|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
![]() Koju jezgru izabrati prilikom kupnje ovog procesora; AMD Athlon64 BOX 3200+ Sck AM2 ili AMD Athlon64 BOX 3500+ Sck AM2 , sve jezgre imaju 512Kb Cache. Da li netko ima iskustva sa MSI pločama u kombinaciji sa SckAM2? Da li može neka preporuka? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Oba proca koja si naveo imaju istu jezgru, različit im je samo takt. 2000 naprema 2200Mhz kod 3500+ (ako se dobro sjećam). Kodno ime jezgre je, pošto je to AM2 sa 512kb L2 cachea - Orleans. Što se tiče AM2 i MSI-ja, pri samom početku AM2 su imali opakih problema. Danas su vjerojatno to sredili, ali koliko mi se čini - jako je malo usera ovdje na forumu sa MSI i rijetko ih je tko preporučao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Sredeni su problemi, slozio sam vec dosta konfiguracija s njihovim plocama, bilo za Intel il za AMD. Nije da ih preferiram, al drugog izbora nemam kad slazem konfe na poslu. ![]() Znaci, nema problema s njima, jedino neznam kakve su po clockanju. Dobra stvar je 3 god garancije. ![]()
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kao što Vuco reće - ništa od ovoga kaj si napisao nije u tom procesoru kojeg ciljaš, u njemu je Orleans (isti kao Venice samo ima DDR2 kontroler u sebi) a ovi koje si ti napisao su za s939 i imaju u sebi DDR kontroler... MSI ploče su kao i sve ostale - ima dobrih i loših modela, možda nešto malo lošije u prosjeku od Abita ili Gigabytea ali daleko bolje od Biostara i sl...
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() Ok, samo da malo sumiram ovo što sam nabrzinu pokupio sa foruma: Athlon64 X2 za Sck AM2 dolazi samo u izvedbi sa 512kb/1MB/2MB L2 cachea -sa jezgrom kodnog imena Orleans. Znači tu nema nikakve dvojbe oko kupnje osim željenog radnog takta (3600-6000 modeli)? Sada je problem malo u chipset-u. Čim je nforce4 chipset u pitanju u sadašnjoj ponudi od MSI-a jedino se nude ploče za Socket 940. Za Socket AM2 totalno je druga priča i već se prelazi na nForce 5 koji nudi veliki izbor. Koji bi tu chipset bio nastabilniji? Hvala Vam puno svima na pomoći. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
Ne krivo si sumirao... Stvarno mi se sad neda o tome pisati ali ORLEANS je AM2 SINGLE CORE a ne DUAL CORE, BRISBANE je x2 sAM2 jezgra... s939 x2 je ili Manchester ili Toledo a singelcore ili Venice ili (stariji) Winchester PALERMO je ime za Sempron jezgru koja nastane kad odrežeš 256kb sa Vence jezgre i to ej za s754 procesor (kažu da ima i za s939 ali ja nisam osobno takvog vidio) Najbolje ti je da jednostavno veliš kaj imaš i kaj oćeš kupiti i tražiš preporiku...
![]() |
#7 |
Moderator
|
Windsor je isto AM2 Dualcore ![]() ![]() Linkec od Wolva (IMHO, mucho dobar): http://www.techpowerup.com/cpudb/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
|
Da istina ovo je ionako bilo samo kao primjer... ![]() Prvo sam mislio ić nabroajti mu sve jezgre ali onda sam skužio dvije stvari: a) Nisam siguran da ću ih sve znati nabrojati uopće ovako, posebno ako još i opetrone i s754 počnem nabrajati... b) Nada mi se razmišljati... ![]()
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Dobro što da uzmem WINDSOR or BRISBANE? U VE-MILU nisu naveli nikakve specifikacije procesora od CPU AMD Athlon64 X2 (3600 - 6000). Niti piše koja jezgra, koliko cache-a, koja proizvodnja....! Stvarno ne razumijem to... nvidia nForce 570/590 SLI chipset je dobar ali skup na MSI pločama da li imate kakav prijedlog za neku drugu ploču? Možda MB Gigabyte GA-M57SLI-S4? Koliko moram izdvojiti novaca za dobru stabilnu ploču ?! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Malo. Pogledaj ploče sa AMD-ovim 690G chipsetom... Windsor ili Brisbane, tak svejedno, po brzini isti vrag. Kad neš reć s koliko novaca raspolažeš, nemremo ti baš previše nit pomoć. Iako, po meni, sve brže od x2 3600+ sa dobrom matičnom je nepotrebno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|