|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() Imam jedno pitanje. Ovako imam WinFast TV2000Xp Expert. Želio bi snimati Allo Allo sa Hrt. Pošto mi prijem antene nije neki spojio sam satelit na tv-in. Sad mi je slika odlična.Probao sam snimati sa PVR-om koji sam dobio uz karticu.Snimim u mpeg-2,reza 768*576.Slika i zvuk su ok,ali me zanima dali postoji neki program koji bi mogao još malo poboljšati sliku i povisiti rezu (mislim da direktno snima ne kasnija obrada).Ipak je to Allo Allo. Pa dajte par prijedloga na koji bi se način to moglo najbolje posnimiti (veličina fila nije bitna). ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Sa tim software-om ništa. Probaj Dscaler, s njim sam dobivao najbolje rezultate, samo s njim nešta snimit - čudo božje ![]() Al dobro, veliš da veličina nije bitna, onda neš imat previše problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
To je analogna kartica, jel tako? Onda ti ne vrijedi povećavati rezu kad signal koji primaš ide u jako maloj rezi, čini mi se da analogna ide u rezi cca. 352*288, al nisam siguran u to, no definitivno jest negdje upola manja od dvd reze. Tako da nema smisla povećavati, bolje ti je dobro posložiti filtere za čišćenje u VirtualDubu, AviSynthu ili čime već obrađuješ.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Mrga, ta Leadtekica ima sama za poštelat na 768*576 i tu je slika stvarno najbolja (sad, neznam na koliko je signal, mislim da si u pravu, al na toj postavci gore, je stvarno najbolja slika - koliko god to čudno zvučalo možda). Da, to je analogna kartica ![]() Ali velim, ja sam imao stvarno najbolje rezultate sa Dscalerom s kojim ta kartica radi. Ali s njim je prije bilo katastrofa za snimat, neznam dal je još i dan danas tako. Dcaler ima dobre filtre i daje odličnu sliku. Uf kad se samo sjetim te analogne, puno više zafrkancije od digitalne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
all you need is freeware
|
ne bih rekao kad DVB-T ide u toj rezi, a DVB-T je puno bolji od analogne Citiraj:
Ovo s povećavanjem reze sam mislio da ne vrijedi povećavati iznad one koju kartuša podržava, daklem iznad 768*576. Al i dalje mislim da je za svakog tko ima analognu karticu dobro da malo prouči AviSynth, jer se s njim video zaista da jako dobro počistiti. Dovoljno je reći da je ekipa na doom9.org tolko luda da s njim idu dodatno čistiti komercijalne dvde ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ako niste pročitali spojio sam satelit na tv-in,ne ide preko antene
Excalibur Zadnje izmijenjeno od: Ati. 10.08.2007. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Kvalitetu slike ne definira samo rezolucija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
all you need is freeware
|
Citiraj:
kul. sad mi još samo reci gdje sam ja tvrdio drugačije ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | ||
Pero_Snajper
|
Citiraj:
http://www.poslovni.hr/3558.aspx citiram Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Analogni format definiran je brojem horizontalnih linija (vertikalna rezolucija) i frekvencijom (broj linija u sekundi). PAL konkretno, ima 625 linija (576 vidljivo) i 50 Hz (50 linija, vidljivo kao 25 slika u sekundi). Horizontalna rezolucija je, u smislu standarda, ovjde potpuno nebitna, tj. nije upoće definirana. Količina horizontalnih detalja ovisna je kvaliteti izvora, ali i o prijemniku. Tek "prijevodom" na digitaliju dobijamo konkretne rezolucije u pikselima. Tako različiti sistemi imaju i različite horizontalne rezolucije, dok vertikalna ostaje ista. "Puna" PAL rezolucija bi bila 768x576, DV je 720x576, TV rezolucija je 704x576, itd. @ Ati Uglavnom, satelitom si riješio si sve što se riješiti dalo. Nećeš naći software kojim ćeš povećati rezoluciju direktno, niti kvalitetu slike bez naknadne obrade. Povećanje rezolucije ionako nema previše smisla, dok bi se snimanjem sa kakvim losless codecom (Huffyuv, recimo) te naknadnim kodiranjem u željeni format uz provlačenje kroz koji avisynth filter mogli dobiti jako lijepi rezultati. No, kad već imaš satelistki prijem (digitalni), jedna od opcija je i nabava kakve kartice za prijem satelitskog signala direktno na komp.
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Imam SS2 ali ne mogu otvoriti Hrt. Posto imam HRT karticu jedino rješenje je bilo satelit.
![]() |
#15 | |
all you need is freeware
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ej btw... Da ne otvaram novu temu. Dal mogu, buduci da imam prilicno los signal za ovaj LCD ekran itd... Uglavnom lose slika izgleda. Jel mogu ukljuciti neki filtar ili nesto dok gledam telku tu? Imam PixelViewBX1500. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..eventualno jos ChrisTV Professional,koristim ga uz dscaler jer daje odlicne rezultate i u nekim stvarima je bolji od dscalera,za snimanje programa nema beda.....samo nije free
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
samo bi htio spomenit program ProgDVB, koristim ga za snimanje DVB-T. dosta brzo sucelje i exporta snimku u mpg-u (za razliku od MediaPortala koji exporta u "dvr-ms".. btw zna li netko brz nacin za prebacit to u mpg?). ima scheduler.. mana je jedino manjak filtara i to (bar ja nisam uspio namjestit, a ni strech slike, no ako se snima to je nebitno). verzija 4.x je bolja, jer je 5.x eksperiment pisan u .net-u pa je spora. a i sucelje je ruzno ko k. Zadnje izmijenjeno od: Dule. 16.08.2007. u 02:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
MP exporta u "dvr-ms" ? ![]() Koristio sam prije samo MP (bez servera) i nikad nisam to videl... Znam da TVserver + MP moš birat između *.ts i *.mpg, a koliko se sjećam - sam MediaPortal snima u MPEG2 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
all you need is freeware
|
![]() |
#30 | |
all you need is freeware
|