|
![]() |
#1 |
Guest
|
Mouse refresh rate problem
Kao prvo pozdrav svima. Dosta dugo čujem samo hvalospjeve o PCE forumima, pa eto i mene. Ovako, imam jedan ozbiljniji problem koji me ubija u pojam i nikako da ga rijesim. U igri su 22" widescreen na 1680x1050 - 60 Mhz, WinXP SP2 i običan 100kn Logitech laserski miš. Monitor uredno radi na 60 Mhz. Do prije dva dana (na starom kompu, dok nisam kupio novi) držao sam screen refresh rate na 100 Mhz jer mi tako odgovora brzina kursora (sve ispod toga mi je presporo i boli me ruka). Iako je to samo softwerski u opcijama bilo podeseno na 100 Mhz (neznam tocno zasto je to na neku foru radilo), miš je mislio da je to stvarno tako pa je i osjetno brže letio kursor. (Radeon 9800 Pro, Catalyst 7.x). Dva dana kasnije, i dalje imam isti monitor, ali sada novi komp u kojemu je GeForce 8800 GTS (ForceWare 162.x). Opciju 100 Mhz refresh rate vise nemam, a i ako je dodam - ne radi (out of sync). Mislim taj dio mi je jasan da nemogu na LCDu imat 100 Mhz, ali sada mi je zbog te softwerske 60 Mhz postavke pokret kursora jednostavno smrtno spor. Probao sam sve moguce (dobro podrazumijeva se da mi je pointer speed na najviše), mijenjati drivere, čačkati po registryu, probati preko ps/2 i preko usb porta spojit mis (onaj obican logitechov zeleni adapteric), kojekakve ps/2 rate adjuster, usb mouseswitcher i slicne programe koji su nekad radili, jednostavno što god da napravim, nista ne pomaze. Zato vas ovim putem pitam, kako da opet natjeram svoj miš da misli da je 100 Mhz i da leti? Užasno me to živcira, imam novi komp, sve je tip-top, a zbog jednog običnog miša koji je sada prespor me odvratno boli ruka i moram "pol stola" potegnut za doć s jednog kraja desktopa na drugi. Naučen sam na onu brzinu kursora koja je pri 100 Mhz i nemogu bez toga. Kako to riješiti? |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kakve veze refresh rate monitora ima sa brzinom kursora? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
Kako ne, pa oduvijek mi je brzi kursor sto mi je veci refresh rate, neznam tocno u kakvoj je to vezi jedno s drugim, ali tako je. |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pročitaj oprezno ove upute . Spoji miš na USB pa probaj, miš će imat bolji odaziv, btw mora ić u Safe-modu. Probao si one kerefeke u Mouse properties u Control panelu, za povećanje brzine kursora po ekranu? Jedino što ti preostaje (ako ovo ne upali) uzet miš sa većom razlučljivošću tipa Logitech RX1000 ili Genius Ergo 525 - to od jeftinijih miševa, prvi ima 1K a drugi 2K dpi, probaj posudit od nekog prvo neki miš bolji da ne bi bilo uzaludno kupovanje. Uglavnom LCD monitor jednostavno mora radit na 60 Hz i gotovo jer ne znam mora. Sve ukošeno i boldano je klikabilno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
@tutix: Ovo za USB polling rate je medju prvim stvarima sto sam probao ali jednostavno ne pomaze. Sve sam napravio kako treba, nisam tuka, ali nece da ga lijepo molis. Neznam tocno gdje bi mogao posuditi takav miš, ali nije loša ideja, mozda bi stvarno mis s vecim dpi-om rijesio problem. @Olymp: Kazem vam da sam do nedavno imao Radeon 9800 Pro + Samsung 22" LCD WideScreen i to je letilo na 1680x1050 pri falšnih 100 Mhz ko blesavo. Znam, jednostavno znam da to nije bilo 100 Mhz vec samo 60 Mhz, ali ja sam opciju 100 Mhz imao, i Windowsi su uredno mislili da je taj refresh rate zbog cega je mouse letio kako spada. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Zaboga, probane su sve te kombinacije ("speedovi", "akceleracije") u control panelu, u driverima, u IntelliPoint-MouseWareima, bez drivera, bez programa, i SVE ostalo u tom tonalitetu. |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |