|
![]() |
#1 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
satelit
Ovako zanima me dali mogu na jedan LNB spojit 2 recivera tako da s oba dva recivera mogu gledat različite kanale npr. jedan da gleda MTV a drugi npr. RTL. Jel postoju digitalni LNB ili samo digitalni reciver u mom slučaju će to bit Satelitska kartica Sta npr ako želim primat 2 kanala programa npr.HOT BIRD i ASTRU dali trebam dvije satelitske antene ili se može na jednoj stavit 2 LNB |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
E nemože na jedan LNB 2 recivera jerbo reciver daje struju LNBu A zašto bi gledao 2 programa ? jedino ak imaš 2vije glave i 4 oka Postoji sve digitalno i analogno samo više nema analognih LnBa a bogami nema ni recivera a ima još tu i tamo ali rijetko. "Sta npr ako želim primat 2 kanala programa npr.HOT BIRD i ASTRU dali trebam dvije satelitske antene ili se može na jednoj stavit 2 LNB" ovdi ima logike ko u latinici; nemožeš bit jeben i pošten. Gledaj jedno a kad ti dojadi, daljinski pa preštekaj . Čuj, možda sam i u krivu jer poslije latinice svašta može past napamet. Ak te zanima više napiši točno kaj sad imaš pa ću ti napravit shemu mogučnost prijema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Re: satelit
Citiraj:
uzmeš 1 lnb sa duplim izlazom za HOT BIRD , 1 lnb sa duplim izlazom za ASTRU i oba staviš na 1 tanjur, ja imam tako spojeno na 2 recivera i sve radi ko urica ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
m e m b e r
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
Re: Re: satelit
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
Gledajte ja se ne rezumijem u satelitske sustave i neznam nista o tome zato vas i pitam. Ovak bretic koji zivi 30 m od mene ima satelitsku antenu 80 i jedan LNB.Ima analogni reciver. E sad ja namjeravam kupit satelitsku kartice SKYSTAR 2.i od njegove satelitske koja je jedno 30 m udaljena od mene na njegov LNB spojit znaci još jedan kabel tako da i ja i on možemo pratit satelitske programe.Ja znaci na komp. a on na reciveru. Zanimka me sljedece dali se na jedan LNB mže spojiti 1 reciver i ta kartica da se mogu gledat 2 programa razlicita.Ako je sta treba sve za to nekakav razvodnik ili nesto,ili trebaju bit 2 LNB. Dali je položaj satelitske antene jednak za hvatanje astre i hot bird npr. ili se treba satelitska antena pomaknut. Da pojednostavim::: želio bi gledat astru,hot bird i sve programe na tim kanalima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
(°_°)
|
Citiraj:
al ono, mozda su pomaknuli satelit u medjuvremenu ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako hoćeš dva satelita gledati potrebna su ti dva LNBa i holter nosač za njih te ako hoćeš prebacivati s jednog satelita na drugi automatski tj da ne prekapčaš žice treba ti i Diseq swich (škatula koja to radi, ali ti je kvaka u njoj da ti sve ne podržavaju rad sa SKyStarom2, pa treba paziti koji uzimaš a ako i imš sreće da nabaviš odgovrajuću treba ti dosta prčkanja oko instalacije modova, tj. dopuna programa da cijela stvar prošljaka). Moj je savjet da si nabaviš svoj tanjur sa dva LNB (digitalna) i Diseq (možemo nešto sredit ![]() Jer inaće :breticu: investiraš u opremu od koje on zbog analognog recivera i tako neće imat nikakve koristi a u slučaju lošeg spajanja koje se može javiti uslijed kompliciranog sistema doći će samo do smetnji. Iako imam SkySat ne preporućam ga baš jer se grije gotovo do usijanja u kučištu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Re: Re: satelit
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() SkyStar 2 je ODLICNA. Negrije se bas previse, al jedan 80mm vent na 7v nebi bio na odmet ![]() Najbolje ti je kupit si sat antenu (od 90cm) i dva LNB-a (po 60-tak kuna svaki), i jedan diseq switch. Neki imaju problema sa SkyStar2 no i to se u zadnje vrijeme popravlja izlaskom novog softwarea.
![]() |
![]() |
#12 | |
m e m b e r
|
Re: Re: Re: satelit
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo drugo sam mu predložio i ja tj. da se osamostali: svoj tanjrić, svoji LNBi, svoje žnjore, i svoj Diseq ali opet napomena neki neće jer nisu hardverski kompatibilni. Nadalje, ako to radi prvi put i sam hebat će ježa ako nezna češki ![]() A i postavit ofset tanjur sa skysatom je nemoguće. Bušenjet četri rupe na trinaestom katu je manji dio posla... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() @ nyx_triton Ako ti je to prvi put da to radis, daj nekom drugom. ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
O tome i pričam da ne može usmjeriti tanjur sa Skysatom , jer signal kasni. Ja imam motor rotor sa manualnim upravljanjem i jedan od boljih LNBa pa primječujem da kod zakretanja kartica signalizira prijem sa oko 8 sekundi zakašnjenja (a imam 85 - 95 %signala) |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
http://www.kerman.hr/ Tu češ naći sve! Imaš ti lnb-ove sa 4 izlaza za risiver ako želiš! A najbolje si uzmeš 2 antene i 4 lnb-a i jedan spaun relay i to je to. Znaći primaš Astru,Hotbird,Sirius i Thor
Intel P4 1.8 Mhz ASUS P4S533-E SiS 645DX 2 x 256MB DDR333 Samsung HERCULES ATI Radeon 9800SE AIW 128 MB HDD Seagate Barracuda 60 & 80 GB NEC DVD RW+/-ND-2500 PSU Aopen 300W Monitor EIZO 19" Flexscan Microsoft IntelliMouse Optical CoolerMaster Aerogate II CoolerMaster Cool Drive 3 CoolerMaster 2 x 80mm vent LED Blue Papst 120mm vent SkyStar 2 Case InWin X710 Black Zadnje izmijenjeno od: LuX.23. 19.01.2004. u 21:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
SS2 490 kn Razdjelnik oko 20 kn 100 metara koaksijalca u Metrou 80 kn. LNB se od 2000 godine proizvodi univerzalan (pogledaj na antenu), znači za digitalnu i analognu. Problem je jedino u tome da nećete istovremeno obadvojica moći gledati satelitsku. Rješenje je LNB Twin tj. ima izlaz za dva recivera, bez obzira koja je kombinacija. Košta oko 300 kn. U igri je 550 ili 850 kn. ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|