Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.07.2007., 18:15   #1
dD137
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
KASDA ADSL MODEM + NETgear wireless router AP

Evo kupio lap a doma imam standardni kasdin adsl modem. (ima USB (preko kojeg mi je trenuto spojen adsl na PC) i 4 LAN prikljucka). Sada bi ja na net i preko lap-a (ima ugradjen wlan karticu) pa bi kupio najjeftiniji router ( http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...=0&Sifra=50042 ) al me zanima kako se spaja adsl modem na router?? (neam sad 500 kn za dat za router s adsl-om)...al trebalo bi se to i ovako dat spojit...ima neko adsl modem i router posebno? Hvala
dD137 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2007., 19:14   #2
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
pa zasto ne spojis na Kasdu?

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.07.2007., 20:02   #3
dD137
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor Xan Pregled postova
pa zasto ne spojis na Kasdu?
pa bi al nema za internet ethernet prikljucak (ima taj jedan usb na koji je pc spojen) i ima jos 4 lan-a. Taj ethernet kabel ide u lan or what? mislim, narucio sam za probu taj router, tak da sad teoretiziram prije prakticiranja .. btw. ovi nilski konjevi na 0800 9000 pa onda dvojka (max adsl podrska) su abnormalno informaticki nepismeni, trazis pomoc od njih, onda skuzis da majstor ne kuzi razliku izmedu modema i routera, onda skuzis da trazis pomoc od nekog ko zna debelo manje od tebe, a ni ti sam neznas bas ono hebat po switcevima, ruterima...i sl. bananko
dD137 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2007., 21:06   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

ti ethernet priključci na Kasdi ti služe i za Internet pristup i za LAN...

http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=59331&page=2 <- pogledaj si drugi post ak imas običnu Kasdu ili treći i četvrti ak imas MaxTV ediciju (onu sa crvenim i žutim portovima)

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Staro 13.07.2007., 12:58   #5
Raging Demon
Premium
Moj komp

Raging Demon's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
pitanje: ako spoajamo vise kompova preko kasde, dali su DNS adrese na oba kompa iste il trebamo stavljat drukcije kako i IP??
Raging Demon je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2007., 14:15   #6
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

stavljas DNS-ove iste na svakom kompu, tj. one koje ti je dao tvoj ISP

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno