|
![]() |
#1 |
...
Datum registracije: Nov 2002
|
nvidia i abit vise ne suraduju
http://www.theinquirer.net/?article=13479 GRAPHICS FIRM Nvidia and mobo maker Abit have stopped working with each other, the INQUIRER has learned. And that's not because Abit has gone down the ATI route. It's due to what are described as "irreconcilable management differences". The split, which we've confirmed with Nvidia today, affects not only graphics cards but also mainboards too. Steta. ![]() Nadam se da ce abit proizvest jos nf2 ploca. ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Je, i ja sam čuo nekaj takvoga,ide Abit dalje samo sa ATI-jem i navodno budu delali samo VIA ploče...u ovo zadnje mi je malo teže povjerovati ![]() A i izvor je malo "žuti" ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Bilo bi šteta da prestanu proizvodit nforce ploče.Bilo bi šteta za njih.
![]() |
#5 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
>>>
Datum registracije: Oct 2001
|
Kazu da ce i dalje raditi ploce s nForce chipsetima ![]()
Ubuntu 8.10 cpu Intel Q6600 @3GHz (333x9) w/Scythe MINE Rev.B - 29C idle mbo Gigabyte P35-DS3 ram 8GB Kingston DDR2 667MHz gpu Asus EN9600GT hdd 2xWD3200AAKS - RAID1 case Chieftec BX-03B-B-B psu Fortron BS 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ne, neće više radit ploče s nforce chipsetom. nikakvim. ništa od nvidie. pinsla, malo si zabrijo oko KT800.. totalna je šupa... nvidia će rasturat s nf3-250 i samo budala bi ju napustila u ovome trenutku. brijem da će na Athlon64 pločama popljugat više nego na geforce-icama. izgleda da će forsat prescott podršku, što im isto baš neće poći od ruke jer će se škvadra masovno žalit na nedogradivost, temperaturu i loše chipsete... just wait and see. ...ali radeon je vrijedan svega toga. masnu će lovu okrenuti. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Za koga tvrdiš da je budala za predsjednika uprave abita? Ne znam odakle ti tolka uvjerenost da će nf 3-250 biti tako super niti da je kt 800 baš tolko loš no kako bilo da bilo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: nvidia i abit vise ne suraduju
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ma svi u današnje vrijeme lažu.Neće ih Abit napustit, previše se tu love vrti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
ono ispred konpjuktora
|
ne, ja nisam nazvao predsjednika uprave abita budalom, i ne volim kada mi se stavljaju riječi u usta. dugo sam bio skeptičan oko te vijesti o prekidu suradnje, ali malo sam razmislio i može biti. ali tko zna... ovo kaj je xbit rekao treba uzeti s rezervom. Xbit ima puno insidera, ali brdo ih je fake. i to kaj su nvidia senior memberi rekli da nemaju pojma o tome je rečeno s nekom rezervom, jer da to nije istina nvidia bi u strahu od loše reklame graknula da lažu. (ali opet... ni to nije sigurno) pa svi chipseti za athlon64 su loši. probao sam i uvjerio se. za sada me samo interesira gigabyte k8nnxp jer mi se čini kao jedina ploča koja trenutno nešto valja (nju nisam probao). nf3-250 će biti odličan. ili barem MNOOOOGO bliže tome nego KT8x0. kako memorijski kontroleri više nisu u igri, sve se svodi na feature, a nvidia je tu glavna. (to sam sve izvukao iz najavi novih proizvoda) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Otkud ti sad to?
![]() |
#13 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
zašto su svi čipseti za athlon64 loši?? i zašto će nf3-250 biti odličan? jedina i glavna prednost nf 2 je bila memorijski kontroler u odnosu na npr. kt 600 a kaj se tiče fičera tu Via-ine ploče nisu zaostajale dapače i po čemu sudiš da je nvidija glavna u vezi fičera??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() chipseti? jadan overclocking - to imaš na svim sajtovima, a ovih par pločica koje sam probao to samo potvrđuju (pogotovo gigabyte k8nnxp od koje sam zbog dodatnog sklopa za sređivanje prednapona očekivao overclocking do jaja, ali bios to ne dozvoljava) sličan je problem s ostalim pločama, a kada postoji takav problem na svim pločama nove generacije onda je kriv chipset ili proc, a u ovom slučaju proc nije. ok, da će nf3-250 biti odličan je pretjerano. u svakom slučaju biti će mnogo ozbiljniji od sadašnjih chipseta. prvi dobar po mome mišljenju. via nam ne sprema ništa, a za sada joj duplo širi CPU<==>NB HT nije donio neku ogromnu prednost pa je ok očekivati da nf3-250 zbog toga neće puno patiti. ne kažem da će na tom polju biti bolji, ali ja bih prije odabrao ploču koju mogu overclockati i koja će sigurno podržati sve procesore kako treba, nego ploču koja mi mora raditi blizu defaultne frekve ali ima bržu komunikaciju između procesora i chipseta koju ću osjetiti samo ako imam grafičku s malo memorije (manje od 128MB). Uostalom, nvidia nema lag između NB i SB pa eto... ko voli nek izvoli. inače ne volim one snove da se sve može riješiti novim biosom pa mi se u ovom slučaju više sviđa novi chipset u kojem su ispravljeni nedostatci prve verzije. kada bi via izdala nešto novo to bi sigurno bilo nešto super, ali neće i zato mislim da će nf3-250 biti toliko bolji. inače, via je dovoljno dugo u igri i trebala bi znati da se prvi mačići uvijek utapaju. jednostavno ne kužim njihovu odluku da se zadrže na prvom chipsetu, pogotovo kada je riječ o novoj generaciji procesora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
Ja mislim da se kvaliteta chipseta ne procjenjuju samo po overclocking mogućnostima. Osim toga to je ovisno i do proizvođača ploče a ne samog chipseta. s druge strane athlon 64 nije athlon xp i tu neki veliki overclock nećeš ni dobit jer je sama arhitektura proca potpuno drugačija sve to kaj ti navodiš je čisto subjektivno razmišljanje koje ne daje nikakvu osnovu da će nf3-250 biti tako super chipset. osim toga ko ti kaže da via neće isto nekaj novog izbacit kad dodje vreme treba čekat pa vidjet |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ono ispred konpjuktora
|
definitivno da se chipset ne mjeri samo po overclockerskim mogućnostima, ali po čemu ćeš drugom? svi southbridge-ovi podržavaju više-manje iste stvari i tu je bitno samo koliko je što elegantno izvedeno - podržani kontroleri i driveri za njih (simpatičniji featuri nego na via pločama - da, to je subjektivno) pa naravno da navodim subjektivno mišljenje... kaj postoji nekakvo drugo? da via sprema nekaj takvo to bi već najavila. siguran sam da priprema novi chipset, ali on sigurno neće izaći još 4-6 mjeseci. nf3-250 samo što nije. i velika je vjerovatnost da kada izađe novi chipset da će biti bolji i napredniji od nf3-250, ali tada će nvidia već imati novog konja za utrku. to tak ide. meni je jedino nvidia ovdje pokazala neku zrelost jer je upucala pare u razvoj 2 chipseta koji recimo konkuriraju jedan drugome. da nije to učinila mi niti 6 mjeseci nakon pojave prvih ploča za Athlon64 ne bi imali kvalitetnu platformu. a jel nam to treba? jel treba amd-u? meni je to nešto što su i via i sis trebali pratiti. ali nisu. zbog škrtosti. pa ne prelazi se svaki dan na novu arhitekturu. o overclockerskim potencijalima athlona64 ne želim ništa govoriti... ali brijem da će se i on dat dosta ocat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
još mi nisi odgovorio koji su to nvidijini simpa fičeri?? koji kontroleri?? drajver je nekaj drugo a kad smo kod southbridgea via-ine ploče novije većinom imaju s-ata kontroler dok nvidijine nemaju naprimjer moje je mišljenje da athlon 64 radnim taktom na granici i da tu velikog overclocka neće biti barem dok ne pređu na noviji proizvodni proces |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|