|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
POMOĆ? DA LI SU ME PREVARILI? ACER ASPIRE 5112wlmi
Prije par sati sam kupio acer aspire 5112wlmi 120 za 6545kn bez PDV-a. Dvoumio se izmedu inspirona 6400 (best buy bugov) al se odlucim za acer jer mi treba jaca grafika a u tom modelu uvoznik za hrvatsku (manor) i svi nj distributeri nude istu graficku karticu a to je x1600 ati mobility radeon. Daklem, zestoka graficka..a sad ja evo dodem doma, upalim lap i prvo to pogledam na vec instaliranom ati catlyst control centru i pise uredno x1300. Pogledam u device manager, isto x1300. Pogledam racun, pise 1600. Naljepnica na laptopu x1600. U biti na računu piše x1600xph (iskreno, neam pojma kaj ta oznaka znaci, nit dok to ukucas u google nema niti jedne strane webice koja bi sadrzavala taj tekst, samo stranice od hrvatskih distributera.) DA LI SAM PREVAREN? I DA LI VEĆ NEKO IMA TAJ LAP I DA LI STVARNO IMA x1600 ?? (navodno se moze upgrade driverima napravit da izgleda x1300 ko x1600???..mozda majstor zaboravio pimp my grafička??) lud sam. molim pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Vjerojatno nisi nego je ta 1600 zapravo čip od 1300 zato xph(se,gs,le,...tako...)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa ako si ga tek kupio, a ne štima, vozi dok je pod garancijom i raspitaj se. Trebaš dobit novi laptot. edit : velika slova nisu dozvoljena (mislim u tolikoj količini), naslov bi imao jednak efekt i da si ga normalno napisao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netko se već bio žalio da kod Acera ta X1600 baš i nije toliko moćna koliko desktop verzija i da je u stvari pušiona od grafe tj. da od desktop X1600 nema ni X. Shodno tome, pretpostavljam da je u njemu ispravna grafa tj. da odgovara desktop X1300.
![]() |
#5 |
Registered User
|
ispricavam se za slova. Evo bas sam to skuzio kad sam pisao pa sam stvarno malo iziritiran.. bladerunner, mozes pojasnit ovo x1600xph?? To bi po tvojem u biti trebala biti oznaka za x1300 na nasem trzistu?? (ak da, takve ciganske metode su dopustene??) x1600 je x1600. 300 je 300. A i usporedba ti nije bas jer ove gs,ls i slicni sufiksi postoje i drugdje u svijetu za graficke za pc-e...a ja bome ne mogu nać xph osim kod nas...i neka mozda ceska ili koja stranica sadrzava taj x1600xph ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
al lap sam uzeo na temelju procjene vranoga1 (postoji thread) di pokusava pomoc isto nekome kod kupnje lapa odnosno odabira izmedu dell-a i ovog aspire-a 5112. I u tom threadu s njegove strane isto nema nikakve sumnje da se radi o nekoj sugavoj verziji x1600 graficke?? ..zato sam i pun pouzdanja to kupio, jer sam sve zivo ovdje i svuda procitao kako bi napravio najbolji izbor i gledaj sad s5anje.... evo link usporedbe insp6400 i acera 5112 + ostalo sto je gore. (obratite pozornost na graficku x1600 koja je po vranoga1 50-100 puta brza od x1400 i nalazi se u aspire-u 5112) ?? http://forum.pcekspert.com/showthrea...highlight=5112 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Bez sufiksa. Na netu ne mogu nać nista zivo... a x1300 je duplo sporija od x1600 i smeta me sad to jako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ne znam koliko znaš njemački, ali baci oko na dio 'Grafik' http://www.acer.de/acereuro/page9.do...crc=2261853348
![]() |
#10 |
Registered User
|
izvinjavam se za lapsus tipkovnicaui , al stvarno sad pisem u afektu. I da nakon sto procitam cijeli tvoj vodic, jos 2 tjedna provedem min 2 sata dnevno na netu racunajuci sto da kupim i imajuci na umu da trebam jaku graficku i da imam 8000kn max ...i na kraju mi ispadne ovo da sam skroz zbunjen s tim sta sam dobio. Molio bih za razumjevanje i za pomoć u vidu kako da utvrdim o kojoj se grafickoj radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
da ali to je za cijelu 5110 seriju. Neki modeli iz te serije nude x1300 a neki x1600. (zato i pise x1300/x1600) Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() |
#13 |
Registered User
|
a gledaj, ako to zaista nije x1600, onda bi definitivno uzeo inspiron 6400 (onu konfu koju je vranoga1 u gore spomenutom threadu naveo). Kuis? Osjecam se prevarenim...kako bi ti bilo da dodes u ducan i narucis u frtalj kruha salamu s sirom a ono pocnes jest i vidis da su na mjestima u salami di je trebao bit sir, rupe! Rupe I said""!!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
koliko ja znam zakonski imash pravo vratiti proizvod u roku od 7 dana (nisam siguran, ali netko ovdje sigurno zna) probaj na tu foru vratit |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
[quote=vranoga1;758045]ako baš hoćeš sa sigurnošću provjeriti posluži se sa ati tool-om x1600 ima određeni proj pipelineova, TMU-a, shadera itd... x1300 ima manji broj. Te podatke ćeš lako naći na interentu u nekom review-u gdje je po prvi put predstavljena x1x00 serija pa ćeš vidjeti točno koji je čip evo DEVICE ID: 7149 Chip name: M52 128MB,DDR2,Memory bus width 32bit (??, 128bit ima ati radeon 9200 stara 5 godina na pc-u), default gpu clock 89,95Mhz (isto i def mem clock) ((dok je na ati radeon 9200 na stolnom 200mhz)) ACTIVE ROP'S : 4 m52 je codename za x1300. m56 je za 1600. A meni s ati tool-om pise m52.I sad budi normalan...prodali mi pod x1600 x1300 ![]() http://www.notebookcheck.com/ATI-Mob...300.929.0.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
e da zaboravio sam u svom prvom postu napisat XPH ti znaci wondows xp home (znam da je na glupom mjestu stavljena oznaka ali stvarno nema nikakve veze s chipom) ATI tool ti ne pokazuje dobre frekvencije za GPU i GDDR (ni na mom ne pokazuje). meni je za frekvencije radila samo jedna beta ATIToola 0.25 (ja mislim da je 14, ali nisam siguran jer sam zadnji put imao windowse instalirane prije pola godine) ja imam mobility x1600 i ima DDR2 na 64 bit sabirnici na freq 370 (ako se ne varam, uglavnom znam da je 200 MHz niza nego u laptopima drugih prizvodjaca) i GPU 42x (100 MHz niza nego kod drugih) uglavnom ACER PRODAJE MACKA U VRECI (i znam sigurno da vishe NIKAD necu kupit laptop ili bilo sto drugo od njih) PREPORUCAM DA VRATISH LAPTOP |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Registered User
|
hvala na odgovoru i podacima. Al mislim da je sve jasno ako mi chip name iscitava m52. To je chip na x1300. m56 je na x1600. Djed mi je bio lovac..idem sad vidit ako ostalo što petrona ... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
hvala za podatke. Naso ih i ja. Nego s ATI TOOL-om ne mogu nac te stvari samo pise za active piplines (nis posebno za shader pipelines, vertex...) hm.. budem probal s nekim dr alatima. iam vremena do ponedjeljka. Btw device ID se isto podudara. 7196. (x1300)..sve govori da je to x1300.. ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
mozes vratit u roku tjedan dana samo ako je kupljeno izvan prostorija ducana, znaci postom ili tako nesto, to pise u zakonu, ostalo je dobra volja trgovaca/ducana ali ovdje mislim da to nema veze, ako na lapu pise x1600, a unutra je x1300 onda mos izvuc i bolji lap bez nadoknade, sad neznam kolko imas godina ali probaj prodat spiku sa tuzbom ili nesto slicno samo ako si mladji onda bolje nek ode netko od staraca s tobom jer tebe nece shvatit ozbiljno, unajgorem slucaju trazi puni povrat love i kupi u drugom ducanu drugi laptop, mozda uopce nije do acera nego je zamjenjena naljepnica ![]() u svakom slucaju javi kaj je ispalo na kraju, jel bio ipak x1600 ili x1300 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
x1300 je bila unutra. Danas ga nosim natrag i dobivam drugi. Da manji je to ducan, ali ga sklapaju u manoru (uvoznik acera). Navodno greska pri sklapanju.Bile isprike i to ..(nisam htio spominjat kako ima ljudi (ovdje procitao) da kod acera x1600 ne radi kako bi trebala...pa malo sumnjam u "nenamjernost"...mozda mazeju ljude, a ispod 50% ih skuzi pa vrati pa ima se valjda isplati..sta ja znam). Isao sam u ducan s screenshotovima deviceID-a, chip name-a, ocitanog br. vector i pixel shadera, naoruzan znanjem ... ni nakon pet min (kad su provjerili u zg-u di se sklapa) isprika i obecanje da danas dobivam dr. s nekim gratis poklonom. I tak... kradeju oni, ak ih ko skuzi te podmite, a ko sam ja da ne prihvatim... ![]() Dino |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
evo dobio novi. sa x1600. Nisam jos provjerio s atiTOOL-om, al u catlystu i device manageru pise x1600. Budite oprezni (ja sad provjerio sve komponente, stima). Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
izgleda da je bio dobar poklon kad ne zelis rec ime ducana i distributera u zg ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() Intel Core 2 Duo T7300 2.0GHz/WXGA+ (1440x900)/Nvidia 8600M GT 256 MB/1GB 667 MHz/120 GB HDD? Možeš li nam reći kakva je općenito njegova kvaliteta (u okviru kategorije u koju spada)? Hvala! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|