|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
SATA HDD
Dakle, posto si kupujem laptop, a stari komp dajem burazu, na tom starom kompu imam 2 sata hdda i sada me zanima kako ih najefikasnije mogu iskoristiti s lapotopom! odnosno kako mogu spojiti te hardove s laptopom tako da ih mogu korisiti jer na njima imam dosta stvari koje mi trebaju pa da mi budu odmah dostupne! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
kupiš ladicu za 3,5'' SATA disk koju ćeš prek USB-a spojit sa laptopom
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
A gdje to ima i kolka je cijena od prilike i dali postoji takva ladica odmah za 2 diska, i zanimam me kako to radi pa jel netreba hardovima napajanje?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ladice 3.5" koštaju oko 200+ kn ovisno o proizvođaču. Namijenjene su više da disk stalno bude u njima nego da ih stalno mijenjaš, jer se disk mora dodatno učvršćivati vijcima (možda koja ima neki drugačiji princip-ne bih znao). Imaš ladice PATA, SATA i kombinirano, pa pazi što ćeš kupiti za svoje diskove. Ovo zadnje sam vidio i po cijenama blizu 400kn. Moraš obavezno koristiti jedan podatkovni kabel npr. USB ili firewire ovisno što ladica podržava i jedan kabel za napajanje s transformatorom (poput onog za tvoj mobitel, samo 5 puta veći i 10 puta teži.
![]() |
![]() |
#5 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Krivo misliš. Postoje eksterna kućišta (to je pravilan izraz, ladica je nešto drugo) za 2 diska, 4 diska itd. Raidsonic ima veliku ponudu eksternih kućišta za diskove (novi modeli imaju i eSATA), NAS rješenja itd: http://www.raidsonic.de/en/pages/home/home.php E sad, pitanje koja im je dobavljivost kod nas (kod nas neki dućani znaju dobiti neke zanimljivije proizvode, ali ostaje pitanje cijene - sigurno je najjeftinije rješenje kupiti dva Icy-Boxa za 2x200kn, ili nešto sl.). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|