plaćam karticom (zapravo rijetko kad i plaćam ali kod VeMulje, HG Šrota i ostalih "ozbiljnih" firmi nikad) baš zato jer ako nastanu komplikacije ufff....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
http://www.potrosac.hr/index.php?opt...tpage&Itemid=1 “Nikada ne treba sumnjati u sposobnost skupine ozbiljnih i predanih građana da promijene svijet. Naprotiv, takvi su ga upravo i mijenjali” |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Uh, freaky. Znači skinuli su ti lovu, a ti nisi nikakvu robu preuzeo? Neka ti vrate cash, nije tvoj problem što ne mogu/ne znaju stornirati račun. Kao što je yedwy napisao, traži direktora/voditelja poslovnice i objasni mu situaciju. Napomeni mu da prema zakonu o zaštiti potrošača su ti dužni nabaviti traženu robu ili vratiti novce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Prijatelj je imao sličnih problema (čekao je dva - il više tjedana na montažu klime) i nakon isto tako pokušaja kontaktiranja dotičnih osoba u Ve-Milu, poslao jedno večer mail na sve osobe u Ve-Milu i na "zaštitu potrošača" (dodaš još da ćeš ih tužiti)....začudo odmah slijedeće jutro prije devet (!?) se javio šef dućana, osobno mu se ispričao i klima je bila instalirana isti dan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja bi otisao tamo i trazio voditelja i ljepo objasnio da ocu novac natrag da vise nezelim uopce kupiti robu od njih i da taj novac ocu sad. sve na finjaka.... e ako neide jaoooo potrosac inspektorat i naravno olaksao bi si dusu kod tog voditelja.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ma neznam baš mislim da oni nemogu prdnut bez odobrenja Zagreba. MOj slučaj je bio sa philips monitorom koji 8 ljudi u moj firmi i 5 ljudi u ve-milu u Rijeci nezna montirat i nedaju mi drugi monitor dok neprovjere sa zagrebom jer su u zagrebu montirani nemogu dat a došao u 3 i dok su sve zvali svi crtu ulovili tako da sam zamjenu mogao dobit tek drugi dan, iako mi je hitno trebao iako sam kupio već 5 kompova kod njih i za firmu i za sebe
![]() |
#10 |
Registered User
|
Zahvaljujem svima na reakcijama i savjetima. Da, već sam na putu dopisa HZUP-u, DIRH-u i ostalima iako bih najradije da se sve riješi što mirnije. Jer, ipak tamo znam otići par puta godišnje i uvijek nešto kupim, pa znam i te ljude. Doduše, ne znam ali mislim, da je tip koji me je (nehotice) uvalio u govanca baš upravo taj neki voditelj ili što već. Od njega sam i dobio odgovor da je "banka kontaktirana i čeka se rješenje". Tako da ću biti strpljiv bar do petka, toliko mogu! Bilo je pitanje da li sam potpisao račun - naravno da nisam. Odmah sam rekao da to nije ono što sam naručio i platio. Jedino što sam morao potpisati vražji Visa slip. Ukoliko uspijem nekoga dobiti u ZG i ako imaju ploču (a imaju je opet na stanju - jučer zeleni kvadratić, danas zeleni kružić! - šifra 1010051 MB Gigabyte MA69G-S3H ) onda ću pokušati da mi je pošalju. Ali u to ne vjerujem previše. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
aj stari drž se nadam se da češ riješit... ja nikad još nisam imal s njima problema,bilo kupovina na rate il keš... sad imaju neku novu fore,slože ti ponudu,prvo digneš robu,i tek onda platiš,nedavno bio u vemilu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Imaju oni super fore. Narucio sam laptop i rekose da ce doci jos jucer. Nazovem danas da vidim da li je stiglo sa robom i navodno niti roba nije stigla. U Kutini nemaju pojma kada ce im roba doc i sto im je poslano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
![]() Ništa od svih miroljubivih napora da dođem do svoje love! Danas sam izgubio jutro u telefoniranjima s bankama, svojom i PBZ, čiji Pos terminal koristi Ve-mil. Krajnji rezultat svega je da mi je novac skinut s računa 21.08. i sada se ne zna kada će mi biti vraćen! Moja (RBA) banka je poslala zahtjev za povratom i danas nakon provjere kažu da sve mora doći do nekog Eurotrade-a ili Euromoney (nisam zapamtio) jer kao oni servisiraju te terminale, pa sad do njih ovisi kada će sve te transakcije biti procesuirane(?!?). A Ve-mil, navodno, uopće još nije primio uplatu!? I kako sad ostati priseban u svemu ovom. Da li ima uopće smisla prijavljivati sve Državnom inspektoratu i izgubiti koju kilu živaca?! Inače, u Ve-milu je nemoguće doći do bilo koga, jer se nigdje nitko ne javlja na telefonske pozive. A mailom dobijam ovakve nesuvisle odgovore, bez i jedne riječi isprike ili prijedloga rješenja. - From: Željka Rukav Sent: Thursday, August 23, 2007 9:26 AM To: Bruno Bosnar; prodaja-rijeka Subject: RE:- storno 2007.1051/7733 "Poslan je dopis PBZ-u za storno slipa Željka" |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Sve je to jedna velika neozbiljnost od strane Ve-mila i to bi trebalo prijaviti. I ja sam u puno navrata imao identične odgovore preko e-maila od njihove strane.Stvarno smiješno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ima li netko objašnjenje za ovo!? From: Željka Rukav Sent: Thursday, August 23, 2007 9:26 AM To: Bruno Bosnar; prodaja-rijeka Subject: RE:- storno 2007.1051/7733 ffice ![]() a kada sam pokusao kopirati i ovu proslijeđenu od strane Bruno Bosnar; prodaja-rijeka - dobijem ovo upozorenje sistema; "Pokušavate poslati 14 smajlića. Dozvoljeno je samo ......" Neka mi netko kaže da je ovo greška nekog programa a ne nešto drugo!? b.t.w. upravo sam poslao sve prepiske i zamolbu za savjetima HZUP-u i Društvu Potrošač, prije nego li se obratim Državnom inspektoratu. Zadnje izmijenjeno od: Franky Stein. 23.08.2007. u 14:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Kratica za ![]() Citiraj:
![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
..sorry al mislim da odlazite u off s tom raspravom o smajlićima..
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
he, ja sam isto imo problema sa Ve-Milom, al sva sreca ne sa placanjem, neg s cekanjem narucene robe... evo zadnje sta sam narucio napajanje sam cekao nevjerojatnih 1 mjesec i 15 dana, mada je kad sam narucio roba bila dostupna na skladistu u ZG i bilo je receno da ce doc za 2 dana u VTC, al od toga nis !!! btw. robu neplacam dok ju nedobijem,s time nikad nisam imo problema, a i u doticnoj trgovini dok sam placo roba je vec bila pred menom. ![]()
![]() |
#21 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Kada sam vršio tel. provjeru da li mi je naručena roba stigla, rečeno mi je da je i uz provjeru imena! Još je i bilo naglašeno da moram doći po nju do petka, a bio je četvrtak popodne (a obično četvrtkom ujutro dobivaju robu). Po dolasku (u Riječkoj poslovnici je potrebno otići na prvi kat, platiti na blagajni i preuzeti robu u prizemlju), dakle još jednom provjeravam da li je to zaista ta ploča prije samog plaćanja i na monitoru mi trgovac pokazuje da je to to! OK, odlazim dolje, a kolega već nosi to što nije. Nakon što sam se usprotivio toj "podvali" (sada sam već siguran u to) nastala je strka... pa kako, pa zašto,... da bi se na kraju ispostavilo kako roba uopće nije stigla taj dan, kako je to što imaju na lageru već poduže tu, kako te matične uopće nema, kriva šifra i sl. bedastoće. Ostalo je poznato. Ipak mi nije jasno zašto se tako ponašaju. Kao da im nije stalo do kupaca koji redovno dolaze. Nedavno sam prijatelja nagovorio da kupi konfiguraciju kod njih - kao oni su kvalitetni ('ajme meni). Još imam i neku godinu i nekog se vraga kužim u svu tu tehniku, pa ne razumijem po kojem kriteriju tretiraju klijente? Valjda sve drže kao da su idioti, a kada se to pokaže pogrešnim onda se i uvrijede - kako netko može nešto znati bolje od njih. Kao što mi je i skladištar pokušao dokazati kako je ta druga ploča bolja od ove koju ja tražim. Kao - ja sam budala što sad ne uzmem tu, nego hoću baš onu. Ispada da bih si prištedio svu ovu muku i njima dao za pravo. E pa neće ići! Krepat ma ne molat'! b.t.w. a čini se da se ove stvari sve češće događaju i kod drugih, pa tako imam i novi slučaj koji ću izložiti na Provale Informatickih ducana Part. xy da sad ne otvaram novu temu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm...radim sa slipovima..i desilo mi se jedanput da smo krivo kucali, i proslo je tih 5 min za storno...nazvao sam heldesk, i objasnili su mi kako da kupcu povratim sredstva na racun...tako da, stvarno su to neodgovorno napravili!1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
da mos stornati zadnji naplaceni racun ALI neznam kako ide ako trbas stornati 2 od 5 racuna npr... mislim da to malo teze ide.
![]() |
#24 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
ne mogu vjerovati...doduše, ne bih se trebala čuditi no ipak ... enivej, ja radim u firmi koja ima web shop i prodaju karticama preko paywaya...mi NIKADA, NIKADA ne naplatimo prije nego je roba spremna za isporuku...dakle, ako nema robe na skladištu novac koji je uplaćen s kartice čeka...ne smiješ naplatiti ako nemožeš isporučiti robu pa ako je nekome predugo čekati da roba stigne vraćamo mu novac odmah, tj ne skidamo s kartice već transakciju odbijamo... jednom se desilo da je čovjek kupio, mi naplatili, isporučili robu i ovaj se vratio nakon par sati da bi on to ipak vratio...i nema problema, sve se riješilo u roku jednog dana... grozim se ovakve neozbiljnosti i muljanja...grozim se toga...to ostavlja tako lošu siku o firmi...a najsmiješnije od svega mi je to kaj se oni na to uopće ne obaziru jer ovakvih primjera sam čula već na stotine...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|