|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Novi stroj cca 10000kn
Dakle, kao što već piše u naslovu molio bih vas da mi sastavite komp unutar gore navedene cijene. Komp će prvenstveno služit za igre, slušanje glazbe, surfanje itd. Periferija nije uključena u cijenu. Par malih odrednica : hard mi je dovoljan 1 oko 300 gb pošto imam već jedan externi pa nema potrebe za većim, grafa 8800gts 640(možda gtx ako stane?) i ono što mora biti u kompu je zvučna kartica x-fi xtreme gamer(ne bulk). Ostalo prepuštam vama, može komponente iz raznih dućana. Što se tiče OC-a nemam ga u planu, možda u dogledno vrijeme, ali isprva ne. Unaprijed hvala ![]() EDIT: i volio bih da bude prilično tih ako je moguće, nadam se da nisam prezahtjevan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Procesor:
Memorija: 4x1gb Kingmax 667 - 1176kn, ADM Grafička:
Optika: LG GSA-H30N, black, SATA - 249kn, Ve-Mil Napajanje: Corsair HX520W - 730kn, ADM Kućište: Antec Solo - 662kn, ADM --------------------------------------------------------------------- UKUPNO:
Ako ti je važna tišina, onda je poželjno da ubaciš i neki aftermarket cooler, kao što su: Za ~200kn: Freezer 7 Pro, Scythe Katana 2, Coolermaster Hyper TX Preko 250kn: Thermatake Sonic Tower rev.2/Big Typhoon, Scythe Ninja Plus/Infinity/Mine, Noctua NH-U12F EDIT: Dok opet s druge strane gledam, možda bi bolji izbor bio dual core, pogotovo jer ti je konfa namijenja za multimediju i igre. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 07.08.2007. u 00:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a da umjesto q6600 stavim e6750 pa mi taman stane za gtxicu? ili je bolja ovakva opcija kakvu si ti sad stavio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
Da, baš sam i ja na to kasnije pomislio ![]() Pogledaj sad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
mislim da će ići ova zadnja opcija, barem zasad ![]() tnx razer |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
@Razer imam pitanje, slažem istu stvar za iste novce al s monitorom od cca 2 soma kuna...jel se stvarno više isplati uzeti 4gb kingmaxa sa 667mhz od 2gb sa 1066mhz? (znam da je razlika 300kn)...pitam jer ja mislim kloknut 6750 negdje na 3,2 s gore navedenom matičnom a komp bi koristio za pičenje igara (simulacije vožnje i letenja) + gledanje filmova (posao ostaje na poslu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
|
Bolje uzeti 4gb Kingmaxa 667. Pošto procesor ima množitelj 8, dotična memorija će ti biti sasvim dovoljna za iskorištavanje OC potencijala E6750. Zašto SATA optika? Evo par razloga - npr. ako imaš postojeći hard na IDE sučelju, a današnje ploče imaju samo jedan IDE kanal, spajanje prže na isti je smrt (vjeruj mi znam iz iskustva). Druga stvar, vezana većinom uz estetiku - SATA kabel je uži i duži od IDE kabla, tako da se može lakše sakriti, a i ne zaprečava protok zraka u kućištu zbog svoje veličine. @giga: tnx ![]() Zadnje izmijenjeno od: Razer. 07.08.2007. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Svaka cast Razer, svaki dan gledam par tvojih postova preporuka. Jako su uredni i jasni i tocni sto je najbitnije(bar po rekacijama drugih clanova). Morao sam baciti pohvalu sori na OT-icu Svaka cast!
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
Nećeš moći ''dobiti'' svih 4gb na 32-bitnom OS-u, tako da će umjesto 4gb, Winsi prikazivati 3.72gb memorije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
"Sadly, there is no setting lower than 1:1 so without very fast RAM (800/1066 MHz) you will be overclocking your memory as you up your CPU speed" http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1119 tu ploču sam mislio uzeti zbog FW-a kojeg nema na običnoj DS3 kolko znam....a sad kolko je dobro usporedo s procom dizati i tu memu (a to bi se desilo sudeći po gornjem članku)? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
Čuj ako ideš ovako - da memorija može potegnuti cca 950mhz i procesor sa množiteljem 8. Maximalna teoretska brzina bi bila 3800 (475*8). Uz dosta (niskih) djelitelja mislim da memorija ne bi trebala predstavljati problem. Zadnje izmijenjeno od: Razer. 07.08.2007. u 13:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja se nekontam previse u ram i sta ja znam. Ali di god sam bio nisam vidio da su windowsi prepoznali 3.72GB rama. Na jednom sam sistemu vidio 2,97, a na drugom 3,27GB. Inace misljenja sam da je 4GB, ili koliko god da prepozna, previse i samo ce zjapiti neiskoristeno. Prelazak sa 512MB na 1GB je ogroman, sa 1GB na 1,5GB se dosta osjeti, skok na 2GB se osjeti, a daljnja nadogradnja je previse. Sigurno zavisi od aplikacije do aplikacije. Ali gledam ljudi spominju cad aplikacije i ja radim u tako necem vec jedno 4-5 godina i nepotreban je ram, a brzina procesora da negovorim. Razlike su smjesno male. Radio sam na AMD XP1700+ sa 1GB rama i sve je letilo u acadu 2006. I kao podloge sam stavljao ogromne karte cijelih naselja i nema problema. Zato mi je lagano zlo od tih prepucavanja. A i igre neznam dali trenutno koja zna iskoristiti vecu kolicinu rama, bolje uzeti manje, ali brze, pa lako se poslje nadogradi ako se ikada ukaze potreba, a s vremenom ce se ukazati za sad je nema. Nisam sa ovim postom nikoga htio uvrijediti. Samo kazem onako kako ja gledam na trenutno trziste. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 10.08.2007. u 10:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Radio sam u autocadu, mechanical desktopu i catii. Trenutno radim plin za jedan grad u slavoniji. Karte su ogromne i spojeno ih je vise. Potom su podjeljene na sektore da stanu na A3 format papira i to je sve u istom crtezu i radi komp ko zvrk. Leti. Ja neznam, mozda vi koristite slike nekog cudnog formata i onda vam je sama slika preko 1GB i normalno da ce sve progutati. Dobro mozda sam pretjerao sa 1GB, ali strasno. Inace sam po prirodi vrlo miroljubiv, pa mozda zato ja neprimjecujem nikakovo stekanje i trzanje. Meni je i igranje ispod 20FPS-a igrivo. Mozda je u meni problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
btw. jel može na onu matičnu ići zvučna xtreme gamer? dal ima mjesta i to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
.
|
Da, možeš staviti drugu zvučnu, ima mjesta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
evo vidio sam da u admu ima E6750 malo jeftiniji kao i hard, ispada da ću samo grafu i monitor kupit van adma ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne treba
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne grije se puno, a može trajati gotovo jednako dugo kao i prije, jer su u suštini isti čipovi kao na Kingmax-u od 800 MHz. A 40 MHz više nije puno.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Registered User
|
Citiraj:
i još me nešto zanima....ako uspijem dobiti crucial balistixe (800mhz) u linksu kad budem kupovao komp (sad ih bar po cjeniku ima)....kolko mi ta memorija znači kod overclocka c2duo?...recimo da želim dići 6750 na nekih 3,36Ghz? jel se iplati to kupovat? za sada je cijena jako povoljna u odnosu na kingmaxa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
.
|
NHF, al po par tvojih posljednjih postova vidim da se držiš nekih reviewova kao pijan plota, i očito ne slušaš kad drugi pričaju (čitaš što pišu) - Kingmax 667 ima iste čipove kao i Kingmax 800, tako im je i OC potencijal podjednak. U vezi OC-a,po 100-ti put velim, i najobičniji Kingmax 667 će ti biti dovoljan da potjeraš tog E6750, zbog njegovog množitelja koji iznosi 8. Druga stvar bi bila kad bi uzimao npr. E6550 koji ima množitelj 7. Za žešći OC, npr. 3.5ghz, bi morao uzeti i ploču koja može potegnuti na 500fsb-a, pa tako i puno bolju memoriju. Ne kužim zašto forsirate Balistixe, ako ih nema, nema ih, traži dalje...Links se ionako lijepo izjasnio da Ballistixa neće biti u dogledno vrijeme, tako da se ne nadate novoj pošiljci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa ljudi ti i iznose vlastita stajališta samo se ti oglušuješ. Kingmax 667 i Kingmax 800 imaju iste čipove i jedina razlika je u postavkama SPD-a. Dakle im aisti čip, isti PCB dakle može ići podjednako. 667 će na 900MHz crknut kad i 800 na 900Mhz.... OK postoji razlika između čipova jer sam proizvodni proces nije savršen pa nemožeš imat dva identična proizvoda, no to je obično zanemarivo. Možeš ti imat dva nazivno ista čipa a da im se perf i izdržljivost razlikuju u par posto. Ista stvar kao i sa procesorima. Dalje RAM ne ubija radni takt nego radni napon. Ako pretjeraš sa taktom samo neće radit kako treba a ako pretjeraš sa naponim crknut će. Dalje za OC C2D procesora koji imaju množitelje 8 pa na dalje nije potreban neki ekstra RAM koji ide na 1000MHz jer ćeš prije naletit na zid sa CPU-om nego RAM-om. BTW stigao je Ballistix 800 i košta oko 450kn 1GB keks
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|