|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Ideja dimnjak
Jel ko to probo dali se bolje hladi s njm?Znači imam mogućnost na kučište s gornje strane stavit ventilator...e sad dimnjaci u vjek vuku topli zrak prema gore brže,jače e sad kad mi ja na taj ventilator postavio cijev promjera tog ventilatora i sad pod a) dugačku metar,metar i pol ili pod b)direktno na kućni dimnjak imam tu mogućnost ...dali bi se hlađenje kućčišta poboljšalo???I kaj bi bilo bilje ovo pod a ili b??? |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() Stavi ti samo taj vent gore,bez ikakvih cijevi,i sve super ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ja oziljan a vi ovako...u sobi imam onu prastaru rupu za dimnjak a komp mi je doslovno ispod nje tak da nebi tu bilo problema.. a mislmi da bi sve ventilatore onda mogo okrenut na upuh sam da mi taj gornji vuče zrak,tj. dimnjakom bi izgubio potrebu za stražnjim i bočnim ispuhom jel bi sve išlo kroz dimnjakč.a sve ostali ventilatori bi puhali koji su puhali van i nutra sad bi puhali sam nutra |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
gle ak bi islo kroz kucni dimnjak soba se nebi trebala grijat...a inače toplina kompa ide u sobu samo bi razlika bla to kaj bi ovaki išla kroz njednu rupu a ad ide kroz tri ventilatora tak da bi tak bila jednaka...pa to što bi imo dimnjak ne bi znaćilo da bum kurio vatru u kompu ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
o_0? odgovor bi bio:"ne" EDIT: ali svaka ti čast na maštovitosti |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
a kaj ja znam kaj ti imas...morti onog starog prescotta il bartona ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#12 |
Registered User
|
od kompa imam ovo : Procesor: Intel E4400 Matična:Gigabyte GA-P35 DS3 Memorija: 2x1gb Kingmax 667 Grafička: Asus GF8800GTS 320MB DDR3 Hard disk: Hitachi Deskstar 250gb, 8mb, sata2 Optika: LG GSA-H42N Coolermaster 430W montior je lcd |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
pa imam ventilator još...ventilator puše zrak u dimnjak te mu na taj način pomaže dimnjaku a i grije dimnjak s toplim zrakom... |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
U opće nije loša ideja, puno ovisi o dimnjaku i njegovom protoku. Ljeti bi moglo biti problema jer bi vanjska temperatura mogla biti i veća od temperature u kućištu, protok je onda upitan. To mi se nekako više čini ko dobra ideja za kompletno pasivno hlađenje, uz komponente koje to omogućavaju, naravno.
#17 |
Unregistered User
|
pa ako nije dimnjak korišten, bolje da namjestiš da puše u komp. nema teorije da komp ugrije dimnjak dovoljno da vuče van nego će ti lijepo piriti unutra i imat ćeš svježi zrak izvana |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Teoretski je izvedivo, ja sam sebi spojio usisavač na komp, da ti mal pojasnim, zamjenio + i - usisavaču i cijev gurnio u komp i sad mi usisavac radi cijeli dan i hladi mi komp i usput cisti prasinu. Bas sam jucer poslao zamolbu u ZG da to patentiram, jer ne zelim da mi to netko ukrade. |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
dimnjak funkcionira tak da vuče van topliji zarak u slučaj da je tempertura zraka vani veća nego temperatura nutra je tak?? ljeti vanjska tem je max 40 proshečna godišnja negdje ok 18 prosječna temperatura u ku čištu 40 znači sam prekljeta ona dva tri dana dimnjak nebi vuko kak treba ali opet ima se ventilatori kao beckup u slušaju nužde tak da da još ne vidim nikakvu manu...a inače bi trebalo radit naročito zimi |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
#22 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
dovoljno za clanstvo u M&D
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ma meni je ideja odlicna. Sad sto vi ostali nemate mašte to je vas problem. Samo je nabi napravio bas dinjak. Nego imati kuciste koje je potpuno zatvoreno i da ima otvore na par kriticnih mjesta, recimo kod proca, grafe, harda.... i to napraviti tako da zrak mora preci preko pasivnog dijela (grafe, proca ...) , neke usmjerivace napraviti. I na vrh kucista spoiti cijevcugu koja vodi van kuce i vani imati neki ogromni ventlator, na to mislim nesto tipa propelera malo veceg helihoptera ili nesto slicno. I dobijes odlicno hladjenje. Dobro ako bi onaj vent bio glasan lako se metne manji. A za sami dimnjak bi trebalo testirati, a zavisi i kolko je dimnjak visok. |
![]() |
![]() |
#25 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
znate kako se kaže: hladan procesor je brz procesor ![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
Datum registracije: Mar 2005
|
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
blago ljudima u toplani, oni spoje komp na onaj ogromni dimnjak i ne da imaju negativnu tem, nego je uopće nemaju hehe |
![]() |
![]() |
#29 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Ajoj...pa odakle vam niču sve te ideje... :guraglavuudimnjakdaseohladiodvrućine: Možda pročitat još koji put, možda i shvatim nešto ![]() edit : ni više puta pročitat ne pomaže ![]() ja kažem da to patentiraš da ti ne bi koja firma taj izum slučajno ukrala ... |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Sry faco al stvarno smijeh zivi ![]() ![]() ![]() M&D btw nemojte ovo sirit da TT ne ukrade foru i pocne prodavat Kandalfe sa instaliranim prikljuckom na dimljak .. ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|