|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Pošto sam noob zanima me koje da od navedena 2 napajanja da uzmem... Bitna mi je tišina, pa me zanima koje je od ova dva napajanja tiše, odnosno koje mi se isplati uzeti ako želim stabilne napone pri malom clockanju i tišinu.. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Toliko malo informacija.... Koju konfu imaš? Koliko novca misliš dati za napajanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Bilo bi bolje da veliš kolko love misliš potrošit i koju konfiguraciju misliš time pokretat... Jer iako neznam na koji Tagan točno misliš sigurno za tu lovu ima i boljih napajanja...
![]() |
#4 |
Premium
|
malo detaljnije...
Ovako... - MBO je ASUS P4S800 - PCU je Pentium 4; 2.8Ghz sa sonic towerom (njega planiram clockat do 3,4 ili eventualno više) - VGA je powercolor x800pro sa zalmanom VF-700Cu (radi na default clocku) - uz to dolaze još 3 sistem fan venta Planiram izdvojiti oko 400kn za napajanje (za toliko bih kupio polovnog fortrona blue storm 500w koje mi se trenutno nudi, a novi je oko 540kn), a tagan 380w je novi oko 500kn linkovi za navedena napajanja: tagan fortron - ako imate još kakve prijedloge, postajte... Hvala! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Bluestorma kojeg si ti naveo, nebih nikako preporučio jer je dotično, za svoju (veliku) cijenu, dosta slabo napajanje... Za 400kn bih ti preporučio sljedeća napajanja: Chiefteci 400/450W, Coolermaster 430W, Fortron 400W PNF... Iako bi tvoju konfu mogao vući i Fortron 350W PNF za ~200kn bez problema... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
|
IMHO za tu lovu (400-500kn) onda ti je bolje uzeti nešto od ovoga... Napajanje Hiper 530 W ATX 2.2, Type M, HPU-4M530-PU Fortron PNF 400w (iako bi vjerojetno i 350w bio dosta za tebe) Cheftec 550W (ako ti niej bitna tišina) ako se možeš rastegnuti do 500-600kn onda seasonic s12 ili silverstone element 500w...
![]() |
#7 |
.
|
Pffff, pa vidi koju konfu čovjek ima...što će mu Chief od 550W ili Seasonic 430W, znam da si naveo PSU-ove do 400-600kn, ali nema potrebe toliko love trošiti za PSU uz takvu konfu ![]() Inače Silverstonea (barem ne 500W EF/EF+ modela) više nema kod nas, samo po cjenicima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
...
Citiraj:
![]() (bitna mi je tišina) Hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Uzmi Fortron 350W PNF i gotovo. Više ti ne treba, a to napajanje spada među najtiša u trenutnoj ponudi (nije Seasonic, ali još uvijek poprilično tiho). A i uštedit ćeš lovu. Stvarno ti ne treba više od tog 350W Fortrona (uostalom taj 350W Fortron je gotovo snažan kao i Bluestorm 500W). U svakom slučaju bih zaobišao taj Bluestorm i tog Tagana. Jednostavno koštaju previše za to što nude. Ako već MORAŠ potrošiti ~400kn onda uzmi Seasonic S12 380W (ako ga ima još), ali IMHO to nema smisla, za upola manje love dobiješ Fortron 350W PNF. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
...
Citiraj:
Hvala, opet! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
Gore navedeni Fortron je THN, znači nije PNF... PNF imaš u Ve-Milu i ADM-u... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Ovo je pnf - mora imati pnf u imenu ili bolje rečeno u oznaci... http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do= Mislim da ih ima i u VeMulju...
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo u par crtica ću ti opisati navedenog Tagana: PREDNOSTI - snaga - dobro uređeni kabeli - trogodišnja garancija - tiho, ali ne nečujno - velika masa NEDOSTACI - veliko zagrijavanje - dosta modela cvrkuće - samo jedan +12 V rail - nema EPS konektor - visoka cijena |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Fortron PNF 400w u adm-u.290kn kn kosta i za te pare tesko da se moze kupiti bolje/tise napajanje. Nakon sto sam doticnog kupio sebi ugradio sam prosli tjedan jos 2,jedan curi,a jedan frendu.Oboje C2D konfe i tjera ih bez problema. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
...
Citiraj:
Ja sam u adm-u našao samo ovo ![]() - još uvijek ne mogu naći Fortron PNF 400w nigdje kao ni Seasonic S12 380W (no seasonica sam našao u linksu, malo jači model) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Čovjek
|
Gle, stvarno ti ne treba 400W model, nemaš aposlutno nikakve potrebe za njim. Fortron 350W PNF je također odlično napajanje za svoj rang - košta nešto sitno preko 200kn, i nećeš naći bolje napajanje za te pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Prije sam ja imal na fortronu 350 pnf preskija 3.4 kojeg nisam mogel navinuti vise od 3.9, a vjerujem zbog napajanja, jer je onda napon bil mrvicu visi od 11V, mjereno multimetrom. Inace je vrlo tiho napajanje.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Čovjek
|
Ne znam, mislim da bi 350W Fortron bez problema podnijeo clock tog proca i te grafičke, drži on i gladnije stvari. Što se tiče tišine - jest tih, ali neako ljudi previše ističu tu njegovu tišinu. Nedavno sam ga uzeo za server / NAS jerbo mi je crklo napajanje i ipak se osjetno više čuje od Sesonic S12 500W kojeg imam u drugom kompu. Dobro, taj Sesonic je praktiči nečujan, ali svejedno. No, sigurno je taj Fortron tiši od hrpe drugih napajanja na tržištu, a s obzirom na njegovu tišinu, snagu i cijenu spada među opasni best buy među napajanjima, ukoliko vam ne treba hrpa snage. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
- ma ja hoću reći da uopće ne mogu naći bilo kakav PNF Fortron (u prošlom quoteu sam mislio na 350w)... Stvarno ga nema nigdje... ili sam ja mutav ![]() Uglavnom... zato sam molio za link ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
Imaš PNF serije u Ve-Milu (350W model koji je linkao Domy) a u ADM-u imaš 350W i 400W modele Tebi je z aonu konfu i 350W model i više nego dovoljan, a ako hoćeš snažniji onda bi trebao u ADM-u uzet 400W model.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|