|
![]() |
#1 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
(riješeno) 6800LE problem?
Problem sa 6800le, berem ja tako mislim. Komp iz siga, problemi poceli nakon friske instalacije windowsa i ovog ljeta. Iz cistoga mira u igri ili u sistemu prilikom pokretanja zvuk pocne "trzati" i driver odjedamput ocituje 256c na grafi. ?? Mislim, Zalman je gore, probam prstima, malo je vruci ali su rami way too hot. Izbacio sam Live-icu i problem je rjesen na tjedan dana. Jucer opet isti crap, a temperature su vani oko 25c, nije vruce. Da li je grafa u bedu ili su ramovi prdnuli? Da stavim vent da puse po ramima i da skinem one plave heatsinkove od zalmana? probao sam sve, od ciste instalacije i razlicitih drivera. MOzda jos zezaju crative driveri(nisam ih pocistio dc-om)? da i probao sam sve staviti na def, od cpu-a pa do grafe. ne kuzim....
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Let me guess... Kloknuo si malo ram? Probaj malo downklokati grafu pa onda vidi,,,
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
|
![]() Stavio sam sve na def, samo ram nisam ![]() Inace ram je 2.2 ns i trebao bi ici do 900mhz bez beda sa 1.3v. Sad sam pocistio dc-om drivere od Live-ice. Inace fora je u tome da ako ugasim komp i upalim nakon pola sata sve stima. I nije neko pravilo da u nekoj igri zahebe, recimo igram stalker cijelo popodne i nista, dok stavim gta:Vice onda me zahebe. Prvo zvuk pocne stekat i temp grafe skoci na 256c. Koji vic. Probat cu staviti ram na manju frekvu i vent da puse po njoj. A onaj plavi crap za ram od zalmana skidam dolje. Evo fakat ne radi. Ram se uopce ne grije, zalman je mlaki.., sve je na defu. Bocna stranica kucista otvorena(cpu i sve je na defu, live-ca izvađena) Zvuk mi srota, evo screen, kak to izgleda na 256c ![]()
![]() Zadnje izmijenjeno od: daytripper. 28.06.2007. u 21:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ultrabitchinfast
|
fora je u tome da mi remote sensor kod speed fan pokazuje -61 dok se to dogodi.... Je li u tome neka caka.. gpu caps viewer mogu vrtjeti sat vremena a da se tro nedogodi.. koja njesra.
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle zalman ježevi obavljaju svoj posao sasvim dobro ako se ne forsa memorija, ja ih imam gore, ako se forsira ram nikakv hladnjak tipa ježića s bilo čim zaljpljen neće ti puno pomoći jer se ram raspada od frekve tj. dropa errore a nije problem u grijanju (ako ga žestoko ne overvoltaš) oni koji govore da su im zalamnovi ježevi ubili grafu govore gluposti jer ona traka koju mrze je ista onakva kakvu proizvođači stavljaju i na npr 8800GTX na originalne coolere pa prema tome... Ako ti se samo povremeno dešava i nema naznaka crkavanja rama na grafi (i da ako je crknuo to je od overklokanja ne od ježeva) onda si provjeri napajanje a inače (ako niti nakon stavljanja rama na stock ne radi kako treba) si traži drugu grafu jer si ovu spalio...
![]() |
#6 |
Ultrabitchinfast
|
Misliš da je napajanje? Pa ovaj fortron 350w pnf bi trebao igrati dobro... hm... probat cu staviti novo napajanje...
![]() |
#7 |
Ultrabitchinfast
|
Rijeseno. Grafa na posebni rail a hard i optika na drugi rail. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|