|
![]() |
#1 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Vista x64 i T-com ADSL
Kojim uredjajima je moguce spojiti Vistu x64 na T-com/Iskon ADSL? Ako su to kao i kod x86 viste (oni routeri Siemens C-010-I i Elcon 2253 EU), jel' moguce njih pokrenuti pod vistom x64. Jel' moguce pokrenuti LAN sa ASUS MB pod x64? Jel' moguce spojiti LAN i te mrezne modeme? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Pretpostavljam da možeš normalno spojiti sve ethernet uređaje..usb sumnjam..znaš ono Vista+driveri=problemi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
"Samo vodu ne!"
|
Nista od ponudjenih USB uredjaja koliko ja znam defintivno ne radi ni na 32bitnoj visti. Znam da na njoj rade ti neki routeri modemi, ali pitam za Vistu x64... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Svaki router koji je u routing modu i ima pravilno podešen PPPoE protokol može routati bilo koji komp neovisno o OSu koji je na njemu... win 3.11 ili Vista, Linux, Unix ili FreBSD svjedno... Samo trebaš pravilno znati iskonfigurirati mrežu između kompda i routera, ako se ne kužiš puno u to najbolje ti je ostavit DHCP u routeru upaljen i u kompu isto tako sve ostavit na automatici...
![]() |
#6 |
"Samo vodu ne!"
|
Moze li se kojim od ova 3 uredjaja spojit na t-com adsl pod vistom x64: (znam da se teoretski moze, pitam one koji su vec spojili - i u praksi ![]() 1. Zyxel ADSL2+ P-660RU EE 2. Ericsson ADSL modem HM220dp (ethernet + USB) 3. Elcon, kakvog prodaje mdodig Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 06.08.2007. u 13:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
"Samo vodu ne!"
|
Spliff, jesi li ti spojio? Mislim jasno mi je to sto kazes. Cuo sam, kao i vecina, da to radi, ali umjesto sarkasticnih primejdbi imao bih puno vise koristi od savjeta. Recimo; Vidim da ti imas vistu x64. Jesi li spojio t-com adsl? Kojom lan karticom? Kojim mreznim modemom? To bih volio znati. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 06.08.2007. u 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ajde kad si takav pesimist ![]() ![]() Imam t-com adsl, kasda modem u bridge modu (znaci ne radi kao ruter) spojen na Linksys BEFSR41 router spojen na integriranu mreznu na kompu i laptopu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
"Samo vodu ne!"
|
Ja imam ovo; 1. DESKTOP: Vista x64 Ultimate desktop sa Asusovom maticnom koja ima 2 LAN ulaza 2. LAPTOP: Xindows XP SP2 Home 32bit sa klasicnim LANom, koji zbog drugih mreza mora imati fiksni IP XXX.XX.XX.XX5 (Desktop mi sada ima IP XXX.XX.XX.XX6 i fino se vide u mrezi iako je mreza u Visti "Unidentified". 3. MODEM: Siemens C-010-I mrezni modem 4. Iskon ADSL, ali to je kao T-com...njihovo je sve. E sad evo sto ja hocu. 1. Imati pristup na T-com ADSL preko spomenutog Siemens mreznog modema na Visti x64. 2. Umreziti laptop (XP Home 32bit) sa desktopom, s tim da laptop moze na na Internet preko desktopa (ne wireless nego obicnim LANom) i mora ostati fiksna IP adresa. Moze li se? Zna li tko kako? Pomoc molim... BTW Vista Ultimate x64 je killer sad kad sam nabavio kompatibilni hardver. Jednom kad se slozi ide ko zmaj. Jako brzo i jako stabilno. Narocito 64bitni soft. Boota se 2x brze od 32bit XPa. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 08.08.2007. u 15:37. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
"Samo vodu ne!"
|
Dok tu cekam vas, kakti grde hakere, slozio sam sve sam. I radi. I to dobro. Ave Vista 64bit, znam zasto te ne vole, ali nisu u pravu... Radi savrseno uz malo strpljenja i istazivanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
|
Kao prvo - vjerovao ili ne ali ljudi na ovom forumu imaju i drugih poslova u životu nego odgovarati tebi na trivijalna pitanja... Kao drugo - odma sam ti rekao da nema problema s bilo čime što radi u router modu, a što se bridging moda tiče - to ovisi o tome dali router/modem treba drivere ili netreba, konkretno siemens NE treba a oni koji ih možda trebaju - pitanje je dali isti postoje za x64 Vistu, samo to i ništa više... Kao treće - melješ gluposti sigurno se ne diže 2x brže od 32 bitnih XPa prema tome skuliraj se malo s tim Vista oduševljenjem, makar uostalom - brzo će te proć kad te malo BSODovi pouče zašto ista ta Vista i nije baš tako bajna kao što se čini na prvi pogled... Istina ako koristiš samo benchmarke i IE7 vjerojatno nećeš imati previše problema... Kao četvrto i zadnje - kad si ti tako pametan istraživač i pametniji si očito od svih nas onda kaj uopće postaš pitanja, pa ti bi nas trebao sve tu instruirati, jesi razmišljao da naplaćuješ svaki svoj post - recimo 10kn po postu ili sl...
![]() |
#13 |
"Samo vodu ne!"
|
Yedwy, sorry ali ovo ti je malo nepromisljeno, da ne budem izravniji. Cemu to? Cemu takvo podcjenjivanje? Cak da je i opravdano bilo bi primitivno. Sigurno je u pitanju isfrustriranost neuspjelim pokusajem instalacije. I ja sam bio razocaran kad mi prvi put nije upalilo. Za BSOD uvijek postoji razlog i rjesenje. Samo se mora malo istrazivati i imati strpljenja i tolerancije. No dobro... "Grdi hakeri" je bila sala. Cini mi se; vrlo ocita za prosjecnu osobu. Ako je netko drugacije shvatio; moja iskrena isprika. Pitao sam za podesavnja mreze, zato jer cijenim savjete gotovo svih ljudi ovdje, a sam sam se prvi put susreo s Vistom, i 64bitnim OSom generalno, prije par dana i nisam imao pojma o tome. Napisao sam mali osvrt na instalaciju i prve dane koristenja Viste x64, na "Windows Vista Ultimate - moj review", ako nekoga zanima detaljnije. Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 09.08.2007. u 03:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Beskorisna bitanga...
|
Budi izravniji... Baš me zanima... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
I ja bi htio bit takav kad budem veliki...
![]() |
![]() |
#15 |
"Samo vodu ne!"
|
Drugi problem
Prije svega; da se ne bojite vise ovih postova gore, mr. yedwy i moja malenkost, davno smo rascistili sitne nesuglasnosti. ![]() Ali imam drugi problem... Na Visti x64, s kojom sam i dalje prilicno zadovoljan, instaliran mi je iskon ADSL preko starog Siemens C-010-I mreznog modema. Internet je od pocetka radio iako je "Network and Sharing Center" redovito pokazivao "Unidentified Network" i "Limited Connectivity" za "mreznu" vezu modema i racunala(mrezne kartice). S obzirom na to da sam se normalno mogao spajati, to me nije previse diralo. Medjutim, nedavno je pocela pucati veza. Opera i IE32/64 nisu prepoznavali Internet vezu. "Network and Sharing Center" bi pokazivao da "Broadband Connection" radi bez greske i vidjelo bi se da ide D/U promet. Interesantno je da utorrent i dalje normalno skida. Ako bi se diskonektirao i opet spojio (samo dialup) - opet ista stvar. Ako bi resetirao mreznu vezu modema i LAN kartice - opet ista stvar. Samo ponekad proradi samo od sebe, a inace tek nakon restarta. Sto bi to moglo biti? Modem? LAN? Driveri mrezne kartice su friski. Inace imam sve updateove za vistu x64. Kako to rjesiti? Pocelo me opako zivcirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Jesi ugasio onaj IPv6 u servicima i opcijama za mrežu? On ti je zaslužan za ono limited connectivity... ![]() Inače u Network Managment Centeru u opcijama veze ugasi sve osim TCP/IP v4 i Link-Layer Topology Discovery Mapper I/O driver pa probaj tako...
![]() |
#17 |
"Samo vodu ne!"
|
U opcijama sam vec ugasio. To nista nije popravilo. Ali u servicima ne!? Kako to mislis u servicima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Imaš jedan IPv6 service... Zoe se IP Helper to isto umlatiš... Jesi probao sve osim TCP/IPa ugasit? Naravno moraš restartati vezu da bi to postale aktivne postavke...
![]() |
#19 |
"Samo vodu ne!"
|
Jesam. Ugasio. Disable. Enable. Restart. Nista novo. I dalje je unindentified network/limited connectivity. Nije jos pukla veza Interneta, pa ne mogu reci ima li tu promjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Čudno meni je sve odma proradilo bilo kad sam zatukao IPv6 bez problema, da ti nije nešto sprčkano sa adresama ili postavkama mrežne? Probaj je removati u Device Manageru i onda je natrag instalirati...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|