Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.07.2007., 10:41   #91
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
da ne bi mislili da samo uzimam novce ljudima moram i ovo rec

kad me neko pita za savijet oko necega bilo hard ili soft uvijek i bez ikakve naknade cu mu pomoc cak i doc do njega pa mu pokazat

tj ako je covjek spreman ucit rado cu mu BESPLATNO prenjet znanje jer u principu mislim da se zanje treba besplatno distribuirati tj. djeliti narocito nekome ko oce ucit
ali ako je neko toliko ljen da ne cita niti sta mu nod u crvenom prozoru koji blinka pise e taj ce svoju ljenost platit

evo bas me danas nazvao jedan tkz klijent da mu dojdem spojit printer, ok to nama zvuci banalno ali
komp mu je iz prahistorije pa su vindoze prahistorija pa nema dosta usb-a pa driveri za sare vindoze pa sve radi ko krepana macka i tako se "samo spojit printer" pretvori u cca 30 min posla (u najboljem slucaju)

i kako sad to napatit a da nebudes skup a ujedno i ne jeftin

uglavnom javim vam kako sam prosa
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 11:07   #92
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Vidim da ste se silno ulovili oko servisa i 600kn...

Evo sad bum vam ja nekaj rekal vama koji ne radite za 600kn po noći...

6 godina fakulteta i 1 godina staža + specijalizacija min 4 god po novom (tolko je najkraće koja ima dežurstva uopće)...

Za dežurstvo dobiješ 500kn a radiš od 8 navečer do 8 ujutro...
Pa si sad ekipo mislite kaj oćete...

I svaka čast onima koji nalaze takve mušterije da im za pola sata posla naplate 500kn...
Staro 31.07.2007., 11:07   #93
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Moj najbolji slucaj je da sam uspio izvuci 17"monitor + 500kn, za dva tri sata posla. Instalacija Win-a + par zahtjeva, ali inace sam radio besplatno i tlacio tu ljude i gubio svoje i njihovo vrijeme dok nisam skuzio,da te nitko ne cijeni dok ne naplatis....Ali sada sam od svega odustao od kada sam poceo raditi,jer mi se neda natezati sa ljudima...
da se mene pitaju cijene,ja bi ovako naplatio...
1.Dolazak i otkrivanje "kvara":100kn
2.Samo instalacija Win-a + driveri: 250kn
3.Instalacija Win-a + driveri + net +office+igrice+razna sranja: 400kn
4.Ako mi netko donese to sve kuci instaliram mu sve za 350kn,dok igram neku igru.
5.MOJIM prijateljima besplatno
Pokoji savjet besplatno,cak da se bavim time bi napravio neku skripticu sa par stranica sa savjetima pa ljudima poklonio. Ono savjeti tipa instalacija/deinstalacija i sl. sranja.
Nedavni slucaj: mama se buni da joj masina za sude ne radi kako treba,nesto lupa i tako. Zove tipa, tip dode, okrene botun i masina za cudo radi...kaze 100 kn...smatram da je to ok,covjek je dosao, sa osobnim autom,potrosio benzin,popravio(iako nije nista npravio) i naplatio sto kuna za detekciju kvara i rekao da ako opet nesto ne valja neka ga zovemo jer sada nije nista napravio. Mislim da je to sve u redu...

Zadnje izmijenjeno od: giga. 31.07.2007. u 11:18.
giga je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 11:21   #94
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova

6 godina fakulteta i 1 godina staža + specijalizacija min 4 god po novom (tolko je najkraće koja ima dežurstva uopće)...

I svaka čast onima koji nalaze takve mušterije da im za pola sata posla naplate 500kn...
Ali za 5-10 godina dodji opet ovdje pa ces vidjeti da neces vise dezurati, nego ces vjerojatno imati dobru placu,a cijena servisa ce biti opet ista. Ocu reci da ce se tvoj trud isplatiti s vremenom,ne mozes nakon faxa odmah naplatiti sve. Ja sam zavrsio fakultet pa sam radio za 3500kn,pa za 5000 kn,pa sada radim za puno puno vise. Samo polako....
E da i za pola ure ne mozes nista napraviti,ja ne znam ako sam ikada uspio izgubiti samo pola ure od ulaza do izlaska od musterije. Uvijek je tu nesto vise,upali,resetiraj,instaliraj,resetiraj opet....cekaj...bla bla...
Staro 31.07.2007., 11:52   #95
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:

Lijecnici?

Imaju loseg poslodavca. Nije moj problem. Ja za 500 kn ne radim 12 sati nocu.
Staro 31.07.2007., 11:53   #96
Sino
Premium

Sino's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
1.Dolazak i otkrivanje "kvara":100kn
2.Samo instalacija Win-a + driveri: 250kn
3.Instalacija Win-a + driveri + net +office+igrice+razna sranja: 400kn
4.Ako mi netko donese to sve kuci instaliram mu sve za 350kn,dok igram neku igru.
5.MOJIM prijateljima besplatno

Ovaj cjenik je po meni cist ok. No, da to radim u Zagrebu ili nekom vecem gradu. Zivim u vecem mjestu od nekih 3500 stanovnika a musterije su mi sumjestani i vecinom ljudi iz okolnih mjesta. Dakle najvise 20km do musterije i natrag. Prosjek place je puno manji od prosjeka place u gradu. Tesko je furati cjene kao gore u cjeniku. Kod nas puno ljudi rade za pisljivih 2000kn na mjesec. Sad ti njemu naplati 400kn full instalaciju gore iz cjenika. Vec se jezim naplatiti i 200kn. No, ima ljudi koji mi znaju turiti i vise od kolko si naplatim i zovu me opet. Pogotovo jako cjene kad im odmah dojdes. Za sat-dva. To ti nabija rejting. "cuj zvali smo njega, on je odmah dosao" i ako si jos komunikativan, zezas se sa klincima...to sve pali.
Dosta hodam po kucama, jer mi nije tak daleko, no kad vidim u kakvom je stanju komp, uzimam ga uvijek doma, i bez stresa i sjedenja kod nekoga par sati, slozim komp kak spada.

Sino je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 12:41   #97
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Da nisam razmisljao i na manja mjesta,definitivno tada moras uzeti i neke druge parametre u obzir. Koliko sam radio sa ljudima mislim da najvise cijene da se drzis dogovora pa kakav god on bio i da si tocan. Doci cu prekosutra u 14h,i dodes bas tada, a ne da zoves u 14.05 ako moze drugi dan...to si spusta rejting kako ti kazes. I uvijek kazes da ce trajati duze nego sta mislis pa ako zavrsis prije nije bed. Jer ako kazes do 17h sam gotov,onda ljudi planiraju kasnije negdje ici ili nesto onda nastanu komplikacije,pa sutra,pa ja ne mogu i sl.
Staro 31.07.2007., 14:09   #98
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ma šta kukate ****ice kad vam moram tako reć...
Ti se žališ na 500 kn za jedno dežurstvo od 12 sati..
To je 40 kn po satu,ej!!
Meni prijatelj radi kao vodoinstalater po 10 sati u firmi za 21 kn po satu i radi tako da čin dođe doma ode spavat,nema snage sjedit,a ti se tu žališ na 40 kn po satu za sjedin na stolici i igrat solitaire,pit kavu i jest sendvič?!
Šta neki ljudi rade za puno manje novca od prčkanja po windowsima,a vi dižete pare ko mutavi...sramite se,ne dizanja para nego stava ko da ste na Mars otišli fićom.
Jadni vi ubio vas rad za instalirat windowse i uze 300kn..
Meni se otac diže u 2,3,4 ujutro pa vozi do zadra,dubrovnika,šibenika...,istovari 10ak tona i nazad za plaću od 6000kn,i može bit sretan šta ima posap i tako je svima dok je u državi 350.000 nezaposlenih neračunajući još kojih 50.000 kojima se neda radit..
bože vas sačuvaj..
Staro 31.07.2007., 14:16   #99
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

@BladeRunner
Stari moj ako ti msiliš da doktori samo sjede onda se grno varaš, to je sve kaj ću ti ja reći...

I btw i moj stari se tako dizao godinama i ja sam 3 godine s njim u 4 ujutro išao u Zg i vraćao se s faksa u 11 navečer i davao ispite zato meni nemoj srati te svoje gluposti...

@Old Iggy
Problem je u tome što ti možeš ako ti se ne sviđa promjeniti poslodavca a ja nemogu...

@giga
Bojim se da nisi dobro čitao tolko iam specijalist ne ja ja mogu samo sanjati o tako nečem, a visina osnovne plaće je ovdje sasvim sporedna jer ista ne uklučuje dežuranje po noći...
Staro 31.07.2007., 14:16   #100
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
hehe bladerunner u jednu ruku imaš pravo

i ja bi prije radio na tudim kompovima za pare cak i manje jer su mi trebale..vecini ekipe koja radi za solidne pare ili velike neda se za***avati po tudim kompovima za 200kn

gore sam rekao..solidne ili velike..nekome bi placa od 4k bila velika a nekom mala.to je sada kolko trebaš...

ali opet napominjem..sve su to male pare..200-300kn ti dobiješ za par sati mentalnog sexa sa računalom dok recimo lik netko..recimo automehaničar..to je za***an posao ali uzme podosta para na temelju svog rada..sve to 5..on se zamaze..naradi..namuci

ali gle..ako tebi ne krene sve glatko i ti imas posla..tak da..nemojte raditi besplatno
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 14:17   #101
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
U Americi vozač kamiona ima 24,000$ godišnje, a informatičar 70,000$.
Tako da tvoj stari ima sreće da živi u ovoj državi di ima veću plaću nego ja kao informatičar (i to 50% veću)
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 14:22   #102
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
U Americi vozač kamiona ima 24,000$ godišnje, a informatičar 70,000$.
Tako da tvoj stari ima sreće da živi u ovoj državi di ima veću plaću nego ja kao informatičar (i to 50% veću)
Onda si ti vrlo loš informatičar ili radiš kao serviser negdje jer programeri,administratori...
imaju puno veću plaću,minimalno 5-6k pa nadalje..
Staro 31.07.2007., 14:22   #103
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

@yedwy:
ne serem ja ništa,on je rekao za dežurstvo,jer još nije doktor ako se ne varam...
i ako si išao sa starim raidit onda znaš da je to puno teže od instaliranja windowsa...
Staro 31.07.2007., 14:29   #104
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Onda si ti vrlo loš informatičar ili radiš kao serviser negdje jer programeri,administratori...
imaju puno veću plaću,minimalno 5-6k pa nadalje..
Radim na sveučilištu kao administrator.
5260kn bruto
Staro 31.07.2007., 14:35   #105
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Uvijek možete dati otkaz ako vam plaća ne odgovara. Ako ne možeš naći posao, znači da nisi tražen (ili si loš ili nisi tražen jednostavno). Za***o si se onda sa odabirom posla, stari moj.

Također, uvijek možeš startati vlastitom tvrtkom. A možeš se i odseliti iz države.

Kruti kapitalizam - opstati ili propasti.

Sve ovo nisam rekao nikome ponaosob.
frANZi je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 14:36   #106
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Da išao sam s njim i radit ali nije poanta u tome, poanta je u tome da svi misle kako se za 500kn spava na dežurstvu, stari moj 500kn dobiješ dal spavao cjelu noć ili operirao cjelu noć u sali - kujiš, samo to je caka u cjeloj priči...
Staro 31.07.2007., 14:39   #107
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Ma šta kukate ****ice kad vam moram tako reć...
Ti se žališ na 500 kn za jedno dežurstvo od 12 sati..
To je 40 kn po satu,ej!!
Meni prijatelj radi kao vodoinstalater po 10 sati u firmi za 21 kn po satu i radi tako da čin dođe doma ode spavat,nema snage sjedit,a ti se tu žališ na 40 kn po satu za sjedin na stolici i igrat solitaire,pit kavu i jest sendvič?!
Šta neki ljudi rade za puno manje novca od prčkanja po windowsima,a vi dižete pare ko mutavi...sramite se,ne dizanja para nego stava ko da ste na Mars otišli fićom.
Jadni vi ubio vas rad za instalirat windowse i uze 300kn..
Meni se otac diže u 2,3,4 ujutro pa vozi do zadra,dubrovnika,šibenika...,istovari 10ak tona i nazad za plaću od 6000kn,i može bit sretan šta ima posap i tako je svima dok je u državi 350.000 nezaposlenih neračunajući još kojih 50.000 kojima se neda radit..
bože vas sačuvaj..
40kn/h * 160h/mj = 6400kn - PDV = 5245kn brutto. to je nešto više od 3500kn netto mjesečno uz punu satnicu. dakle, ako 8h dnevno radi za 40kn/h i sve to uspijeva fakturirati (dakle, ima 8h efektivnog radnog vremena - teoretski je to nemoguće), ima mjesečnu plaću od 3500kn. meni su stanarina, režije i klopa minimalno 3000kn mjesečno. i ne mogu si priuštiti rad za 40kn/h. a vjerujem da tako razmišlja i iggy i svi koji znaju što znači zaraditi plaću (za razliku od posla u firmi u kojoj te netko plaća bez da ima pojma koliko mu profita generiraš). dakle, ono... ja ne želim raditi za 40kn/h, jer koliko god radi, to nije dovoljno za preživjeti. da, za toliko se može raditi kada živiš kod roditelja, ili su ti krov nad glavom i/ili auto pali s neba. kada si čovjek mora svaki mjesec zaraditi za život i netko mu kaže da se precjenjuje i da može biti sretan što nije nezaposlen... znaš ono... u najmanju ruku mu je krivo. zaposlenost nije stvar "sreće". to je stvar rada i volje. po pitanju nezaposlenosti u RH - posla ima za onoga tko želi raditi. možda nema u njegovoj županiji, možda nema u struci, možda nema za plaću koju smatra da treba imati za svoje znanje/iskustvo/tržišnu vrijednost, ali posla ima. tko radi, ne boji se gladi.
inače, ako ti prijatelj zarađuje 24kn/h kao vodoinstalater, mislim da nije dobar vodoinstalater. kao što niti informatičari koji pijuckaju kavu i uzimaju 300kn za instalaciju windowsa nisu dobri informatičari.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 14:44   #108
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Citiraj:
Autor horza Pregled postova
40kn/h * 160h/mj = 6400kn - PDV = 5245kn brutto. to je nešto više od 3500kn netto mjesečno uz punu satnicu. dakle, ako 8h dnevno radi za 40kn/h i sve to uspijeva fakturirati (dakle, ima 8h efektivnog radnog vremena - teoretski je to nemoguće), ima mjesečnu plaću od 3500kn. meni su stanarina, režije i klopa minimalno 3000kn mjesečno. i ne mogu si priuštiti rad za 40kn/h. a vjerujem da tako razmišlja i iggy i svi koji znaju što znači zaraditi plaću (za razliku od posla u firmi u kojoj te netko plaća bez da ima pojma koliko mu profita generiraš). dakle, ono... ja ne želim raditi za 40kn/h, jer koliko god radi, to nije dovoljno za preživjeti. da, za toliko se može raditi kada živiš kod roditelja, ili su ti krov nad glavom i/ili auto pali s neba. kada si čovjek mora svaki mjesec zaraditi za život i netko mu kaže da se precjenjuje i da može biti sretan što nije nezaposlen... znaš ono... u najmanju ruku mu je krivo. zaposlenost nije stvar "sreće". to je stvar rada i volje. po pitanju nezaposlenosti u RH - posla ima za onoga tko želi raditi. možda nema u njegovoj županiji, možda nema u struci, možda nema za plaću koju smatra da treba imati za svoje znanje/iskustvo/tržišnu vrijednost, ali posla ima. tko radi, ne boji se gladi.
inače, ako ti prijatelj zarađuje 24kn/h kao vodoinstalater, mislim da nije dobar vodoinstalater. kao što niti informatičari koji pijuckaju kavu i uzimaju 300kn za instalaciju windowsa nisu dobri informatičari.
Nemožeš biti loš ako se svaki dan izmučiš da nemožeš stajat,a to što se taj posao ne cijeni koliko bi trebao kao i većina poslova to je problem države..
I tih 40kn po satu,tj 500kn po dežurstvu mislim da to ide direktno na ruke..
Staro 31.07.2007., 15:02   #109
horza
ono ispred konpjuktora
Moj komp

horza's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Nemožeš biti loš ako se svaki dan izmučiš da nemožeš stajat,a to što se taj posao ne cijeni koliko bi trebao kao i većina poslova to je problem države..
ne, to nije problem države. država ne regulira tržišnu cijenu radnog sata vodoinstalatera, kao što ju regulira u slučaju pšenice, mlijeka, itd. tržište regulira cijenu radnog sata. jedini moguć zaključak koji mogu izvući je da tvoj frend nije dovoljno dobar vodoinstalater, jer ja još nisam naišao na vodoinstalatera koji će mi naplatiti 24kn/h.
Citiraj:
I tih 40kn po satu,tj 500kn po dežurstvu mislim da to ide direktno na ruke..
ništa nikada nije na ruke, odnosno netko uvijek mora platiti državi. 500kn/12h noćne smjene - no thanks. zbog te noćne, sljedeći dan ne mogu zaraditi jer moram spavati, a još k tome se odričem kvalitetno provedenog vremena s bližnjima, svog dnevnog odmora, itd. btw, tvoji mi komentari zvuče kao da nemaš pojma o čemu pričaš. probaj si izračunati koliko želiš raditi i koliko novca ti je potrebno da bi imao sve što trebaš/želiš. pa onda reci kako rad za <200kn/h može biti isplativ.

Horza (death dwarf)
birthsign: rebel

character perks
+95 excel organisation, +50 weather resistance, -20 energy, -35 image of reality, -80 house choirs

major skills
open-source, discussion, self-hypnosis, poetry, schtulichism

greater powers
final waves (alcohol hypnosis +30, self)
bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night)
misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius)
summon unknown female (demoralise +75 on target)

artifacts of choice
tv remote (hibernate +20 on self)
lounge chair (fortify sleeping +60 on self)
linux (destabilise system +45 on target)

little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable.
Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
horza je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 15:08   #110
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Mislim da sve trpate u istu kosaru. Nije isto dali si zavrsio fakultet, dali si doktorirao, da li si zavrsio srednju ili samo osnovnu. Ja mislim da ako si zavrsio fakultet ne znaci da si pobrao svu pamet svijeta, ne znaci da si pametniji od tipa koji ima 30god radnog iskustva u toj struci ali nema fax,nego jednostavno imas dobre predispozicije da nades dobar posao uz dosta truda,napora,jos ucenja i malo srece. Nije isti posao sjediti u uredu projektirati nesto i, pretovariti kamion od 15 tona,ali o tome treba razmisljati na vrijeme, i ne mozemo to stavljati u isti kos. Stvar je odgovornosti,veca odgovornost vise para i obrnuto. I ja sam radio u skladistu, pa nosio namjestaj pa skuzio da necu to cijeli zivot jer ne zelim i vrijedim vise od toga, pa sada sjedim u uredu na 20 sutpnjeva dok je vani 40 i uzivam, ali kada sam radio za 15kn po satu nisam gundao nego sam radio...i kopkao dalje...
I to sta drugi ljudi nemaju posla kakve to veze ima sa mnom!??! Bas nikakve...zar ako ljudi u Africi gladuju ja moram biti sretan sa fetom kruha dnevno? Mogu ih zaliti i pomoci im,ali ne moram i ja to trpiti...
Dok sam radio namjestaj par puta nam je trebala pomoc subotom,ali nema sanse da ikoga nades subotom da ce ti ici raditi,zvali pitali molili davali duplo,ali svi kazu imam vec dogovoreno(citaj neda mu se i sl). Posla ima samo je cinjenica da nasi ljudi bas i ne zele raditi.
Staro 31.07.2007., 15:10   #111
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor giga Pregled postova
Posla ima samo mi ne zelimo raditi...
Samo sam to čekao da netko kaže...

EDIT: Zaboravlja se jedna jako važna stvar a to je da nije svejedno dal je 40kn bruto ili neto...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 15:12   #112
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

dobro mislim da se pocelo mjeseati satnica u nekoj tvrtci ili sat vremena posla sa strane...satnica od 40kn neto je prekrasna jer ako radiš i samo pon-pet i 8h dnevno to bi bilo 7k kn mjesečno za 8h rada a subota i nedjelja slobodna..to je jako fino

dosta ekipa ovdje (uključujući i mene) je još poprilično mlado tako da nama plaća veća od 4-5k kn realno i nije potrebna..dok narasteš..i trebaš..kuću..stan..žena..jednog dana i djeca..plaća od 10 000 ti neće biti dovoljna..barem ja to tako gledam
Staro 31.07.2007., 15:16   #113
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
dobro mislim da se pocelo mjeseati satnica u nekoj tvrtci ili sat vremena posla sa strane...satnica od 40kn neto je prekrasna jer ako radiš i samo pon-pet i 8h dnevno to bi bilo 7k kn mjesečno za 8h rada a subota i nedjelja slobodna..to je jako fino

dosta ekipa ovdje (uključujući i mene) je još poprilično mlado tako da nama plaća veća od 4-5k kn realno i nije potrebna..dok narasteš..i trebaš..kuću..stan..žena..jednog dana i djeca..plaća od 10 000 ti neće biti dovoljna..barem ja to tako gledam
Vrlo lako se sve izracuna. Recimo da je rata za stan/kucu oko 3500kn na 30god,pa recimo da si bio pametan pa nesto ustedio pa ti je rata 3000kn,recimo da moras jesti i da nisi robot i da ti treba 3000kn...imas i neke racune,rezije 1500kn...a di je drugo..roba,pokvario se auto,registracija,namjestaj,zena,djeca...mislim da je potrebno prihoda oko 10 000 kn/mj da se skrpas kako tako....
Staro 31.07.2007., 15:16   #114
ante2
Premium
Moj komp

ante2's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
@yedwy:
ne serem ja ništa,on je rekao za dežurstvo,jer još nije doktor ako se ne varam...
i ako si išao sa starim raidit onda znaš da je to puno teže od instaliranja windowsa...
svakome je njegov kriz natezi i najveci i nadam se da se oko toga slazemo

e sada jel bi isao kopat kanale ili instalirat vinoze za iste pare o tome bi se dalo jako dugo polemizirat ali znam da sam ja svoje informaticke kanale jao dugo kopao da bi sada dosao do mjesta na kojem sam i koliko se god to nekom cinilo skupo ili jefino to je moja cijena (za sad a kad udjemo u EU bit ce i skuplje ) u pa ko voli nek izvoli
DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance
Carbide Series Air 540, Corsair RM750i
CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud
DELL U2515H
Synology DS413
ante2 je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 15:17   #115
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Posla ima samo je cinjenica da nasi ljudi bas i ne zele raditi.
Velika i tužna istina. Puno takvih primjera sam vidio.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 15:22   #116
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Evo ja prvi...otišao iz banke sa 6600kn u državnu firmu za 4200kn

Jedino žalim što nisam prije

Edit: lažem, kad sam otišao bilo je 3800kn
Staro 31.07.2007., 15:24   #117
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Vrlo lako se sve izracuna. Recimo da je rata za stan/kucu oko 3500kn na 30god,pa recimo da si bio pametan pa nesto ustedio pa ti je rata 3000kn,recimo da moras jesti i da nisi robot i da ti treba 3000kn...imas i neke racune,rezije 1500kn...a di je drugo..roba,pokvario se auto,registracija,namjestaj,zena,djeca...mislim da je potrebno prihoda oko 10 000 kn/mj da se skrpas kako tako....

da realna računica. ali ako pogledamo realno da mali broj ljudi ima plaću 10k ili više

to je jedan od razloga zašto ja namjeravam nazad na fax..jednostavno bez njega očigledno nejde..nije da sam lijen ili da ne znam/nisam sposoban.. u startu te manje placaju te se jako tesko probiti..
Staro 31.07.2007., 15:24   #118
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Segregator to je O.K., ali ljudi kao koji zbog neke časti ne žele raditi. Rađe bi bili kruha gladni nego da budu čistači/čistačice, zavarivač u brdogradilištu itd. Jbga, netko mora biti i to a ta zanimanja nisu sramotna ili nešto slično. Misle da se na takva zanimanja gleda s podsmjehom, no barem govorim za sebe, cijenim što ti ljudi rade i to je O.K.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 15:25   #119
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Nazalost se slazemo, bilo bi mi draze da se ne slazemo

Za kopati kanale treba cca 50ak sati prakse i vise manje ce ti ici ok. Za instaliranje Win-a,i svih sranja oko kompa ti treba brdo casopisa procitanih,puno foruma,jezik i jos mnoga sranja. Tako da to sta netko naplati instaliranje 300-400kn(od toga 40% vremena gleda u ekran jer se "samo" od sebe instalira) ne znaci on je radio tri sata i njemu je satnica cca 100kn,nego znaci da je on prije nego je dosao do toga radio i mucio se i sada naplacuje svoj trud. On je isto mogao ici linijom manjeg otpora i zaposliti se u Pevecu kao vozac kamiona ili kopati kanale(ne omalovazavam niciji posao,jedni bez drugih ne mozemo).
Staro 31.07.2007., 15:26   #120
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Problem je u tome što ti možeš ako ti se ne sviđa promjeniti poslodavca a ja nemogu...
Mozes. Mozes raditi privatno, mozes raditi i nekoj farmaceutskoj kuci, osiguravajucim drustvima itd.

Radi se samo o tome da ne ispunjavas ulogu koju si sam odabarao, baviti se mozda najhumanijim zanimanjem. Zato kazem da je problem u poslodavcu.

Mene natjerati s godinom ili 20 godina skolovanja raditi (i to pod "moras", ne "mozes") za 500 kn - nece ici.

Uzivajte,

Iggy

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na