|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pomoć oko odabira konfe
CPU: Intel E2160 Mem: 2x DDR2 512MB PC6400 (800MHz) OCZ, platinum XTC MBO: MB Gigabyte P35-DS3 VGA: Gigabyte GF 7600GS PCIE, 256MB Ili CPU: Isto ovaj gore Mem: 1x DDR2 512MB PC4200 (533MHz) Kingmax MBO: MB Gigabyte 945GCM-S2, s775, i945GZ, VGA, DDR II, mATX VGA: Integrirana na maticnoj Hard, optiku i ostalo nisam naveo jer je isto u obje konfe Moja dilema je sljedeca: Naime razlika u parama izmedju ove dvije konfe je oko 1300 kn. E sad, da li mi je ova druga dovoljna? Igrama se bas previse ne bavim...mozda bi pozelio odigrati neki stariji naslov..da li bi to islo sa ovom integriranom grafikom? Da li bi sa ovom plocom mogao povuc proc do nekih 2.8, tj. moze li se klokat na tom chipsetu? Sve u svemu nisam nesto zahtjevan, no volio bi da komp glatko radi (osim u igrama jer to je ta razlika u parama) u normalnom radu (filmovi, ripanje, dekodiranje i sl.). Ne znam isplati li mi se otici na onu skuplju i kvalitetniju konfu (npr novi P35 chipset) ili bi mi i oba jeftinija solucija bila ok. Dugo nisam imao iskustva sa desktop racunalima jer vec tri godine imam stariji laptop sa starim PIII procesorom. ![]() Hvala svima oko savjeta |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
AMD Procesor: A64 x2 3600+ - 421kn, Diskont24 Matična:
Intel Procesor: Intel E2140 - 519kn, Diskont24 Matična:
Kako si opisao, mislim da bi ti i AMD konfa bila i više nego dovoljna. Sad u vezi grafe, stavio sa ti na izbor ako želiš ići na ploče sa ili bez integruša, ovisno o potrebi, možeš ubaciti neku 7300gt ddr3 ili 7600gs ddr3. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Znam da postoje razne kombinacije...no mene zanima bas ovo sto sam napisao, jer razlika u cijeni je povelika i ne bi htio potrosit bezveze pare ako ce mi i ova jeftinija biti dosta za normalan rad, osim za igranje. 2 gige rama mi ne treba stvarno. Ako cu neke kombinacije izmedju onda bi radije skocio na onu skuplju sto sam naveo jer mi se cini jaaako dobra za moje potrebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.
|
Ako se ne igraš, a pogotovo ako ne kupuješ komponente namijenjene za OC, zašto ubacuješ preskupu OCZ memoriju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
Da, Kingmax bi bio dovoljan. |
![]() |
![]() |
|
|