|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
neču ti biti na pomoči ali ja sam se odrekao takvih razmišljanja ,jer po tome nebih nikad ništa imao jer stalno dolazi novo,zato uživaj dok možeš, taman kad dođe novo ovu grafu su izguštirao ,pa je prodaš i dodaš za novu i tako si u toku. ali ti po svojoj volji. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Čiča s tamića
Datum registracije: Jul 2006
|
ja mislim da se isplati 8800... budeš se na njoj naigro fino dok nvidia izbaci novu grafu i drivere optimizirane da ju kolko-tolko iskoriste... a ako razmišljaš: danas 6600gt, ionako nvidia izbacuje 9xxx seriju pa ksnije neku drugu, jaču, niš od toga jer skoro pa svakih mjesec dana dolazi nova grafa. sory ak krivo razmišljam, subota je i došo s party-ja...
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja bi išao na X1950 ali ne na pro nego na GT. 856 KN u Ve-Milu. Grafa ne da je dobra nego je neizrecivo dobra za te pare. Objašnjenje: DX10 je u povojima, ovih par poluigara što je izašlo su jako neoptimizirane (čitaj smeće), pa se na DX10 ponašaju kao slideshow. Svi novi veliki naslovi se odgađaju iz mjeseca u mjesec (čitaj Crysis neprikosnoveni car nove generacije igara iz travnja ove već je završio u studenom, a ko zna hoće li i tada). I onda najvažnije sve te nove igre će se morati radit i za jedan i za drugi API, jer ako će forsirat samo novi, ode velik dio tržišnog kolača. Tako da ćeš novu karticu moći sigurno iskoristit i malo dulje vrijeme. Ušteda je ogromna, a opet si dobio puno. Ali ovo sam samo ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Odgovor je jednostavan ako si možeš priuštiti 8800GTS uzmi je! A način razmišljanja kako bi radije čekao novu seriju je potpuno pogrešan jer i kada izađe npr 9800 serija onda ćeš opet razmišljat kak ti je opet možda bolje sačekat novu seriju i tako unedogled.... komponente se u današnje vrijeme kupuju danas i za danas a ne za sutra. btw ne kužim zašto sve ali baš sve spomen na 8800GTS asocira na dx10. Koga briga za dx10, kupit ću tu karticu jer je odlična u dx9 aplikacijama a ako bude dobra u dx10 tim bolje, ako neće bit jbg....uzet ću nekaj drugo kad bude vrijeme za to. Dakle ako si mogu priuštiti 8800GTS uzet ću je, ako je neću moć priuštit uzet ću 7900GS ; X1950Pro/GT ; HD 2600XT (ak mi treba za HD dekoding)
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Tako je... Ako se ima love za 8800GTS i igračke porive - nek je kupi, ako nema nek uzme ono za što se ima love... Ako mu treba samo za video onda najjeftinije koje iam te opcije koje ti trebaju...
![]() |
#8 |
Premium
|
Dobre i loše strane 8800gts u odnosu na 7900gs naprimjer.. Dobro: dx10, kvaliteta slike (na monitoru), u većini igara brža 30-50posto (po mojoj procjeni), u nekim igrama i više loše: veće zagrijavanje i potrošnja struje, tv out lošiji nego na 7900gs (barem na mom televizoru philips crt pixelplus2 29pt9020), u nekim igram nije brža gotovo ništa, nepovoljan omjer cjene i perfomansi u odnosu na 7900gs (skuplja 110posto a brža onoliko koliko sam naveo) Ovo su isključivo moji subjektivni dojmovi,ako neko ima drugačija iskustva sa te dvije kartice neka me slobodno demantira |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Pa da je baš tako nepovoljan omjer cijene nebi reko... mislim ljudima nije bilo teško dat 2k kn za 7900GT/7950GT a sad je odjednom dat 2k kn za 8800GTS320 puno? U usporedbi sa mojom prijašnjom 7900GTex ova kartica je osjetno brža. Ono što je 7900GT radila volt-modana i navijena na 700/950 ova radi na def postavkama i još bolje.
![]() |
#10 |
Premium
|
neisključujem mogućnost da ostatak moje konfe nije dopustio toj grafi da pokaže sve kaj može |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
pa čuj ako je to sve bilo na SanDiegu onda je definitivno da GTS-ica nije disala punim plučima. Znam jer sam i sam prešao sa 3700+ @2,8GHz na C2D
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() 8800 GTS ja je imam i grafa je super 2 soma i tvoja je... 1) možeš igrati sve dx9 igre sa full detaljima i dx10 sa malo manjima 2) nova tehnologija stara se automatski ne isplati 3) ja je imam i full sam zadovoljan! 4) i... Nije bitno što mi kažemo bitno je da si ti odlučiš dali ti grafa ide u tvoj budget ili ne ali moje mišljenje je da je definitivno isplativa kupnja. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako ćeš igrat DX9 igre onda u redu, jer navodno, ionako sada izašle kartice DX10 neće biti kompatibilne sa DX 10.1 ![]() Reče čovjek koji koristi integriranu grafu ![]() EOD s moje strane... btw @bez_panike: koji je ostatak tvoje konfe? Zadnje izmijenjeno od: tutix. 14.08.2007. u 23:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Čiča s tamića
|
sve ok samo bi umjesto 965P-DS3 stavio P35-DS3 i to je to... EDIT: ja nebih na crossfire soluciju isao.... troši više,veće zagrijavanje, ova ploča ima kolk znam 1 pci-e 16x utor a drugi 4x tak da se i ne iskoristi puna moć crossfirea i zato jel više od 8800gts netrebaš za pokrenut sve dx9 igr na max na pristojnoj rezoluciji
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rambus 3xtr1m
|
Citiraj:
Po ovome testu Ati ne treba veci bandwith od 4x A i druga kartica ti obradjuje samo aa i af |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Čiča s tamića
|
good 2 know.... ali ja bih ipak uzeo 8800GTS jer ona nije rađena za 1x pci-e već za 16x pci-e a u tome kolko sam vidio dobiva radeona u svim testovima (možda je nekaj oku promaklo), a crossfire ce i dalje trosit vise struje i jace grijat comp....
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ma ako ikako mozes, uzmi si gtx. i to je to. kako su ti neki rekli, dok cekas, mozes osjediti da zaigras neku sljedecu generaciju kartica. a i dok izadu te novije, gtx ce biti jos dugoooooooooo brza i jaka kartica. imam gigabytovu, i svaka pohvala. tiha, radi na 63-65°C, a potrosnja u granicama normale. i spremna je za puno najavljenih naslova koje dolaze. to ti je poput pitanja kaj je bolje q6600 ili e6750...dok se kalkulira, i dok dodu ti kao najavljeni programi koji ce to iskoristiti to u potpunosti, em ce pasti proizvodni proces ispod 45nana, em ce trosit manje struje, socket ce biti sXXX itd itd. uzmes kaj si mozes sada priustiti, cak se isplati malo dublje uvuci ruku u dzep, te se gustaj sada i odmah. nikako neces pogrijesiti s gts (ali samo ova od 640mb-jer za 320 kazu da je jednostavno premalo rama za sadasnje a bogme i buduce naslove), a ako mozes, uzmi si gtx. ve-mulj je ima za 3850. jos ako mozes bez pedejca... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
gradjanin i ti ga sad.... ovdje se govori o karticama od oko 2k kn a ne 3,5+ GTX se po meni ne isplati kupovat osim ako si baš zagriženi za ultra detalje sa max AA/AF na 1920 rezama Mislim ko da na pitanje koji auto više srednje klase da kupim ti provališ BMW sedmicu! Dalje nema tu spomena o usporedbi kao Q6600 vs E6750 jer su ono različiti procesori (4 vs 2 jezgre) dok kod GTS vs GTX baš i nije tak Što se tiče GTS 320 vs 640 i tu si fulao jer 320 je vrlo malo ili gotovo ništa sporija od 640 MB modela na normalnim rezolucijama http://www.xbitlabs.com/articles/vid...8-roundup.html
![]() |
#25 |
Premium
|
ne, vuche. sve kaj sam rekao je svojevrsna metafora. kupi gtx ako zelis luksuz za oci. s gts neces pogrijesiti. 320 mb je PREMALO za buduce naslove! cak i za sadasnje. naravno, na high postavkama. neznam kaj ce oni is xzabiti reci, no u realnom igranju, sve novije igre, koje koriste hi-rez texture, zahtjevaju puno vise meme od 320. je, radi ona po brzini kao i 640mb...ali, kupiti takvu karticu, pa sve drzati na low ili medium detaljima, je poput tvog srednjeklasnog auta a tjerati ga da vozi preko dvjesto. ide, ok, no to kaj ce mu kotaci svakog trena otpasti, aaa kog briga ![]() zato sam mu dao primjer...ako zeli bas sada igrati igre u najboljem svjetlu koje trenutno svijetli na trzistu, gtx ili gts640 su najbolji primjer. gts320 je jednostavno neisplativa investicija. a siguran sam po tvom pisanju, i znanju, da i ti to znas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
daj pogledaj onaj review pa onda piši o 320MB vs 640MB na x-bit u ti vele kak je 8800GTS 640 neisplativa u biti jesi bar pogledao članak?
![]() |
#27 |
Premium
|
iskreno nisam taj, no nekoliko drugih jesam. cak i test 320ke u bugu, mislim 4/07. uglavnom, svi se slazu kako ce 320 biti jednostavno premalo za buduce naslove. a isto tako, ako se zeli igrati sa maksimalnim detaljima, cak i noviji naslovi to nemogu progutati. u tom smislu je neisplativa. ali, kako sareni 3dmark kaze...brza je ko i nabildana sestrica 640ka ![]() u prilog tome govori i cijena koja i nije tako prevelika. 500njak kuna a rijesis se briga oko meme...hmm hmm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Čiča s tamića
|
prvo kao što je wolverine rekao 8800 GTX vs GTS nije ko q6600 vs e6750 (4 jezgre vs 2) jer je razlika u cijeni te dvije kartice 2500kn tj nove gtx-ice koštaju cca 4500kn a za to dobiješ dvije gts-ice pa si sli složiš a time bi pohebo GTX-icu, a sto se tice nadolazečih igara, možda se bude gtx bolje nosila s njima ali niti u nju nebih previše nade polagao..... a sto se tice isplativosti gts kartice s 320 MB---itekako isplativa---vrti sve dx9 igre na max, a mislim da ce se ok nosit s novim naslovima bar još godinu dana. Možda baš i dx10 nebu vrtila a mislim da je malo ljudi baš taj razlog naveo na kupnju GTS-ice.
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
ovako. oni kazu ovo: The 640MB model is 12% faster than the cheaper 320MB version in the highest of the tested resolutions. isto kako sam i ja rekao. na NAJVISIM POSTAVKAMA GRAFIKE raditi ce bolje. dok ce u nizim rezama i manjim postavkama raditi identicno. slazem se. ako namjerava igrati se na 17 ili 19 lcdu, onda sve pet. mada, ja bi ipak kupio nekaj za kaj znam da ce raditi bolje i kaj me nece dovesti u stanje da si pocupam kosu jer nisam htio u startu dati koju kunu vise, pa sad moram igrati crises u low detaljima ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|