|
![]() |
#272 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Coretemp ne pokazuje radnu voltažu, nego standardnu voltažu na kojoj po defaultu radi procesor. Everest i Core Temp pokazuju točan (kodni) naziv procesora, dok ga CPU-Z prikazuje kao Conroea (iako nije onaj punokrvni Conroe sa 4mb cachea)... Po pitanju voltaže CPU-Z prikazuje onu radnu voltažu na kojoj trenutno radi procesor. Ako ti proc sad radi na 1.325 (def.), onda je u pitanju (čak bih rekao sigurno), vdrop... A po pitanju takta procesora koji CPU-Z vidi - upaljen ti je EIST i C1E, tako da ti za vrijeme idlea, ploča spušta množitelj (najniži mogući - 6), čime dobivaš nižu brzinu, pri 400fsb-a, to rezultira 2400mhz... Nadam se da si shvatio ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Upiknuo hr-05, ja prezadovoljan, prije temp bila 60 stupnjeva a sad 28-30, super. Stavio sam i AS pastu. Odličan hladnjak, nije mi žao niti kune. E a di mogu, sa kojim softom iščitati temp NB-a?Trenutno to radim sa vanjskim senzorom |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Evo i ja sam si kupio HR-05, ma prezadovoljan. Prije nisam mogao ni prstom pipnuti onog pasivca, a sad nataknuo HR-05 i 70mm ventilator, ma potpuno mlako. Samo me malo brine što je onaj hladnjak polabav, nadam se da je dobro nasjeo. Jedini problem je što nema senzor baš u NB-u, velika šteta. |
![]() |
![]() |
#276 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
#277 |
Premium
|
Baš sam nabavio dvije termalne paste, ZALMAN, ZM-STG1 i AS5 . Ova AS5 je jeftinija i čak dosta bolja od ove Zalmanove, et samo mala preporuka kad budete kupovali paste, nemojte da vas cjena zavara. Zalmanova je nekako previše tečna i nemože se ljepo nanjeti tako da kako god da se nanese bolje performanse daje AS5. |
![]() |
![]() |
#278 |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Bas sam htio otvorit novu temu,ali evo tu cu se ukljucit s svojim problemom imam P5B Deluxe kaji se isto tako grije, posebno chipset, straznja strana grafike (Gainward 8800GTS) i kondezatori oko proca mozda najvruciji dio, sve je stock osim volzate memorije 1.95v (registrirana je za rad 1.9-2.1v) doduse imam jedan 120mm cooler odotraga i 2x80 naprijed koji mislim da uopce ne pusu dobro, kada mi je bila bocna stranica gore znao mi se i BSOD desavat 1 dnevno. Evo ako ima ko kakvih ideja i savjeta dobro bi dosli...Zapravo pitanje glasi jel to stvarno moze,mora biti tolko vruce prije sam imao A64 i nije bio ni blizu. Ostatak konfe je u sigu. temp ocitavanje idle: VGA: 59-62c Proc: 44c chipset: 37c ( ovo mi je posebno cudno jer se nemoze koji put drzat prst gore uopce) ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#280 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobro sredjeno niino ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#281 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
#283 |
.
|
Baš me zanima temp MOSFET-a u loadu ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne mogu izmjeriti konkretnu temperaturu, no na dodir su negdje na gornjoj granici mlacnog/toplog ![]() Izgleda da ih 80mm koji puse po NB uspjesno hladi preko heatpipea. Chipset idla na nekih 35°C dok je bez ikakvih ventova isao i do 42°C(idle). Malo zraka cini veliku promjenu ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
temperature
imam pitanje.. procesor je e4300 (bez oc) sa freezerom7.. recimo sad su mi temp u idle-u 35-36 stupnjeva na obje jezgre, a freezer radi na oko 600 okretaja.. kad ga stavim na full okretaje temperature se opce ne snize.. dal je to ok ili? ja mislim da nije.. inace nemam klimatiziranu sobu, a u sobi mi je valjda temp oko 32.. |
![]() |
![]() |
#286 |
me too isto
Datum registracije: Jan 2005
|
sta se bunis. meni je idle 60 stupnjeva na e6600@2.4 load je ![]()
FJAKA = psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo. Dok u Indiji i drugdje fjaku postizu dugogodisnjim izgladnjivanjem i meditacijom, u Dalmaciji ona je jednostavno Bozji dar. |
![]() |
![]() |
#287 |
The Dark Side of Moon
|
ok je jer je to svejedno topal zrak bio on 2000 ili 600 pošto ti nemaš klimu,još su ti i dobre temp. s obzirom na vrućinu koja hara,da imaš klimu već bi bila druga stvar
#289 |
The Dark Side of Moon
|
#291 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
#292 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
I te veće temperature su najvjerovatnije točne... |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
znaci ok su onda temperature.. al cudno mi je nekako da freezer na full okretajima snizi temp sa 36 an 34 recimo.. al stvarno mi je u stanu za po***it kak je vruce.. opce me strah napravit onda oc, recimo na 3ghz, ne znam koje bi mu onda temp bile.. e4300 na defaultu, kad zavrtim ortos, temperature budu 53-54 (mjereno sa coretemp 094 ili everestom) |
![]() |
![]() |
#294 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
....meni je core1 67c u idleu ![]() ![]()
#296 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
#297 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
samo jedno kratko pitanje. Di pishe koja je revizija ploce jer ja nigdje to nemogu naci. Moguce je da su zaljepili naljepnicu bas preko toga.
#298 |
.
|
Na donjem, lijevom rubu PCB-a. |
![]() |
![]() |
#299 | |
Premium
|
Citiraj:
Stara pasta se poljepo zalijepila, ali sam noktom polako skidao, malo po malo, samo se treba paziti da slicajno noktom ne otkineš susjedne kondenzatore, al et, meni se nije desilo, samo treba malke paziti. |
|
![]() |
![]() |
|
|