|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
pavillion 6500t ili inspiron 1520
Pozdrav. Evo planiram kupiti laptop namijenjen grafickoj obradi, radu na mrezi ... Cijenovno raspolazem do 8.5 tisuca. Da ga sastavljam sam izgledao bi: 15.4'' WXGA (WXGA+ ako je moguce) Intel Core2Duo 1.6 ~ 1.8GHz 2GB 120GB Radeon x1xxx (ne nesto monstruozno, samo nek se nadje ako planiram zaigrati neku ne prezahtjevnu igru). WLAN ostalo regularno... stavio sam dvije gige rama jer planiram ukrcati vistu. ima li tko savjet da li je pametno raditi i na giga rama s vistom sve od navedenog gore. jos bi volio napomenuti da bolujem od estetske boljke, trudim se ukomponirati izgled u cijelu konfu (toshiba je moj favorit na tom polju) no nije ni blizu prioritetima... hvala unaprijed p.s. cuo sam da na forumu ima jedan profic za laptope, valjda vranoga, frend mi ga preporucio za pomoc oko konfe... Zadnje izmijenjeno od: ultima. 09.08.2007. u 20:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2002
|
toshibu A200 koja je u tom cijenovno rangu zaobiđi jer je katastrofa izrada, kučište zijeva na sve strane več kod novog. eto moja preporuka od novih modela na Santa Rosa platformi. ima WSXGA+ rezu (jako dobar ekran). dodaš još gigu rama i to ti je taman malo preko tvoje cijene http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=5432 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
dance instructor
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
nah, da ugradjujem ram to ce me opet doci cca 500 kn vise a i petljanja sa slanjem u servis i nazad. ne. + ovaj lenovo je glomazan, grafika mu guta vecinu baterije. na ostalo nemam prituzbi. anything else? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
evo surfam vec 2 sata po shopovima na netu. IMA LI IGDJE 2 GIGA RAMA UGRADJENO A DA A NE PLATIM miljon eura? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
dance instructor
|
Citiraj:
i btw. dodatnih 1GB rama je oko 250 kn, a ako sam neznas okrenut laptop izvadit 3-4 šrafića i zastekat plocicu koju jednostavno nebres krivo zastekati a da prirodno pase u utormozes zamoliti u ducanu gdi kupujes laptop i ziher ce to odma pred tobom napraviti ako treba, vjeruj mi 2min posla inace lenovo je odlican brand zahvaljujuc kvaliteti, a sad ovisi da ti trebas performanse? male dimenzije? ili kvalitetu ? sve ovisi o tebi i tvojim zeljama stoga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
@jedan.tamo: hvala na obrazlozenju u vezi rama Nakon iscrpne pretrage po review forumima suzio sam izbor (vi procijenite) na ova dva: HP Pavilion dv6500t i Dell Inspiron 1520: Znam da paviliona nema kod nas ali imam rodju u US tako da nije problem. Pavilion sam slozio na shopping.hp.com za 1.117$ + 99$ za garanciju na godinu dana. To je cca 6800kn. Konfa je: Intel(R) Core(TM) 2 Duo processor T7300 (2.00 GHz, 4 MB L2 Cache, 800MHz FSB) 15.4" WXGA High-Definition HP BrightView Widescreen Display (1280 x 800) 2GB DDR2 383MB NVIDIA GeForce 8400M GS HP Imprint Finish (Radiance) + Webcam + Microphone Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Connection 120GB SATA 5400RPM LightScribe SuperMulti 8X DVD+/-RW with Double Layer Support High Capacity 6 Cell Lithium Ion Battery (3.5h intenzivnog rada) Inspiron 1520: • Intel Core 2 Duo procesor T7100 • 1.8GHz / 2MB L2 / 800MHz FSB • 15.4" WXGA TFT 1280x800, TL • 1GB (2x512) 667MHz DDR2 • 120GB (5400rpm) tvrdi disk • 8xDVD±R/±RW DL pogon • 256MB nVidia GeForce 8600M GT • Integrirana kamera 2.0M pixela • 8-in-1 Combo Card reader • Bluetooth, IEEE1394, S-Video • Dell 1505 802.11a/g/draft-n WLAN • Free DOS 7100kn kodeks.hr e sad u vezi reviewa, pavilion ima minus buku ventilatora i grijanje, inspiron pak skoro pa nista osim tezine... kompariramo li benchmarking testove: Super Pi comparison results HP dv6500t (2.0GHz Intel Core 2 Duo T7300) 0m 59s Super Pi comparison results Dell Inspiron 1520 (2.0GHz Intel T7300) 0m 59s PCMark05 comparison results HP dv6500t (2.0GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4,079 PCMarks PCMark05 comparison results Dell Inspiron 1520 (2.0GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 4,616 PCMarks 3DMark05 comparison results HP dv6500t (2.0GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 2,288 3DMarks 3DMark05 comparison results Dell Inspiron 1520 (2.0GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 5,348 3DMarks 3DMark06 comparison results: HP dv6500t (2.0GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1,334 3DMarks 3DMark06 comparison results Dell Inspiron 1520 (2.0GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 2,905 3DMarks ...vidimo da dell pere hp u grafici sto i nije toliko vazno jer ne planiram neki gaming no u istu konfu da je jedan ovoliko bolji od drugog .......... ne znam btw, rezultate testova uzimao sam sa notebookreview.com. Konfa za inspiron tamo je bila:
Zadnje izmijenjeno od: ultima. 09.08.2007. u 21:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nadogradnja rama je krajnje jednostavna i to rade odmah u prodajnom mjestu, grafika ne proguta pola baterije nego nekih 15-20% skrati trajanje, ali zato imaš pravu grafičku. Prilikom kupovine vani uzmi u obzir garanciju koja ti u mnogim slučajevima nije međunarodna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
dance instructor
|
u ovom slucaju definitvno bi uzel DELL, bas o toj seriji 1520 se puno prica i hvali na netebook.review.com savjet: ako kazes da ti netko moze uzeti pavilliona iz US, nek ti uzme 1520 isto s amerike (ti od doma narucis i odredis datum, i nadas se da bude sve u redovno vrijeme dostavljeno ![]() zasto? amerikanci imaju pravo na popuste kod kupovine novog della (ako se registriras na newsletter mozes dobiti i cak 400 USD popusta -cca 2200kn)to oni zovu bonovima... sam si slozis konfiguraciju kakva ti odgovara i sa popusto je odlicna cijena..zna biti do 40% jefitnije nego kod nas... naravno vise o tome mozes pronaci na sluzbenim stranicama a ako vec igras na tu kartu, ja bi ti preporucil dell vostro 1500, ima verzija sa jakom grafickom.... ako ti je to prioritet |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
u svjetu vjerujem da ima, ali treba provjeriti za ova 2 servisa u HR pošto kad kupiš Dell u HR nemožeš u bilo koji od ova dva. To sve ovisi u globalnom ugovoru Della. Za HP pavilion sigurno nemaš servisu u HR pošto taj model uopče ne postoji ovdje, jedni ako priznaju garanciju negdje u EU gdje se prodaje pavilion |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
ne, ne planiram ja gaming neki vrtiti, tek tu i tamo, kad mi se bas da sta ovo pise da inspirion nema opciju za xp?!? koji ku***... ja mogu na svoj lappy uvaliti valjda bilo koji os....!?! na sto se ovo odnosi? anyway... promislit cu... moze li mi ko reci: kad mi rodjak primi dostavu, na koji najjeftiniji nacin moze je poslati do Hrvatske ili UK (jer cu tamo biti od devetog mjeseca) da ne bude preskupo za nase standarde (ne valjda preko 400kn ako vec... ne znam kako idu cjene). i cuo sam da se nekad moze staviti neka oznaka, valjda da se salje ko knjiga, manja carina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
e j3biga... sad sam i to saznao... buduci da vistu koristim ali xp mi je vise user-friendly.... pa ako budem na xp htio... + dodje 7.100 kn + pdv, sto sam zaboravio... dakle, ovaj bi mogao otpasti sto mi je jako zao... jos cu promisliti |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
nisam nasao sajt od della ili hp gdje mogu konfigurirati za UK... imas li ga ti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
dance instructor
|
Citiraj:
evo za sve serije, samo izaberi : http://www1.euro.dell.com/content/pr...dt1&l=en&s=bsd |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
ok, care, a za hp? posto ovaj tren vise tamo naginjem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
dance instructor
|
http://welcome.hp.com/country/uk/en/welcome.html ako uzimas nesto iz small business serije dobijes jos plus bonus od 40 funti (400kn minimalno)samo kao se registriras...stoga nije na odmet, ali da ti napomenem ..pavillion je STROGO kučna serija |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
ma bio sam na tom sajtu... nema nigdje ni vidjeti pavilion a kamo li jos da ga sam konfiguriram kao na shopping.hp.com thx anyway btw, kucna serija kazes? lagan je i robustan... ne vidim zasto ga ne bi teglio unaokolo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
dance instructor
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() sory ali moral sam, kucna serija - procitaj vodic od vranoge, imas sticky i bit ce ti jasno o cemu pricam , a do onda uzivaj u neznanju ![]() a sto se tice konfe, mislio sam da ces se snac, ali evo , rado pomazem : http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en...187-38191.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
oki... a, ja bih rekao da je izmedju ovaj pavilion .... nije bas PREkucni pogledaj inspirion: on je kao sto ga predstavljaju - balans.... inace puno hvala na linku (je da ispadam retarda ali... gdje da ja ovdje slozim komponentu po komponentu !?! ima samo po modelima. vi ostali ovo ne citajte) ove britanske retarde ne stavljaju cijenu nego moras zvati omg |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
nema optimuma... ni nacina za konfigurirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
dance instructor
|
na tom linku ti se otvore serije pavilliona (kliknes na naslov odeđene podserije koja te zanima) npr. na HP Pavilion dv6300 Entertainment Notebook PC series i onda ti se otvori tad oznacis opciju: All Models i imas na biranje 6-8 modela, jedan mora zadovoljavati tvoje kriterije.. nemozes bas doslovno slagati ko kod della |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|