|
![]() |
#31 |
Gamer 2 the Bone
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma da, ali ne sviđa mi se to. Jednostavno nije prirodno. EDIT: skužio sam zašto se gasi, trebalo je dignut voltažu NB-a za 0,5V...sada se normalno restartira. Digao sam proc na 3.3 i voltažu mu na 1.43 i sada vrtim orthos pa javim rezultate...ako ikoga zanima... ![]() Pitanje: općepoznato je da ako na ovim pločama u biosu stavim npr. voltažu procesora na 1.45, u windozama (everest i cpu-z) očitavaju 1.41, dakle redovitih 0.04V manje. Ista stvar sa memorijom. E sada, tko griješi, BIOS ili windowsi? Koliko u gore navedenom slučaju CPU STVARNO dobiva struje? 1.41 ili 1.45 volti?
- Nothing in this world is certain. That's the only certain thing I know. - Zadnje izmijenjeno od: TheProfiler. 17.05.2007. u 22:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Gamer 2 the Bone
|
Evo, čini se da sam uspio udarit stabilan overclock na 3.3 GHz, ali tek sa 1.45V. Doduše, vrtio orthos samo 7 sati, neću bit miran dok ne odvrti 15-tak... Redosljed: -3.5 sa 1.45V odmah ruši orthos -3.4 sa 1.45V odmah ruši orthos -3.3 sa 1.40V ruši nakon 2 minute -3.3 sa 1.43V ruši nakon 1 h -3.3 sa 1.45V radi E sad, mislim da bih ga mogao ustabiliti na 3.5 GHz ali tak sa cca 1.5V. Jel to previše? Što je bolje: 3.3 sa 1.45V ili 3.5 sa 1.48-1,5V? Za svakodnevni rad i igranje? U svim slučajevima temp. su oko 53-56 stupnjeva, samo mi se RPM povećava...
![]() |
#34 |
Gamer 2 the Bone
|
Ma i budem. Reci samo, je MORA meorija/FSB bit 1:1? Jer to znači da moram ostavit memu na 735 MHz... Koja je to fora sa 1:1? A da stavim na unlinked i lagano zavrtim memu na 850-900, 4-4-4-12 (dokazano radi bez beda)? I da ponovim pitanje glede voltaže: 1.45V u BIOSu u windowsima čita kao 1.41V (cpu-z i everest), i tako sa svim voltažama...koliko stvarno onda proc dobiva struje? 1.41 ili 1.45V?
![]() |
#35 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Povečaj onda omjer 735 je malo, ni meni ne radi na 1:1 nije to kod Intela toliko bitno. ![]() Proc dobiva 1.41V, ploča undervolta kao i večina ostalih (i moja također).. vdrop jedino.
![]() |
#36 | |
Gamer 2 the Bone
|
Citiraj:
A ja misl'la.... ![]() Ovo je dobra vijest za nastavak klokanja... ![]() PS: jel ima netko dobar link sa jasno razjašnjenim uputstvima za taj vdrop mod? Ako uključuje šaranje grafitnom olovkom ili nešto, vjerojatno ga neću radit da ne skurim nešto a i gubim garanciju, ali volio bih vidjet o čemu se radi...idem malo proguglat..
- Nothing in this world is certain. That's the only certain thing I know. - Zadnje izmijenjeno od: TheProfiler. 18.05.2007. u 09:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne kužim ![]() Kako misliš da ćeš napraviti vdrop mod ako ne želiš ništa dirati po ploči... Ništa bez olovke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Gamer 2 the Bone
|
Jok, ne ide preko 3.3 giga. Na 3.5 se neće postat ni sa 1.49V (realnih 1.45V) a sa 3.4 prdne Orthos nakon par minuta (počne pištat ko idiot, dosad sam samo dobivao blue screen, ono memory dump i automatski restart). Sad ću probat spuštat malo voltažu na najmanju moguću... Sad ne znam jesam dobio lošiji primjerak procesora ili je to nešto što će se sredit sa novim BIOS-ima, kao što je običaj kod DS3/DS4 ploča...no dobro. Igrat ću se još povremeno ak mi padne neš' na pamet. Ak uspijem preć ovih 3.3, postam...a i nisam overkloker-maher pa vjerojatno ima stvari koje još ne kontam... Uglavnom, to su moja iskustva što se tiče ove nove i neisprobane ploče, za potencijalne kupce. PS: nema problema sa Crucial Ballistix memorijom, držim ju na 850, 4-4-4-12, 2.0V, a ide glatko i do 1100, 5-5-5-15, ali sa više struje, naravno (cca 2.45V). Zaključak: ploča je ipak mrak (za promjenu, chipset se uopće ne grije jako), pogotovo s obzirom na opcije koje nudi i lovu koju morate dat... ![]() Cheers! ![]()
![]() |
#39 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
bump ![]() ako slučajno ne znate pocetkom mjeseca izasao je novi bios: F7 - Improve BIOS CPU temperature accuracy |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
|
|