|
![]() |
#1 |
Staff Sergeant
Datum registracije: Dec 2004
|
Pitanje particije
Ovako, kupio sam sata hard, polovni i on je podijeljen na 5 particija, u jednu od tih particija mogu ući za druge mi pri pokušaju ulaska pise -da nije formatirana i da li je želim format-, ja ih nisam jos formatirao. E sad ja bi sve te particije spojio u jednu particiju. Pa evo ako bi mi mogli ukazati kako da to najlakše rijesim |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Moje računalo - desni klik - Manage - Disk management - ovdje obrišeš particije i napraviš novu od nealociranog prostora (koji će ti se pojaviti kad obrišeš particije).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sa Acronis Disk Director ili Partition Magic-om možeš raditi sve što želiš s particijama.
![]() |
#4 |
Staff Sergeant
|
A sto je sa ovim da 4 particije traže da se formatiraju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Soul Eater
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa ako nisu formatirane Windows ti nudi da ih formatiraš, a pošto si rekao da ih hoćeš spojit u jednu, onda poslušaj igorbu ili coconut-a, pa tu jednu tek na kraju formatiraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Prethodni vlasnik napravio particije a nije ih formatirao. Samo ih pobrišeš (i onu jednu koja jest formatirana, osim ako ti nije bitan njen sadržaj), pa će ti cijeli disk biti nealocirani prostor od kojeg onda možeš praviti koliko želiš particija. Naravno, nakon što napraviš particije - formatiraš ih. Možeš to sve napraviti i programima koje je spomenuo coconut, ali za brisanje, pravljenje i formatiranje particija sasvim je dovoljan Disk management u Windowsima.
![]() |
#7 |
Staff Sergeant
|
ok hvala na brzim odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006