|
![]() |
#1 |
JTP - Online trgovina
Datum registracije: Apr 2006
|
PowerPoint se presporo otvara
bok, prijatelj je napravio prezentacio sa powerpointom i dosta je slike formata "tif" uzeo. e, tu prezentaciju je sprzio na cd i kada zeli otvoriti tu prezentaciju mu traje jako dugo da se bilo sta otvara, slide, slike i slicno... jel to normalno? kako moze rijesit taj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
u jpeg prebaciti slike. za primjer evo iste slike (cca 5-6 puta manja veličina) JPEG 47,0 KB , TIFF 272,3 KB P.S. jel probao prebaciti prezentaciju na hdd pa od tamo zavrtiti? mozda i to pomogne ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
JTP - Online trgovina
|
da, to cu mu rec. al nesta nekuzim.... pa sta ima veze koliko mb ima slika?! jer cd ima 700mb, vise od toga nemozes staviti, a ako gledas npr. 1 film (koji je 700mb) onda ti se isto odmah otvori cijeli film?! ili je to malo drugacije? p.s.: mislim da mora biti u "tif" jer... valjda je bolja rezulucija i jako mu je bitno da bude dobra rezulucija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A na kakvoj konfi to otvara?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
I nebitno je da li stavljas TIFF i JPEG kad glupi Office funkcionira tako da sve slike prevede u BMP format pa kad snimis - zauzima prostora na disku kao Kina na kugli zemaljskoj. Jedino rijesenje da se smanji velicina(prema mojem saznanju) je sljedece: Kad završi prezentaciju->desni klik na bilo koju sliku->Format Picture Tab Picture->klik na gumb Compress...->tamo odabere "all pictures in document" i opcije za rezoluciju i to kako mu već odgovara.. i klik OK... i to je to. Ovaj spomenuti postupak zna samnjiti velicinu prezentacije cak 5-10 puta, barem je takvo moje iskustvo. Mislim da je to najvise sto si moze pomoci. Nadam se da sam bar malo pomogao. Pozdrav Citiraj:
Uglavnom, dao sam ti moje rješenje..pa ti vidi da li ti (vam) to odgovara.
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 16:45. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JTP - Online trgovina
|
e fala denton! mislim sa ovim: "Kad završi prezentaciju->desni klik na bilo koju sliku->Format Picture Tab Picture->klik na gumb Compress...->tamo odabere "all pictures in document" i opcije za rezoluciju i to kako mu već odgovara.. i klik OK... i to je to." da ce pomoci! sad sam saznao da su slike komprimirane od tif prema jgp. ali kaze da su valjda velike rezulucije te slike, pa valjda zato. i rekao je da mora biti na cd-u kao da ce to dati ljudima kao neki primjerak... pa ce to svatko na svoj pc gledati! evo rekao sam mu sve pa cemo vidjeti dali ce biti bolje. fala svima zasad! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|