|
![]() |
#1051 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Dalje se sam snađi ![]() EDIT: LAcy bijaše brži ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja promjenuo nešto hardvera na kompu (vga, mbo, cpu) pa u safe modu pobrisao sve aplikacije i drivere vezane za iste, te instalirao za postojeći hardver. Svakih 5 minuta mi izbacivao BSOD ![]() ![]() ![]() Imam doma pripremljen ubuntu za instalirati, jel on može radit sa vistom na dual boot? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1058 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Radi ubuntu s vistom u dual bootu bez problema, svejedno kojim redoslijedom instaliraš ![]() Jedino će se razlikovati hoćeš li imati ubuntuov loader ili vistin
![]() |
#1059 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Kaj nije onda najbolje imat 3 kompa na jednom XP na drugom Vistu, a na trecem linux pa nemaš problema koji OS-uzet niti moraš radit dual boot ![]() Ja osobno sam se vratil na XP jer mi na isti neradi TV-tuner, a i spora je ko sam vrag, nakon kaj poinstaliravaš sve kaj treba
![]() |
#1063 |
Moderator
|
Ja sam se jako brzo vratio sa Ubuntu-a 64-bit na Vistu, čisto da prkosim Linuxu ![]() Jesam strpljiv i probat ću neke stvari više puna na više načina - ali kad te ne ide, onda se vratiš na Bill-ovo "čudo". |
![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() |
#1067 |
Moderator
|
Sve je to super, ali ja sam očito imao neku "fuš" verziju Ubuntua 7.04 jer ni uz sve mogućnosti google-a, ja nisam: a) uspio promjeniti rezoluciju sa 800x600 56Hz (ono, 56Hz, nakon 5minuta su mi oči htjele iskočiti van) b) pokrenuti USB 108-icu sa driverima od XP-a (preko ndiswrappera, jer se dotični nije mogao instalirati bez 154823 errora, koje naravno nitko na netu nije dobio, osim mene) Naravno, to sam pokušavao cijeli dan. Onda sam smireno odlučio prihvatiti da to nije za mene (još) i digao image od Viste. Ali naravno, bootloader od Ubuntua je pregazio Vistin, tako da sam morao raditi fresh install od Viste da bi mogao vratiti image. Naravno, u cijeloj situaciji sam bio maksimalno smiren ( ![]() Al u jednom se slažem sa vama - Linux zajednica je ogromna i ima puno načina kako jednu stvar napraviti ![]() Ježi ga, Ubuntu me nikad nije volio ![]() IMHO, nije ni Vista bez mana, daleko od toga - ali nju sam u pola dana sredio da radi ko urica, ali neke stvari poput indexiranja, drivera za zvuk nemreš prešutiti. Sva sreća pa daju Trial od 30 dana ![]() Eto, Ubuntu ću probati još jednom kasnije ili neku drugu distru (mada sumnjam, Ubuntu me ubio ko magarca, a kamoli tek neš drugo). Budemo videli, rekli su slijepci... Sad sam opet na XP-u i fali mi prikaz slova od Viste, taman su mi prirasla srcu ![]() Al ovo je thread o Visti, tako da nemojte komentirat moja zbivanja sa Ubuntu-om ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1068 |
Premium
|
pa nemoraš baš na ubuntu imaš još distri,nije da te nagovaram,daj linuxu šansu ![]() ja sam se izgleda previše zaletil na vistu,a znal sam da nije još to to,al bumo vidli za par mjeseci jel bu se kaj promjenilo na visti..mada me lagano živciralo od ubacivanja dvd cd medija pa se zamrzne na tipku open,neke ikone netragom nestanu,neke instalirane programe nemreš nač da se ubiješ,i opet instaliraj iste redovito sam imal makljažu kaspersky vs ashampoo bs,ne sječam se da me na xp-u zezalo to itd..ima tog sitnice al,koje znaju r......t čovjeka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1069 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Je*ate i taj SP1 je posta nekakav fenomen i o njemu se pričaju priče slične pričama o NLO-u. Ljudi u njemu pričaju kao da u startu donosi 50% bolji OS. A u biti jedino šta će donit je sve updatove u komadu, dok si ih dosad (ako si na Visti) skida jednog po jednog + par novih updateova...
![]() |
![]() |
#1070 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1071 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo i ja presao na Vistu, konfa je Undead iz siga, znaci zamjetite da imam 512 rama samo, i mogu rec da radi solidno, bez nekog prevelikog stekanja. Uredno radim u Photoshopu, ili igram CoD2 naprimjer, manjak rama se primjeti tek kad se treba Alt+Tab-at iz igre u windowse ili kad u PSu kliknem da me prebaci u Imagready, e to onda traje vjecnost, al snaso sam se i za to kako da brze to napravi. Uglavnom, zaljubio sam se u Aero, prekrasan je hehe ![]()
![]() |
#1074 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Budući da ima već 36 stranica ovog topica, pa da ne tražim sad po svakoj stranici.......jedno kratko pitanjce.... Instaliro sam sad Vistu x64 i nakon što se zbuta, disk još par minuta rošta. Jel znate možda zbog čega? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1075 |
Pink Floyd fan
|
Odgovor imaš mislim još na prvoj stranici. Nekoliko je razloga zašto rošta po hardu: indeksiranje, superfetch, kasnije defragmentacija, update, trusted installer... Vjerojatno su prva dva najočitija.
![]() |
#1076 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Thanx!! Još jedno pitanjce: Budući da mi je sad prvi put da sam instaliro......nakon čiste instalacije, vindoze mi troše gigu rama....zašto? Nakon instaliranja programa - 1,2 gige. Imam 4gige (pa nije sad neka panika, al svejedno). Zadnje izmijenjeno od: denied. 18.07.2007. u 20:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1077 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Većina tog rama u je u pripravi ![]()
![]() |
![]() |
#1079 |
Torrent freek
|
![]() |
#1080 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() Kad malo razmisliš, bolje da i tako koristi RAM nego da zjapi prazan.
![]() |
![]() |
|
|