|
![]() |
#1 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Podešavanje LCD-a [LP 1965]
Tražio san malo po forumu, nisan našao ništa korisno, Google također nudi većinom komercionalne stvari i linkove... Uglavnon kupio LCD HP LP1965. Jutros stigao. To je moj prelazak na LCD nakon 9 godina CRT-a. Prvi dojam je: je*ote koliko prostora, drugi dojam koji mi trenutno stvara velike probleme je osvjetljenje. Tj. jako probijanje bijele boje. Ta bijela boja svjetli kao sunce i nikako je ukrotit. E sad znam da je to možda stvar navike, ipak je 0 godina CRT-a (istog ![]() Malo san prčka po opcijama monitora, dira Brightness i Contrast al nisan puno toga napravija, samo san usra i ostale boje dok je bijela i dalje blještala ![]() Pa san sve vratija na default... Uglavnon triba mi savjet ili neki program ili ... uglavnon triba mi pomoć nekog iskusnog jer san do danas LCD gleda samo na plocama dućana i u filmovima, tako da san skroz ![]() I da, još nešto... Koja je šema sa refreshom ? Znam da je kod CRT_a mnogo značio, dok kod LCD-a ne vidin razliku. Po defaultu radi na 1280x1024@60 ali mi nudi i 75. Da buden iskren ja ne vidim nikakvu razliku ? Da držim na 60 ili dignem na 75 ? Vjerovatno ću još nešto priupitat, zasad samo ovo. Fala unaprid
![]() |
#2 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
odmah mi mogu reci da držiš refresh rate na 60 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Refresh ti nije bitan jer LCD mijenja samo određene elemente prikaza kad dobije za to informaciju od grafičke kartice. Kad je "idle" onda nema klasičnog refresha nego je slika statična. Što se tiče kontrasta/brightnessa pokušaj slijedeće: - Brightness 70-90% (ovisno kako ti bolje izgleda) - Kontrast 50-60% Skini Nokia monitor test ili neki grayscale uzorak i onda korigiraj kontrast i brightness da ti prikazuje što veći spektar sivih nijansi, no u isto vrijeme da ti crna bude crna, a ne siva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Torrent freek
|
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 27.06.2007. u 22:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
Al taj brightness na 40 mi ubije i ostale boje, pa ne izgleda sve tako lijepo, nego onako...sivkasto ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Torrent freek
|
Ma, mogu se ja naviknit i na ovu bijelu, nije to problem, doć će na svoje ![]() Poanta je da oću šta bolje sliku izbalansirat, a neznan, tj. neman iskustva... A privid ili ne, kad spustin Brigh ispod 60 onda mi sve izgleda sivkasto, pogotovo žuta, zelena, crvena,...
![]() |
#9 |
Suit up!
|
Onda ti fali brightnessa. Ja sam govorio za svoj monitor koji ima MVA matricu također. Istina da su monitori različiti, pogotovo "magic bright" samsunzi. Podesi prvo kontrast da se oni žuti folderi u windowsima lijepo vide, tj da nisu spaljeni, a onda brightness po volji. Također neka ti prostorija bude osvjetljena jer ti se u potpunom mraku i slabije osvjetljene čini prejako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Torrent freek
|
Contrast - 50 Brigh - 40 Malo su mi preniske vrijednosti pošto su samom monitoru deafultne 80/90 mislim. Iako ne kužin taj default ? Pa može li itko na tome radit. Ja san ga upalija i čin se pojavilo bijelo blještavilo san skoro pa' sa stolice ![]() Uglavnon zadovoljan san više manje. Očito je ostalo stavr prilagodbe oka...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Evo, jucer sam se i ja borio sa time (vise godina sam imao CRT), namjestio sam ga, iako me je jos svjetlina jaaaako odbijala, danas je super. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Spužva Bob Skockani.. :XD
|
Jedno bitno i hitno pitanje,za poznavatelje lcd svijeta... ![]() Vjerojatno nije ovdje baš mjesto,isprike odmah na tome;ali bitno mi je doć do te informacije,a opet na ovom podforumu sam upravo tako nešto vidio...ccc... Dakle - čitao sam negdje da se lcd može provjeriti na bad pixele i sa programom. E sad trebam po monitor ovih dana;oči su mi napaćene dobrano i od puta i od starog mi CRT-a,pa molim lijepo da mi se kaže tko zna kako da provjerim programom dali ima bad ili mrtvih pixela...? Naime čitao sam da se na USB stick stavi taj neki program i onda se kao pokrene;samo kako se pokrene to čudo kad se ubode stick u monitor...? ![]() Molim pojašnjenje za to;a također i savjet dali treba još nešto uz to..? Planirao sam na stick staviti i Nokia monitor test pa da mi to prodavač izvrti prije nego isti uzmem. ![]() Hvala unaprijed svima koji mi pomognu. ![]() ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Suit up!
|
Hmm.. svi ti testeri su uglavnom raznobojne pozadine koje se vrte pa ti moraš gledati da li vidiš "artefakte" na određenoj boji i to je to. Ne vidim kako bi program mogao prepoznati da ti je na monitoru mrtav pixel ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Torrent freek
|
![]() |
#15 |
|
E pa i ja sam mislio nešto u tom smislu;ali očito nije... ![]() Zato znači da stavim na stick Nokia Monitor Test i shta josh..? ![]() ![]() EDIT : Mr. Precedniče sad sam vidio tvoj post... ![]() Hvala na trudu. ![]()
Athlon64 X2 5400BE Brisbane @3000Mhz + KATANA 2 + AirTunel@2x Xilence 120mm Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4 Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5 XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Uglavnon Nokia test ili neki sličan alat ti je i više nego dosta. Ma vidić ćeš ako ih bude, nije to kvantna fizika. Uključiš crvenu boju i ako jedan od njih nije crven jasno je šta je ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
a s druge strane ozy, jel te tak to zulja? ovak bar po tome kolko ti znas ih nema, onak ako slucajno nades kojega ces ga samo traziti s vremena na vrijeme.. jel ti to bas treba? drzim fige da nema naravno
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() Ovdje su 5 programa za testiranje LCD monitora. http://rapidshare.com/files/40384581...grams.rar.html Checkemon Gradlin MonitorTest Nokia Test Pixperan (provjera brzine matrice tj ghostinga) JScreenFix (rađen u javi -za zapečene pixele)
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
@Antrax - pa po logici bolje odmah naći ako ima,pa uzeti drugi identičan monitor,nego kasnije ga ga uočim pa da me "žulja"... ![]() @Dzlobec - hvala. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|