|
![]() |
#1 |
Onaj sto ima...
Datum registracije: Jun 2007
|
Big Typhoon na AM2 montaza
Evo cekam da mi dodje Athlon 64 4600+ x2 (rezervirao) i jos mi je ostao nerijesen cooler. Vec danima razbijam glavu sto da uzmem i sad sam jos vise zbunjeniji nego sto sam bio. Prvo - zanima me kako se montira Big Typhoon na AM2 socket, tj. da li je potrebno imati rupe oko socketa i s druge strane ploce montirati onu plocicu nekakvu. Dolazim do kontradiktornih informacija pa zelim iz prve ruke. Koliko vidim na mojoj nema rupa, a nikako mi "ne sjeda" da ce 700 grama visiti na one 2 plasticne kopcice. znam da kod drugih socketa ima vise "kopcica", ali kod ovog AM2 koliko vidim samo su 2 i ta cinjenica me ne cini veselim kada vizualiziram onaj panj kako visi na toj plastikici ![]() E , jesam napomenuo da moj cooler mora biti besuman? ![]() to su bili minusi, a plus je da je to kako stvari stoje - najbolji cooler. Alternativa mi je Freezer 64 Pro koji je nesto laksi, 100kn jeftiniji, ne toliko dobar. Njega pak nema u VZ za kupit takoda bi morao narucivati postom sto mi je 50kn+ a to znaci ako dodaj JOS 50 kuna imam Typhoon (kojeg ima uVZ). Zato bi htio odgovor o montiranju Typhoona na AM2 pa mozda to napravi kakav preokret u mojoj odluci... Tnx svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ne vidim problem. Izvadiš sve što je na ploći, imaš 4 rupe staviš onu ploču iza i 4 duga šarafa.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Onaj sto ima...
|
Problem je u tome sto ne uspjevam vidjeti nikakve rupe oko socketa, kao sto i pise gore, a nailazim na informacije da ne treba nista sarafit kroz rupe nego se samo prikopci na 2 pipca, sto je opet nelogicno da ta 2 pipca drze skoro kilu mase |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
eto ja sam se orjentirao na ono "besuman" i sto se toga tice dolazi u obzir jedino Big Typhoon 120 (dakle stara verzija a ne VX) koji se dosta tesko stavlja na plocu (moraju biti 4 rupe, maticna se vadi, a i montaza je dosta zeznuta... ipak se radi o velikom hladnjaku pa je malo komplicirano) Ja bi ti preporucio Scythe Ninja rev B+, jer imao sam oba coolera. Nemogu niti za jednog reci da je bolji (osim sto scythe ima bazu jako dobro ispoliranu za razliku od BT-a, a temp. su tu negdje), ali mogu ti reci da se ninja puno lakse stavlja, a i prednost je to sto ventilator mozes stavit na bilo koju od 4 strane... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
onda izvadiš samo s prednje strane tu plastiku i staviš BT s pločom i 4 šarafa ja kad sam kupovao BT VX u ve-milu uopće nije pisalo na kutiji da je VX već obićni i dobio sam full opremu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Onaj sto ima...
|
Citiraj:
Koliko vidim za AM2 "tvornicki" je napravljen da se nista ne sarafa s druge strane maticne nego ima samo "clip" koji se kaci za 2 pipca sto mi je totalno fuserski s obzirom na masu. evo slika : http://www.pcper.com/images/reviews/326/15-AMDclip.jpg sva sreca da se moze improvizirati, pa cu skinuti plastiku oko socketa ako do toga dodje i montirati nosac za LGA socket @ZMAJ Zasto ne VX? Pa ne moze biti glasniji ako ima potenciometar, tj uvijek ga mozes zafrknut na minimum.. ne? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja imam TT BigTyphoon (stara verzija) malo ga je teško instalirat ali kad se 1 put stavi nema ga potrebe dizat sa proca!Inače vrlo je tih i vrhunski hladi. Upario sam ga sa Prescottom i Artic Silver 5 patom i u full load-u (OC-an P4) temperatura ne prelazi 48°C. BTW nema niti 1 dodatni vent! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ta dva ''pipca'' nose puno više nego ti misliš ![]() kada kupiš cooler dobiti ćeš i detaljne upute kako ga montirati ![]()
![]() |
#9 | |
Premium
|
...
Citiraj:
Ali stvarno ti kazem iz iskustva... bolji ti je izbor ninja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Onaj sto ima...
|
Citiraj:
To sto mozes okretati ventilator mi bas ne igra ulogu. Isto su teski, isto kostaju, isto se montiraju... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
na 1300 o/min 16db i meni je to stvarno tiho dok na 2000 o/min nepodnošljiva buka 29db |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Samo pazi da uzmeš BT 120 ili VX, onaj stari ne možeš montirati na AM2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
...
Citiraj:
1. ninja se montira puno lakse 2. ima bolji vent 3. temp je nesto manja 4. nekima igra ulogu to da se vent moze stavljat di pase 5. zbog rasporeda listica veca je mogucnost da ce i sami protok zraka u kucistu bolje utjecat na hladenje 6. baza je jako dobro ispolirana dok kod BT-a nije uopce 7. zbog sireg rasporeda listica ninja daje bolje temperature na niskom broju okretaja ventilatora Jedino negativno kod hladnjaka mi je to sto je dosta visok, ali kod "neuskih" kucista to nece biti problem... no nisam znao da si u mogucnosti samo za BT... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|