|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
brisbane ili windsor?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4079 dali je to brisbane ili windsor,mislio sam da su ovi novi 65nm procesori brisbane,ali ovdje piše da je windsor,dali je krivo napisano ili...postoje i novi windsori na 65nm tehnologiji? i dali mi neko može dat mišljenje/link o stoock cooleru na tome procesoru sa linka! prekopo sam sve i nemogu nigdje nać nešta,pa sad neznam dali su ostavili stare coolere na tim novim 65nm procesorima! vidio sam negdje da novi x2 5000+ imaju sjajne coolere,bakar+aluminij. neznam dal da kupujem novi cooler kad budem uzimo procesor il mi je i ovaj dovoljan,mislim ga clockat do 2.8-2.9GHz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema Windsora u 65nm. To je na cjeniku prema taktu 65nm 4400+ X2 s Brisbane jezgrom. Kad buš u dućanu pregledaj kaj piše na procesoru. Brisbane ima DD na kraju, tak da je za ovaj procesor ovak nakaj na IHS-u: ADO4400IAA5DD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Ljudi koji dilaju hardweraj uglavnom pojma nemaju što prodaju i šta znače sve te oznake. Upravo sam zvao Diskont24 da mi objasne koji od 4 ponudjena Athlona64 X2 4000 je ADA4000CSBOX odnosno onaj sa 1MB x2 L2 Cache i 89W ili ADO4000CSBOX sa 65W! Naravno da dečko nema o tome pojma jer oni dilaju ono što im da dobavljač, a dobavljača isto tako zaboli za detalje. A oni su bitni, jer u protivnom ne bi niti postojali različiti modeli (što mene osobno jako iritira kod AMD-a) a onaj koji je vjerojatno kod nas u opticaju je model ADO4000DDBOX sa 512KB x2 L2, ujedno i najjeftiniji!? A da nismo jedini koji lutamo vidi se i u bijelom svijetu http://forums.whirlpool.net.au/forum...fm/769560.html A najveći krivac za sve je sam AMD! Svakako je pohvalno što su srušili cijene, koje su uzgred kod nas ipak puno veće nego vani. Valjda po principu; dolar pada cijene rastu. Balkanska logika ![]() AMD link za usporedbe procesora http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/Default.aspx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Kod nas je s web trgovinama tak kak je. Isto vrijedi i za ljude koji rade u dućanima koji ili nemaju pojma kaj se prodaje u istima ili ih jednostavno ne zanima. Vani se da najti pokoji web-shop koji napiše sve detalje za pojedinu komponentu, pa tak i za procesore. Ima svega od steppinga, do zadnjeg slova i broja na IHS-u. Osim toga svi Brisbane procesori imaju 2x512KB L2 cachea, a bome nije ni problem pitati u dućanu da pregledaš detaljno kaj piše na procesoru/kutiji - ako već prodavač nema pojma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Da, to je jedini način da pokušaš doći do točne informacije. Ja sam svojedobno baš njima poslao ispravljene podatke za jedan Pentium koji me zanimao, pa su mi se drugi dan zahvalili. Čine se OK trgovina, sve u svemu. Diskont24 nikad ne odgovara na mailove, iako, k vragu, imaju najmanje cijene! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|