|
![]() |
#1 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Modecom Feel II 400w ATX2.2 - iskustva?
Došlo mi danas u ruke jedno dotično napajanje, kupio sam ga jer je išlu u paketu sa nekim stvarima koje su mi trebale i to samo sve zajedno... Googlam malo ali nisam baš pametan oko nejga, vidim da ga rade neki poljaci a reviewa baš i nisam našao, pa ako neko zna dal mi to vrijedi stavljati u komp uopće ili da ga stavim u kutiju iz koje vadim rezervne djelova koje ugrađujem "voljenoj rodbini i najgorim neprijateljima" ![]() ![]() ![]() Na PSU piše da ima 2 rejla od 14A i 16A slično ko i ovaj smrtbox koji je deklariran na isto iako piše da je "500W" a da je max power 400w s tim da je 3.3+5V 130w... Passive PFC i dosta je teško, skroz novo...
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Ja s tim napajanjem ne bih dugo držao tvoju konfiguraciju. Neki entry sistem sa integriranom VGA i slabijim procesorom, 1 hard, 1 optika, neklokano da. Fortron 350W Is Way To Go!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
|
Heh nisam ni mislio nužno stavljati ga u ovaj komp ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Za** baš sam pogledao krivo se sjećam na smrtboxu je 16+18 a ne 14+16... ![]() Anyway uštekao sam ga da vidim baš na kaj će to ličit... Rezultati... Tja +12V je pod CPU loadaom od 100% 11.97-12.03 slično ko i smrtbox... Idle je 12.10 isto kao smrtbox ali na smrtboxu ne pada baš tolko nego je oko 12.03 i u loadu i u idleu... Naravno senzori preko everesta neda mi se sad ić multimetar tražit... Sve u svemu ništ posebno loše ili dobro na njemu... Ima 24+4, PCI-e, 2xsata, ventić mu je ipak malo glasniji od onog yate loona u smrtboxu... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 06.08.2007. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
E da da dodam komentar... Išao sam malo ovih dana testirati i PSU je KATASTROFA... Ko misli da je Smartbox loš nije imao Modecom... ![]() Napajanje (pazi sad ovo) prenosi 50Hz šum na sve komponente fino ja njega stavim u kantu i radim i gledam nešto mi čudno bubnja u zvučnicima... ![]() Prvo sam mislio sa je neka interferencija vanjska da sam slučajno nešto pomaknuo kabal od zvučnika il neki k* (imam ih kroz stol povučene tako da baš to i nije moguće ali ajde) i gledam i to je jedino objašnjenje... Šteta kaj nemam Osciloskop doma... ![]() Anyway totalni drek... Napravio sam jedino što sam mogao s njim - iščupao van 120mm fan i moddao case da imam 120mm ispuh... ![]() Prije je bio 2x80mm i ovo je puuuuno bolje... ![]() Bah ionako sam ga dobio za badava pa bar imam fan... ![]()
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Dobar je... Bar sad dok je nov - poslje ko zna kakav će bit tj kolko će trajat, to ćemo vidjeti... ![]() Ima ModeCom naljepnice s obe strane tako da neznam što je originalno bio ali me podsjeća oblik krila na ADDAe... U svakom slučaju na 5V ga se ne čuje makar nije da puše bog zna kako jako ali dovoljno je, ionako ja imamrelativno sređen raspored i smotena kablove itd... Za koji dan bi mi trebao stići Chieftec od 420w pa ću vjerojatno njega umjesto smartboxa stavit a ako bude glasam vent zasadt ću mu Yate Loona iz smartboxa... ![]()
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Nisam ni rekao ja da je ADDA i mene bi čudilo, rekoh da tako izgledaju krilca, doduše ionako postoji 4-5 designova krilaca nije da baš postoji velik repertoar izgleda... ![]() Poanta je da su krilca glavni uvjet za (ne)proizvodnju buke u radu tak da se po njima može procjeniti raspon okretaja na kojem se može govoriti o nekom razumno tihom radu... ![]() Drugi faktor su normalno ležajevi ali to kod novih ventova rijetko kad bude problem, zato i velim da ću vidjeti s vremenom dal će prozujati... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|